Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2009

BIOS Flashning gick åt skogen..

Hej

Skulle flasha om mitt BIOS på mitt MSI P67a-C45 B3 då datorn startade om sig slumpmässigt i spel. Använde mig utav MSIs egna program, Live Update 5. Allt gick bra och datorn startade om men sedan får jag blåskärm som har Bccode: 0x0000007b.

Hur ska jag gå tillväga nu? Är moderkortet kasst? Lånar en annan dator just nu, denna jag skriver på så kan ladda ner allt som behövs på denna och föra över till min egna.

Uppskattar verkligen om någon kunde hjälpa mig! Har väldigt mycket på datorn som ej får gå förlorat!

Mvh

Fractal Design Nano S || Asrock Z77E-ITX || HyperX Fury 16GB || ASUS GTX 970 STRIX || i5 2500k || Corsair H115i || Corsair RM650X || Samsung EVO 500GB || BenQ XR3501 35" 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trelleborg
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Manett:

Hej

Skulle flasha om mitt BIOS på mitt MSI P67a-C45 B3 då datorn startade om sig slumpmässigt i spel. Använde mig utav MSIs egna program, Live Update 5. Allt gick bra och datorn startade om men sedan får jag blåskärm som har Bccode: 0x0000007b.

Hur ska jag gå tillväga nu? Är moderkortet kasst? Lånar en annan dator just nu, denna jag skriver på så kan ladda ner allt som behövs på denna och föra över till min egna.

Uppskattar verkligen om någon kunde hjälpa mig! Har väldigt mycket på datorn som ej får gå förlorat!

Mvh

Har du en SSD?

kolla isåfall i BIOS så AHCI är valt

*EDIT*
Läs igenom denna länken http://support.microsoft.com/kb/922976/sv

AMD FX-9590 @ 4,90 GHZ | EK Vattenblock till CPU med 2x360 radiatorer | AMD Memory 4x4GB kit 1866MHZ | MSI R9 290X Lightning with EK Fullcover block | Asus ROG Crosshair V Formula-Z 990FX | Corsair 1000W PSU | Phantek Enthoo Pro | Razer Blackwidow Ultimate 2014 | Sennheiser PC-360 G4ME | 1st 240GB Samsung 840 Evo | 2x 1,5TB Samsung F1 | 1x 500GB Samsung

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

http://support.microsoft.com/kb/324103/sv

Ifall du inte har googlat eller sökt.

CITERA för svar!

CPU: Athlon X4 630 GPU: Asus 560 Ti DirectCU II Nätagg: Corsair 650 TX Hårddisk: Western Digital Caviar SE 500GB RAM: Corsair Vengeance 8 GB Moderkort: Asus M5A78L LE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Ohlert90:

Har du en SSD?

kolla isåfall i BIOS så AHCI är valt

*EDIT*
Läs igenom denna länken http://support.microsoft.com/kb/922976/sv

Skrivet av hejhej231:

http://support.microsoft.com/kb/324103/sv

Ifall du inte har googlat eller sökt.

Alltså, detta sker efter en BIOS flashning.. Tror inte det har med några drivrutiner att göra. Det nya BIOSet verkar blivit korrupt. Försöker mig på denna guide just nu: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=65951.0 men får det inte riktigt att fungera.

AHCI aktiverade jag för ett par månader sedan då SSDn installerades.

Fractal Design Nano S || Asrock Z77E-ITX || HyperX Fury 16GB || ASUS GTX 970 STRIX || i5 2500k || Corsair H115i || Corsair RM650X || Samsung EVO 500GB || BenQ XR3501 35" 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Wroclaw
Registrerad
Okt 2011

BSOD indikerar väl att det är något fel med Windows och inte BIOS? Eller?

Testa att formatera om då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Narnia
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av Manett:

Alltså, detta sker efter en BIOS flashning.. Tror inte det har med några drivrutiner att göra. Det nya BIOSet verkar blivit korrupt. Försöker mig på denna guide just nu: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=65951.0 men får det inte riktigt att fungera.

AHCI aktiverade jag för ett par månader sedan då SSDn installerades.

---------------
Msi´s biosflash nollställer dina inställningar i bioset efter flash så kolla nu efter vetja;)

fanns inte plats för alla mina leksaker här:(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trelleborg
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Manett:

Alltså, detta sker efter en BIOS flashning.. Tror inte det har med några drivrutiner att göra. Det nya BIOSet verkar blivit korrupt. Försöker mig på denna guide just nu: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=65951.0 men får det inte riktigt att fungera.

AHCI aktiverade jag för ett par månader sedan då SSDn installerades.

Kolla så inte biose uppdateringen har återställt till grundinställningar.

Hade ditt BIOS varit korrupt så hade datorn inte ens laddat bootloadern till windows samt att 7B står för inacessible boot device.

AMD FX-9590 @ 4,90 GHZ | EK Vattenblock till CPU med 2x360 radiatorer | AMD Memory 4x4GB kit 1866MHZ | MSI R9 290X Lightning with EK Fullcover block | Asus ROG Crosshair V Formula-Z 990FX | Corsair 1000W PSU | Phantek Enthoo Pro | Razer Blackwidow Ultimate 2014 | Sennheiser PC-360 G4ME | 1st 240GB Samsung 840 Evo | 2x 1,5TB Samsung F1 | 1x 500GB Samsung

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Narnia
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av Ohlert90:

Kolla så inte biose uppdateringen har återställt till grundinställningar.

Hade ditt BIOS varit korrupt så hade datorn inte ens laddat bootloadern till windows samt att 7B står för inacessible boot device.

----------
Det är det som msi flash oftast gör, iallafall då jag använt deras winflash åtminstone och det gör de per default så att säga så det är antagligen det, eller att biosen förändrat såpass mycket i hårdvarukodningen att hans windows inte fixade förändringarna, dock är det väääldigt ovanligt

fanns inte plats för alla mina leksaker här:(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009

När man flashar BIOS och startar om datorn ska man alltid gå in i bios och välja defaultinställningarna, om inte det görs automatiskt (då kan AHCI ha ställt om sig till IDE), spara, och starta om igen, efter det kan man göra de inställningar man vill ha.

"The following statement is false: The previous statement is true! Welcome to our corner of the universe"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Ohlert90:

Har du en SSD?

kolla isåfall i BIOS så AHCI är valt

*EDIT*
Läs igenom denna länken http://support.microsoft.com/kb/922976/sv

Problemet löst! Var precis som du sa! BIOS inställningarna hade gått till default, även AHCI. Satte på den och nu fungerar det prima! BIOSet är även uppdaterat Helgen är räddad! Tack alla för super snabb support!

Mvh

Fractal Design Nano S || Asrock Z77E-ITX || HyperX Fury 16GB || ASUS GTX 970 STRIX || i5 2500k || Corsair H115i || Corsair RM650X || Samsung EVO 500GB || BenQ XR3501 35" 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Som sagt, slå på AHCI.

Edit; för seg :>

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@24000MHz/CL10, 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP