Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Jan 2012

över överklockad?

hej gjorde en tabbe igår med min FX 8150 Bulldozer. Jag har haft den överklockad innan liggandes på 4500Mh med en vcore på 1.375.
Jag har även testat med olika nivåer på volten både 1.350 och 1.400, det har inte varit problem med att botta men under AMD Overdrive belastningstest blir det beräkningsfel med en vcore på 1.350. Jag läste runt lite igår och såg i en tråd att han nämnde att prollen blev stabilare när han höjde Mhz på nordbryggan.
Jag tängte genast att detta mååste jag testa. så jag drog ner min vcore till 1.350 och höjde frekvensen på nordbryggan med 200Mhz.
nu startar inte datorn. fläktar, hårdisk och min H80 drar igång för fullt men utöver det startar datorn inte alls, och på lampan på skärmen blinkar.

så kan man återställa klocken på ngt sätt utan att datorn bottar. eller är det bara att investera i ett nytt modekort?

edit stavning

Processor: Intel 2600K @4500mhz- Modekort: Asus Sabertooth z77- Grafikkort:Radeon HD 7970 x2 - Hårddisk: Samsung 830 128bg X2 Western Digital Caviar black 500gb- Ram: 8gb Corsair Vengence 1600mhz- Nätaggregat Coarsair HX 1050W- Chassi: Cooler Master Haf X- Processor kylare: costom waterloop- Skärm: Samsung SyncMaster SA950- Tangentbord: Cooler Master Storm Trigger- Headset: Astro A50 7.1- Mus: Logitech G700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jan 2012

Kolla i manualen efter 'CMOS' reset och prova det (Återställer allt)

Current: AMD Phenum 4 965 BE @ 4.2GHz
Old: Intel 2600k @ 4.8GHz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Dec 2002

Du borde ha en knapp eller en bygel för att nolla cmos på moderkortet, då går den tillbaka till fabriksinställningar. Kolla i manualen för moderkortet.

Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra och de kloka så fulla av tvivel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011

Här ser du var jumpern för att tömma Cmos är:
http://www.manualowl.com/m/Gigabyte/GA-990FXA-UD3/Manual/2105...

Precis ovanför kontakterna för start/reset knapp etc. Stäng av datorn, dra ur elkabeln och bygla den, och ta sedan bort bygeln innan du kopplar in datorn igen. Sedan startar du dator, går in i BIOS och återställer inställningarna till "Load optimised defaults".

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011

dra ut strömmen ur datorn och batterier ur moderkortet. håll inne på knappen ett tag. sätt tbx allt så ska det funka.

[I]YouTube.Com/WalkthroughHeroes[/I]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Jan 2012

tack så mycket! ni är änglar :>

Processor: Intel 2600K @4500mhz- Modekort: Asus Sabertooth z77- Grafikkort:Radeon HD 7970 x2 - Hårddisk: Samsung 830 128bg X2 Western Digital Caviar black 500gb- Ram: 8gb Corsair Vengence 1600mhz- Nätaggregat Coarsair HX 1050W- Chassi: Cooler Master Haf X- Processor kylare: costom waterloop- Skärm: Samsung SyncMaster SA950- Tangentbord: Cooler Master Storm Trigger- Headset: Astro A50 7.1- Mus: Logitech G700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Mar 2007

Bootar. Inte bottar.

Och ja, du kan ta och dra ur strömkabeln på datorn och lossa det lilla 3v batteriet som sitter på moderkortet.
låt batteriet vara ur i ca 10 sek. Har du ett överdrivet nätagg kan det vara smart att även trycka på strömknappen med strömsladden urdragen när du har tagit ut batteriet. Sätt sedan tillbaka det efter 10sek och stoppa i strömmen igen, och starta datorn.

Edit: Folk hann före

Corsair Graphite 600TM | i5 3570k @ 4.5Ghz | Noctua NH-U9B SE2 |Gigabyte Z68X-UD3H-B3
Corsair 12GB@1866mhz | Radeon HD 6970 Crossfire | SSDs: OCZ Agility 2 Lever än! OCZ Agility 3
HDDs: WD Black 1TB, WD Green 1TB