Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

2700K och HT

Hej,

Kommer ihåg att jag läste något om att folk stänger av HT på sina 26/2700K, ger detta bättre prestanda i spel eller varför gör man detta?

Tackar för svar:)

/Johan

Ps: Ska självklart stå 2700K i trådrubrik.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2011

Windows schemaläggare är inte optimerad för att lägga två trådar på varje kärna. I applikationer som inte kräver mer än fyra trådar kan därför saktas ned av hyperthreading. Dvs att shemaläggaren kan slänga två trådar helt i onödan på en kärna medans en annan blir utan. Schemaläggaren ser din CPU som en octacore så den tror i princip att det inte spelar någon roll vilken kärna den lägger tråden på. Stänger du av HT så är varje kärna bara kapabel till att ha en tråd vilket eliminerar problemet för schemaläggaren.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006

Jag fixade rubriken. Du kan alltid anmäla ditt eget inlägg och begära att få rubriken ändrad!

HT ska tydligen ge bättre prestanda i vissa spel och sämre i andra. Du får nog läsa lite tester och söka runt lite för att få reda på mer exakt vilka spel det gäller.

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo, Norge
Registrerad
Aug 2008

Some et apropos til hyperthreading.

Det er visst noe som er kjent som "core parking" i windows 7 og dette er visst på med 'default' innstillinger, muligens for strømsparing. Dette kan visst slås av. Har ikke forsøkt å slå dette av og på selv, men det hele virker rimelig uproblematisk. Med "core parking" av så skal visst prosessor trådene kunne utnyttes "mer". Jeg leste litt om dette, men skjønte vel egentlig ikke om det å slå dette av eller på ville være det mest optimale for bedre ytelse generelt sett.

Det finnes visst et program i det minste som kan slå dette av og på uten å endre på registeret selv og uten å måtte reboote angivelig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Tackar för svaren:)