Installerat 16GB ram men ser bara 8GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Jan 2012

Installerat 16GB ram men ser bara 8GB

Hej jag har precis installerat nytt ram,
http://www.webhallen.com/hardvara/144595-corsair_vengence_qua...
men jag kan bara se/använda 8GB.
Jag har installerat alla drivrutiner för moderkort och allt och jag har 64 bitars Windows 7 home premium, som ska ta 16GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Dec 2007

Har du gått in i bios eller i cpu-z sätt så att windows registrerar alla minnes stickor om den inte gör de, kanske att du får in trycka på dom lite så du ser att dom sitter i.
Om dom fortfarande inte syns i bios/cpu-z så ta ur 2 minne så kör du endast med två syns dom de funkar då flyttar du minnena till dom andra 2 slotsen funkar de då med ja då har vi i alla fall räknat ut att det är inte fel på minneslotsen på moderkortet.
Då får du försöka monter alla 4 igen och visas dom inte i bios/cpu-z är de troligen något fel på 2 av minnena.

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Har du Windows 7 Home Basic?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2012

Kolla med tillverkaren. Skulle själv köpa ett Sabertooth men köpte ett annat av Asus då det moderkortet hade problem med att hitta igen 16GB ram.

Desktop: i5 2500k@4.5GHz 1.31v | Asus P8P67 EVO | Asus HD7950 v2 CUII | Samsung 840 Pro 256GB | Corsair Veng. Blue 1600MHz 1.50v 16GB | Corsair 600T White | Corsair TX 750W | Corsair H100 | Samsung s23a750d 120Hz 3D |
Laptop: HP EliteBook 8460p, 6470m, 128GB SSD och uppgraderad Skärm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av m4gnify:

Har du Windows 7 Home Basic?

Läs igenom hans första medelande Han har 64bitars Home Premium

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av EvoPeter:

Kolla med tillverkaren. Skulle själv köpa ett Sabertooth men köpte ett annat av Asus då det moderkortet hade problem med att hitta igen 16GB ram.

Dom är monterade på ett Asus moderkort.
Asus P6T SE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av BaZZe:

Har du gått in i bios eller i cpu-z sätt så att windows registrerar alla minnes stickor om den inte gör de, kanske att du får in trycka på dom lite så du ser att dom sitter i.
Om dom fortfarande inte syns i bios/cpu-z så ta ur 2 minne så kör du endast med två syns dom de funkar då flyttar du minnena till dom andra 2 slotsen funkar de då med ja då har vi i alla fall räknat ut att det är inte fel på minneslotsen på moderkortet.
Då får du försöka monter alla 4 igen och visas dom inte i bios/cpu-z är de troligen något fel på 2 av minnena.

Hm
CPU-Z hittar alla minnen,
Så vad betyder det? att windows inte vill eller att det fungerar men jag inte kan se det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010

i windows
klicka start
skriv 'msconfig' (utan ' ' ofc)
gå till fliken 'boot'
klicka sedan på 'advanced options'
och kolla om "maximum memory" står på alla 16GB

vet inte om det hjälper men kan vara värt att kolla

(har mitt windows på engelska så det står nog inte exakt samma sak)

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Elghinnarisa:

i windows
klicka start
skriv 'msconfig' (utan ' ' ofc)
gå till fliken 'boot'
klicka sedan på 'advanced options'
och kolla om "maximum memory" står på alla 16GB

vet inte om det hjälper men kan vara värt att kolla

(har mitt windows på engelska så det står nog inte exakt samma sak)

Den visar bara 8GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2010

uppgradera ditt moderkort bios och se om det hjälper.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Dannne11:

Den visar bara 8GB

Men om rutan är markerad, så måste du bocka av den och starta om datorn.

1090T | NH-U9S | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | MX300 275 GB
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB
iPod 16GB 7th generation

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljungbyhed
Registrerad
Nov 2009

är det kanske så att du kör 4x4 i ett moderkort som villa ha 3x?gb istället .. då jag bara snabbt kollade och detta fick jag då

"6 x DIMM, Max. 24 GB, DDR3 2000(O.C.)*/1866(O.C.)*/1800(O.C.)*/1600(O.C.)/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory
Triple channel memory architecture "

Processor: Intel I7 870 2.93 Ghz | Moderkort: Asus P7P55D EVO | Minne: 8Gb Corsair XMS 3 | Grafikkort: Gigabyte Geforce 460GTX 1 GB OC SLI | Nätaggregat: Antec High Current Gamer 620W | Chassi: Fractal Design R3 | Skärmar: Benq M2700HD och Packard Bell Viseo 220DX | Mobil: Huawei Honor | Tablett: Maxtab | Laptop: ASUS ROG G75VW |

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Karlskrona
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av HelloKillerZ:

är det kanske så att du kör 4x4 i ett moderkort som villa ha 3x?gb istället .. då jag bara snabbt kollade och detta fick jag då

"6 x DIMM, Max. 24 GB, DDR3 2000(O.C.)*/1866(O.C.)*/1800(O.C.)*/1600(O.C.)/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory
Triple channel memory architecture "

Tyvärr är du helt ute och cyklar.

Så länge ramstickorna är monterade i sloten så ska dessa synas i Windows. Det spelar ingen roll i vilken ordning och vilken channel minnena ligger.

Det du drog upp var dessutom tripple-channel till S1366, TS signatur säger 990FX. AMD-bräda med dualchannel, 4 slots.

ECC och klock spelar ingen roll alls, minnena klockas automatiskt ner till supportade klockningar, och saknas ECC-stöd på moderkortet så försvinner bara funktionen.

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
In your system
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av Superlight:

Men om rutan är markerad, så måste du bocka av den och starta om datorn.

Detta är högst troligt orsaken till problemet.
Varför rutan är ibockad är lustigt. Den bör bara användas i felsökning och specialfall där BIOS rapporterar fel minnesmängd.

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Alstern:

Läs igenom hans första medelande Han har 64bitars Home Premium

Åfan.. orkade tydligen itne läsa så långt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av JaZid:

Det du drog upp var dessutom tripple-channel till S1366, TS signatur säger 990FX. AMD-bräda med dualchannel, 4 slots.

Kul att du läxar upp någon för att dom inte skulle läst igenom vad TS har skrivit, när det är du själv som inte läst igenom vad TS skrivit.

Skrivet av Dannne11:

Dom är monterade på ett Asus moderkort.
Asus P6T SE

[1234567890]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Jan 2012

Så, Jag bytte till det sekundära slotsen så fungerade det

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Karlskrona
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av zerophax:

Kul att du läxar upp någon för att dom inte skulle läst igenom vad TS har skrivit, när det är du själv som inte läst igenom vad TS skrivit.

My bad, pinsamt misstag från min sida!

Läxa upp är ju dock att ta i, jag förklarade bara.

Resten av det jag skrev stämmer dock fortfarande, så helt bortkastat är det ju inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnosjö
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av zerophax:

Kul att du läxar upp någon för att dom inte skulle läst igenom vad TS har skrivit, när det är du själv som inte läst igenom vad TS skrivit.

vad står TS? för är ny inom forum:)

Moderkort:Asus SABERTOOTH Z77 | CPU:Intel Core i5 3570K | Kylare:vattenkylning GPU:Asus gtx680 2st DirectCUII | RAM:Corsair 16GB 1333Mhz |PSU: Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ Modulär
"citera för svar" missförstå mig inte? för udda skrivning

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av Sharaz:

vad står TS? för är ny inom forum:)

TS = Tråd Skapare

På engelska forum brukar det vara

OP = Original Poster

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon R9 290X SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009

Det verkar vara fler som har problem det finns en tråd på tomshardware.

http://www.tomshardware.com/forum/278310-30-problems-16gb

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnosjö
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av ParasiteX:

TS = Tråd Skapare

På engelska forum brukar det vara

OP = Original Poster

okej:)

Moderkort:Asus SABERTOOTH Z77 | CPU:Intel Core i5 3570K | Kylare:vattenkylning GPU:Asus gtx680 2st DirectCUII | RAM:Corsair 16GB 1333Mhz |PSU: Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ Modulär
"citera för svar" missförstå mig inte? för udda skrivning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av JaZid:

My bad, pinsamt misstag från min sida!

Läxa upp är ju dock att ta i, jag förklarade bara.

Resten av det jag skrev stämmer dock fortfarande, så helt bortkastat är det ju inte.

Nej, det är i och för sig sant. Och sorry, jag insåg att min post lät lite otrevlig.

[1234567890]