Inget ljud via frontportarna på chassit från MSI Z68a-GD55

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

Inget ljud via frontportarna på chassit från MSI Z68a-GD55

Har precis fått hem ett nytt chassi, ett Corsair Carbide 500R och stoppat in mina prylar där i och försöker nu få ljudet via portarna på framsidan av chassit att fungera..
Mitt moderkort är ett MSI Z68a-GD55 (G3) och kopplingen från fronten till moderkortet går nog helt enkelt inte att sätta fel.

Hur jag än gör så lyckas jag inte få något ljud ut ur mina hörlurar om jag kopplar dem till fronten (där bak fungerar det perfekt). Jag hittade följande, men det hjälpte inte mig med mitt problem.

Jag har rotat runt i BIOS också och hittar endast något om HD Audio där, vilken står på Enabled.

Någon som har en aning om hur jag kan lyckas få det här att fungera?

| Opteron 165 @ 2810MHz | DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D | 2x1024MB TwinMOS PC3200 DDR |
| Sapphire Radeon X800GTO² @ 16p, 533/627 | 3DMark05: XXXXp | 3DMark01: XXXXXp |
| 150GB Raptor + 120GB + 2x200GB + 2x250GB + 2x320GB + 500GB | Totalt: 2,31TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Vilken kontakt har du kopplat den till?

1090T | NH-U9S | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | MX300 275 GB
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB
iPod 16GB 7th generation

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003
Skrivet av Superlight:

Vilken kontakt har du kopplat den till?

Kontakten på moderkortet heter Front Panel Audio Connector: JAUD1
och uppe på panelen är det givetvis uttaget med en bild på ett par hörlurar.

| Opteron 165 @ 2810MHz | DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D | 2x1024MB TwinMOS PC3200 DDR |
| Sapphire Radeon X800GTO² @ 16p, 533/627 | 3DMark05: XXXXp | 3DMark01: XXXXXp |
| 150GB Raptor + 120GB + 2x200GB + 2x250GB + 2x320GB + 500GB | Totalt: 2,31TB |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Är där bara en koppling från chassiet? Om där är två testa med det andra.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Brukar ju oftast vara två olika ljudkopplingar från chassit?

Vad står det på kontaken du trycker i?

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Lasergurka:

Brukar ju oftast vara två olika ljudkopplingar från chassit?

*AC'97 och HD Audio.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Hundkex:

*AC'97 och HD Audio.

japp

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Lasergurka:

Daim!

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Jalle64:

xD

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

Har bara en kabel i chassit och den står det "HD Audio" på.

| Opteron 165 @ 2810MHz | DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D | 2x1024MB TwinMOS PC3200 DDR |
| Sapphire Radeon X800GTO² @ 16p, 533/627 | 3DMark05: XXXXp | 3DMark01: XXXXXp |
| 150GB Raptor + 120GB + 2x200GB + 2x250GB + 2x320GB + 500GB | Totalt: 2,31TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

Okej, tråden kan låsas. Helst kastas
Löste problemet, hade på något sätt lyckats ansluta kontakten på moderkortet på de övre PIN-sen bara... Skämmigt värre!

| Opteron 165 @ 2810MHz | DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D | 2x1024MB TwinMOS PC3200 DDR |
| Sapphire Radeon X800GTO² @ 16p, 533/627 | 3DMark05: XXXXp | 3DMark01: XXXXXp |
| 150GB Raptor + 120GB + 2x200GB + 2x250GB + 2x320GB + 500GB | Totalt: 2,31TB |