problem med vattenflöde genom cpu block

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011

problem med vattenflöde genom cpu block

halloj! jag har märkt att i mitt genomskinliga cpu block så är det en "fyrkant" i mitten av alla flänsar som det knappt är nått vatten i överhuvudtaget, skall jag öppna blocket och ta bort garantin?? eller finns det nått annat sätt att lösa detta på?

man kan se lite "konturer" längst ner i detta galleri: http://www.sweclockers.com/galleri/9141-define-r3-vattenkylni...

kanterna är myyycket skarpare i verkligheten, det är verkligen illa asså!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

det är säkert bara luft som har fastnat.
försök med att luta datorn åt olika håll

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av adam skur:

det är säkert bara luft som har fastnat.
försök med att luta datorn åt olika håll

det är skumt för det är verkligen en perfekt fyrkant :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Sep 2008

Du tar inte bort garanti bara för att du delar det blocket.
EKWB har gjort blocket så att du kan buyta jetplates själv och välja vilken du vill ha enner till och med göra en egen.
Testa knacka på blocket lite försiktigt då det som sagt kan vara lite luft i det.

Om det nu skulle vara skit i det så är det bara att öppna utt och försiktigt rengöra och montera ihop igen

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av RainesX:

Du tar inte bort garanti bara för att du delar det blocket.
EKWB har gjort blocket så att du kan buyta jetplates själv och välja vilken du vill ha enner till och med göra en egen.
Testa knacka på blocket lite försiktigt då det som sagt kan vara lite luft i det.

Om det nu skulle vara skit i det så är det bara att öppna utt och försiktigt rengöra och montera ihop igen

det är tydligen en utbuktning från plexit som skapar denna "fyrkant" men vet ej om det är just den som orsakar problemet
hur viktigt är det att man spänner åt stenhårt? dragit åt som attan verkligen men ligger fortf på runt 95 grader idle

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av jaghetermicke:

det är tydligen en utbuktning från plexit som skapar denna "fyrkant" men vet ej om det är just den som orsakar problemet
hur viktigt är det att man spänner åt stenhårt? dragit åt som attan verkligen men ligger fortf på runt 95 grader idle

Hmm. Nu har jag inte öppnat mitt men kan inte tänka mig att det skall finnas någon utbuktning.
Du använder väl en jetplate?
Sen får du tänka på att topen är i plexi så om du drar för hårt kan du spräcka hela toppen.
Du skall spänna åt lagom och absolut inte stenhårt. (lagom är så pass att du pressar ihop packningarna utan att platta till dom till tjockleken av ett papper ^^

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av RainesX:

Hmm. Nu har jag inte öppnat mitt men kan inte tänka mig att det skall finnas någon utbuktning.
Du använder väl en jetplate?
Sen får du tänka på att topen är i plexi så om du drar för hårt kan du spräcka hela toppen.
Du skall spänna åt lagom och absolut inte stenhårt. (lagom är så pass att du pressar ihop packningarna utan att platta till dom till tjockleken av ett papper ^^

plockat isär och rensat rejält 2ggr nu med samma resultat, börjar ju undra vad som kan va fel...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av RainesX:

Hmm. Nu har jag inte öppnat mitt men kan inte tänka mig att det skall finnas någon utbuktning.
Du använder väl en jetplate?
Sen får du tänka på att topen är i plexi så om du drar för hårt kan du spräcka hela toppen.
Du skall spänna åt lagom och absolut inte stenhårt. (lagom är så pass att du pressar ihop packningarna utan att platta till dom till tjockleken av ett papper ^^

Supreme LT blocken har ingen jetplate.

Skrivet av jaghetermicke:

plockat isär och rensat rejält 2ggr nu med samma resultat, börjar ju undra vad som kan va fel...

Om det är denna bilden du syftar på så förstår jag inte vad som är felet, jag ser ingen "fyrkant", kan du rita en markering på bilden var problemet är?

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2012/05/16/Img_20120...

Har du tagit bort klistermärket som sitter under blocket när det är nytt?

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Sep 2008

Såg fel på ditt block ser jag nu.
Det var ju ett LT och inget HF.
Du har alltså ingen jetplate :\

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Marcusk:

Supreme LT blocken har ingen jetplate.

Om det är denna bilden du syftar på så förstår jag inte vad som är felet, jag ser ingen "fyrkant", kan du rita en markering på bilden var problemet är?

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2012/05/16/Img_20120...

fyrkanten är i centrum av kylflänsarna. men det känns som att det bara rinner förbi vatten på sidorna pga denna utbuktning ifrån plexit (det är mycket rödare färg på sidorna utanför fyrkanten)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011

här kan man se "fyrkanten" tydligt http://tinyurl.com/729qx55

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av jaghetermicke:

fyrkanten är i centrum av kylflänsarna. men det känns som att det bara rinner förbi vatten på sidorna pga denna utbuktning ifrån plexit (det är mycket rödare färg på sidorna utanför fyrkanten)

Skrivet av jaghetermicke:

här kan man se "fyrkanten" tydligt http://tinyurl.com/729qx55

Menar du att det är rödare färg där de gröna pilarna pekar än mot det som är inrutat i blått på denna bild? För det är normalt.

http://img405.imageshack.us/img405/9766/94639874.jpg

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av jaghetermicke:

fyrkanten är i centrum av kylflänsarna. men det känns som att det bara rinner förbi vatten på sidorna pga denna utbuktning ifrån plexit (det är mycket rödare färg på sidorna utanför fyrkanten)

Kan du ta lite närmare inzoomade på problemet om du har en "riktig" kamera.
Eller om du har bilder på när du haft det nermonterat så hade det vart bäst.

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011

Förresten så såg jag vad problemet är nu, du har monterat blocket helt fel. Här ser du hur allt ska monteras:

http://pics.computerbase.de/3/6/0/2/7/97_m.jpg

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Marcusk:

Menar du att det är rödare färg där de gröna pilarna pekar än mot det som är inrutat i blått på denna bild? För det är normalt.

http://img405.imageshack.us/img405/9766/94639874.jpg

Är det någon specifik flödesriktning på LTblocken? Lätt hänt att skifta och få fel men höga temps som följd. Tänker på när jag experimenterade med mitt HF. Blev en rinnande katastof XD

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Marcusk:

Förresten så såg jag vad problemet är nu, du har monterat blocket helt fel. Här ser du hur allt ska monteras:

http://pics.computerbase.de/3/6/0/2/7/97_m.jpg

Skrivet av RainesX:

Är det någon specifik flödesriktning på LTblocken? Lätt hänt att skifta och få fel men höga temps som följd. Tänker på när jag experimenterade med mitt HF. Blev en rinnande katastof XD

Nej, den fungerar likadant åt båda hållen. Som sagt så är det enda felet förmodligen att han monterat den fel då fjädrarna sitter på fel sida av blocket.

TS, du behöver inte tömma systemet för att montera den rätt, kom bara ihåg att ta bort den gamla kylpastan och ta på ny.

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Marcusk:

Förresten så såg jag vad problemet är nu, du har monterat blocket helt fel. Här ser du hur allt ska monteras:

http://pics.computerbase.de/3/6/0/2/7/97_m.jpg

Haha nu ser jag också.
spännfjädrarna skall vara mellan muttrarna och kylaren inte mellan moderkort och kylare.
Du får inget tryck på cpu med blocket.

Va löjligt jag inte såg det XD borde skämmas lite nu.
Tittade allt för kort tid på bilden. (spelar HoMaM samtidigt )

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Marcusk:

Förresten så såg jag vad problemet är nu, du har monterat blocket helt fel. Här ser du hur allt ska monteras:

http://pics.computerbase.de/3/6/0/2/7/97_m.jpg

marcusk... helt allvarligt, jag älskar dej.

tack och godnatt o tack för hjälpen allihopa ))