Problem med hMailServer, misslyckas på local connection

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2008

Problem med hMailServer, misslyckas på local connection

Sedan en tid tillbaka har vår webserver vägrat att fungera korrekt. I dagsläget fungerar det att skicka mail till servern (dock med viss fördröjning), men inte att skicka från servern.

Om jag kör hMailServers inbyggda diagnostik får jag följande information:

Citat:

Test: Collect server details
hMailServer version: hMailServer 5.3.3-B1879
Database type: MySQL

Test: Test IPv6
IPv6 support is available in operating system.

Test: Test outbound port
SMTP relayer is in use.
Trying to connect to host mailout.telia.com...
Trying to connect to TCP/IP address 62.20.233.130 on port 465.
Connected successfully.

Test: Test MX records
Trying to resolve MX records for opservers.com...
Host name found: mail.opsevers.com

Test: Test local connect
Connecting to TCP/IP address in MX records for local domain domain opservers.com...
Trying to connect to host mail.opsevers.com...
Trying to connect to TCP/IP address 67.215.77.132 on port 25.
ERROR: It was not possible to connect.
ERROR: Was not able to open connection.

Körde en snabb ip-lookup på 67.215.77.132 och den visade sig tillhöra OpenDNS. Jag har tidigare använt OpenDNS på servern, men det var ett tag sen nu.

Utrustningen som jag har är:
Intel(R) 82574L Gigabit nic i servern
Dir-655 som router
Windows Firewall
Windows Server 2008 r2

Portarna 25 och 465 är givetvis öppna i routern och i brandväggen. Domänen är som sagt mail.opservers.com och ip:n till servern är 78.72.68.127

Tacksam för alla svar!

Dator1: Chassi Silverstone Fortress II : Cpu AMD Ryzen 7 1700 @ 3.85 GHz : GPU Sapphire R9 390 Nitro (backplate) : MB ASUS Crosshair VI Hero : Ram G.Skill 3200CL14 2x16 @ 1.35V 2933 MHz CL14 : SSD totalt ~2.5 TB : HDD totalt 6 TB
http://hwbot.org/user/oggy_dz2/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Registrerad
Feb 2006

"Trying to resolve MX records for opservers.com...
Host name found: mail.opsevers.com"

opservers.com
opsevers.com

Vilken domän har ni?

Raid is not backup

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av FoxOne:

"Trying to resolve MX records for opservers.com...
Host name found: mail.opsevers.com"

opservers.com
opsevers.com

Vilken domän har ni?

Med R givetvis (opservers.com). Hur kommer det sig att den skiljer på local connect? vad jag ser står det rätt i programmet i övrigt.

Edit: Hittade att det stod fel i dns-konfigurationen för domänen. Tackar för hjälpen! Att det var så enkelt som ett litet typo trodde jag inte

Dator1: Chassi Silverstone Fortress II : Cpu AMD Ryzen 7 1700 @ 3.85 GHz : GPU Sapphire R9 390 Nitro (backplate) : MB ASUS Crosshair VI Hero : Ram G.Skill 3200CL14 2x16 @ 1.35V 2933 MHz CL14 : SSD totalt ~2.5 TB : HDD totalt 6 TB
http://hwbot.org/user/oggy_dz2/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Registrerad
Feb 2006
Skrivet av Oggyoc:

Med R givetvis (opservers.com). Hur kommer det sig att den skiljer på local connect? vad jag ser står det rätt i programmet i övrigt.

Edit: Hittade att det stod fel i dns-konfigurationen för domänen. Tackar för hjälpen! Att det var så enkelt som ett litet typo trodde jag inte

Sånt där är sjukt irriterande när det händer.
Bra att det löste sig!

Raid is not backup

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av FoxOne:

Sånt där är sjukt irriterande när det händer.
Bra att det löste sig!

Det löste sig delvis. Nu när dns är uppdaterad går diagnostiken helt igenom, men däremot kan jag fortfarande inte skicka mail. Jag är inom samma nätverk (LAN) och får detta felmedellande av Outlook:

Citat:

Send test e-mail message: The server responded: 421 Cannot connect to SMT

(Diagnostiken i hMailServer)

Citat:

Test: Collect server details
hMailServer version: hMailServer 5.3.3-B1879
Database type: MySQL

Test: Test IPv6
IPv6 support is available in operating system.

Test: Test outbound port
SMTP relayer is in use.
Trying to connect to host mailout.telia.com...
Trying to connect to TCP/IP address 62.20.233.130 on port 465.
Connected successfully.

Test: Test MX records
Trying to resolve MX records for opservers.com...
Host name found: mail.opservers.com

Test: Test local connect
Connecting to TCP/IP address in MX records for local domain domain opservers.com...
Trying to connect to host mail.opservers.com...
Trying to connect to TCP/IP address 127.0.0.1 on port 25.
Connected successfully.

Dator1: Chassi Silverstone Fortress II : Cpu AMD Ryzen 7 1700 @ 3.85 GHz : GPU Sapphire R9 390 Nitro (backplate) : MB ASUS Crosshair VI Hero : Ram G.Skill 3200CL14 2x16 @ 1.35V 2933 MHz CL14 : SSD totalt ~2.5 TB : HDD totalt 6 TB
http://hwbot.org/user/oggy_dz2/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Oggyoc:

Det löste sig delvis. Nu när dns är uppdaterad går diagnostiken helt igenom, men däremot kan jag fortfarande inte skicka mail. Jag är inom samma nätverk (LAN) och får detta felmedellande av Outlook:

(Diagnostiken i hMailServer)

Var sitter servern bakom? Många isp:er blockar port 25 utåt för att man inte ska kunna skicka spam.
Har hmail en webbmail så börja med att se till så att det går att skicka där.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av jocke92:

Var sitter servern bakom? Många isp:er blockar port 25 utåt för att man inte ska kunna skicka spam.
Har hmail en webbmail så börja med att se till så att det går att skicka där.

Jag löste problemet. Det vara bara min e-mail klient som hade problem med det då mail servern låg inom samma lokala nätverk. Löste det genom att lägga till en entry i Windows host filen för servern.

Port 25 fungerar, sålänge man har SMTP relay på...

Dator1: Chassi Silverstone Fortress II : Cpu AMD Ryzen 7 1700 @ 3.85 GHz : GPU Sapphire R9 390 Nitro (backplate) : MB ASUS Crosshair VI Hero : Ram G.Skill 3200CL14 2x16 @ 1.35V 2933 MHz CL14 : SSD totalt ~2.5 TB : HDD totalt 6 TB
http://hwbot.org/user/oggy_dz2/