Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

Min Multiplier höjs inte

Har kollat på lite guider och filmer angåender OC. Men det min multiplier ändras inte volt och sånt går upp men inte multipliern.
har även provat med asus egna OC tuner lr vad den heter och det blir samma sak den höjs inte.
Någon som kan tänkas veta varför detta händer?

Jag har
Asus p8z68-v pro gen 3
inte 2500k

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.0.1
Registrerad
Feb 2003

Uppdatera bios om möjligt. Återstår problemet efter det?

.:. 101218 - Mitt allt .:.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

Jepp har det senaste

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

Nu om jag använder asus auto oc så går multipeln ner till 16x men går inte över 33. kollade i bios där står den på 42 i max turbo boost.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005

Vad använder du för att läsa av multipeln? Gamla versioner av CPU-Z rapporterar fel till nya moderkort.

i2500k@4.6GHz, 8gb, 7970@1.131V/1125/6000
Citera om du skriver till mig. Annars läser jag troligtvis INTE.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.0.1
Registrerad
Feb 2003
Skrivet av filip89s:

Nu om jag använder asus auto oc så går multipeln ner till 16x men går inte över 33. kollade i bios där står den på 42 i max turbo boost.

Strunta i asus auto OC.
Installera istället "Asus AI Suite" som finns på deras hemsida. Sedan CPU-Z 1.60 (32 eller 64bit har ingen betydelse).
Prova sedan med hjälp av AI Suite att ändra multipliern.
Det kan även vara nyttigt att t.ex köra "superpi" eller något annat valfri program som du vet belastar processorn lite, men inte så pass som t.ex prime eller något liknande.

ps. AI Suite kan vilja att starta om datorn för att ändra en inställning i BIOS som gör det möjligt att ändra multipliern, som då styrs genom Windows/Mjukvara.

.:. 101218 - Mitt allt .:.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

Pröva asus AI Suite men den höjs inte. Jag använder cpu-z 1.6.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av filip89s:

Pröva asus AI Suite men den höjs inte. Jag använder cpu-z 1.6.

Stressar du processorn då? Annars är det ju så att processorn klockar ner sig när den inte behövs. Så använd något som stressar processorn och kolla gpu-z samtidigt

CPU: i5 2500K @ 4,7GHz | GPU: Gigabyte GTX 670 OC | Mobo: MSI P67A-GD55 | PSU: BeQuiet Dark Power Pro10 550W | CPU-kylare: Noctua NH9-UB |Chassi: Inget | HDD: 2+1TB WD Green | SSD: Corsair Force GT 120GB | RAM: Corsair 16GB Vengeance CL9

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

jag har prövat intel burn och den går inte upp. och jag har stängt av så att den inte clockar ner sig känns meningslöst.
spelar ingen roll vad jag gör går inte höja den förmodligen är nått defect eller trasigt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

jävligt specifik defekt om den enda symptomen är att multipelökningen inte biter.

Överklocka genom uefi, inga tramsprogram i windows.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

Jag har gjort i bios pröva bara 1 gång i windows vilket inte funka det heller.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av filip89s:

Jag har gjort i bios pröva bara 1 gång i windows vilket inte funka det heller.

Har du en mobil med kamera? isåfall ta bild på vart du ändrade i bios.

Intel Core i5 2500k | Asus Geforce GTX 980 | MSI Z68A-GD65 G3 Rev B3 | 8GB G.Skill ARES | BeQuiet! SP7 500w | WD Black 1tb | WD Green 500gb | Hitachi 320gb | Creative X-Fi Titanium Fatality pro | Razer Kraken | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Antec 1200 | LG 42" IPS LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

öka multin med övriga settings på auto etc och kör sen prime 95 torture test på blend samtidigt som du kollar i senaste cpu-z..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av filip89s:

Jag har gjort i bios pröva bara 1 gång i windows vilket inte funka det heller.

okay.

har du kört några prestandatest då?
cinebench t.ex?
kika här om du vill ha ett hum om hur mycket som bör skiljas mellan oklockat och klockat.

på så sätt kan du ju avgöra om det är cpu-z ect som inte kan läsa av klocken, eller om klocken faktiskt inte appliceras.

skulle säkert vara fördelaktigt om du skrev ut exakt vad du matat in i uefi, t.ex volt spänning , var du ändrat multipel nånstans och vilka andra överklockningsrelaterade inställningar du ändrat på i bios ect etc.

På så sätt kan säkert någon som har en liknande dator avgöra vad som behöver korrigeras.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011

du måste in på bios.. ändra inställningarna på VRM något..

OS- http://img840.imageshack.us/img840/2120/vrmss.jpg
BIOS- http://www.freeimagehosting.net/newuploads/oko8u.jpg (SCROLLA NER NÄR DU KOMMER IN DÄR)

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Jul 2011

Prova att låta CPU ratio vara kvar på 33x och endast ändra Turbo ratio. Jag är ingen mästare på överklockning men det var så jag gjorde.

Jag kan ha fel, men jag tror att jag har rätt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

har jag prövat flera gånger händer inget.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av filip89s:

har jag prövat flera gånger händer inget.

provat och ändra lite på CPU current Capability för att se om det klockas bättre via AI suite?

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

3600 MHz kommer ju inte vara nån skillnad alls, eftersom en 2500k kan turba upp i 3700 i orginalutförande.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Whimsyshire
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Idumhet:

Stressar du processorn då? Annars är det ju så att processorn klockar ner sig när den inte behövs. Så använd något som stressar processorn och kolla gpu-z samtidigt

Haha fan blev du tappad från kaknästornet när du var liten eller? Varför ska han kolla gpu-z?

CPU: Core i5 2500K @4,5GHz Kylare: Corsair H80 med 2st Enermax Magma i PnP Mobo: Asrock Z77 Extreme4-M Lagring: 2TB hdd + Samsung 830 128gb GPU: Asus R9 280x DCII Top @1150MHz/6800MHz RAM:16gb G.Skill Ripjawz Nätagg: Fractal Design Tesla 650w Chassi: Silverstone SG09 Lurar: Sennheiser PC360 G4ME Skärm: Samsung S23A700D Konsol: Xbox 360

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

De går inte antingen är det bios som är kass eller hela moderkortet. blir till och reklamera tack för all hjälp ändå.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av filip89s:

De går inte antingen är det bios som är kass eller hela moderkortet. blir till och reklamera tack för all hjälp ändå.

så du provade att höja turbo ration (inte cpu ratio) till över 37 och sedan köra cinebench utan någon prestandaskillnad gentemot stock?

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

jag har prövat alla möjliga olika options 100 gånger den bara höjs inte. kör jag asus auto oc höjs den inte vilket den bör göra. kör jag bios orginal fungerar inte vanliga turbo boost ens. Är förmodligen det nya rötna bios 3201 från asus som inte vill. Är väll förmodligen bara vänta tills dom fixar skiten orkar inte plocka ner datorn igen för rma.....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Mar 2012

Kommer ihåg att spara i BIOS och inte bara klickar escape och sedan ok?

2600k 4,5 - Asus P8Z77-V PRO - ASUS 660 ti DCII 2 GB - 16 GB 1600 MHz - 120 GB SSD - 1000 GB HDD - 750W 80+

QPAD mk-50 - QPAD 5K - Sennheiser PC 360

Citera mera!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av filip89s:

jag har prövat alla möjliga olika options 100 gånger den bara höjs inte. kör jag asus auto oc höjs den inte vilket den bör göra. kör jag bios orginal fungerar inte vanliga turbo boost ens. Är förmodligen det nya rötna bios 3201 från asus som inte vill. Är väll förmodligen bara vänta tills dom fixar skiten orkar inte plocka ner datorn igen för rma.....

För att förtydliga, hur avgör du att den inte höjs.
Kör du prestandatest och ser att du får precis samma resultat som när du har den original.
eller litar du blint på cpu-z etc.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007

"Jag har
Asus p8z68-v pro gen 3
inte 2500k "

Vilken cpu är "inte 2500k"?

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4x AData SP900 128GB in 2st, 2x Raid-0 16K. 1x Crucial M500 480GB. PSU: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=wa9bw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2009

Skulle tippa på att de e i5 2500

alltså ej 2500k modellen ... Trodde att 2500 modellen var låst till 42x på multiplen.
men de kanske inte e så.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skutskär
Registrerad
Jul 2005
Skrivet av hACmAn:

"Jag har
Asus p8z68-v pro gen 3
inte 2500k "

Vilken cpu är "inte 2500k"?

Han har nog missat "L"... menar förmodligen "Intel 2500k"

Skrivet av MindRipper:

Skulle tippa på att de e i5 2500

alltså ej 2500k modellen ... Trodde att 2500 modellen var låst till 42x på multiplen.
men de kanske inte e så.

Ja, jag vet inte hur 2500 utan k artar sig... är väl inte omöjligt att det är en sån modell han har? De kanske beter sig sådär när man försöker öka en låst multiplier?

Chassi: Hex Gear R80 CPU: Intel i7 6700K @ 4.7Ghz Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming Ram: 2x8GB Corsair Vengeance @ 3200Mhz GPU: 2x ASUS 1080 STRIX (SLI) SSD: 120GB Intel 520 & 500GB Crucial BX100 PSU: EVGA G2 Supernova 850W Monitor: Acer Predator X34A | OS: Win 10 Pro x64

Kylning: EK XE480 & EK XE 360 - EK Supremacy EVO - EK Strix-block + Backplates - 8 EK Vardar-fläktar - EK-XRES 140 Revo D5 - Barrow fittings

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2011

nej det är 2500k kolla på screenshoten