Asus Suit II, "Warning..." felmeddelande?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012

Asus Suit II, "Warning..." felmeddelande?

Jag spelade shogun 2 sen avslutade jag och kom till skrivbordet och såg en varnings meddelande av Asus Suit II, kolla nedan

Vad är detta och varför händer det så?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Jan 2008

Kan hända om du har ett till program uppe som försöker läsa samma information, hände när jag körde Asus Suite 2 och HWMonitor tillsammans så när jag installerade om windows så struntade jag i Asus Suite 2.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Apr 2005

Spontant ser det ut som att det är 12V linan ur nätagget som gjort något konstigt som Asus Suit reagerar på. 0,5 volt för mycket eller för lite som agget skickade ut?

Edit: En snabb googling visar att många får konstiga varningar om 12 volts-linan. Huruvida det finns någon substans bakom varningarna eller inte framgick inte.

"Tråden får vara öppen så länge diskussionen hålls saklig och civiliserad. "
"... och där låser vi tråden. Tramspellar.
*Låst* "
Andreas D. ^^,
Citera för svar. =3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av Sh4dy:

Jag spelade shogun 2 sen avslutade jag och kom till skrivbordet och såg en varnings meddelande av Asus Suit II, kolla nedan

http://i45.tinypic.com/5xj2gk.jpg

Vad är detta och varför händer det så?

hadde typ samma problem , min 12+ visade på 14.512 nånting ...
Visade sig att det var nån sensor som var trasig använder mig än av samma moderkort trots att felet finns kvar
Har fungerat ett bra tag nu utan några vidare problem

Bärbar - [Asus G75VW]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Berrich:

hadde typ samma problem , min 12+ visade på 14.512 nånting ...
Visade sig att det var nån sensor som var trasig använder mig än av samma moderkort trots att felet finns kvar
Har fungerat ett bra tag nu utan några vidare problem

Så alltså problemet är inte från nån hårdvara, desutom är det bara asus suit 2 som reagerar dåligt?
nu visar den 12,288 är det normalt?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Sh4dy:

Så alltså problemet är inte från nån hårdvara, desutom är det bara asus suit 2 som reagerar dåligt?
nu visar den 12,288 är det normalt?

Det är inom spec, 12V+-5% säger standarden.

Som jag tolkar varningen hade du 0.576V på 12V linan, det är orimligt eftersom datorn inte fungerar då.

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX780 OC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av frankof:

Det är inom spec, 12V+-5% säger standarden.

Som jag tolkar varningen hade du 0.576V på 12V linan, det är orimligt eftersom datorn inte fungerar då.

jaha, så det är inget jag bör bekymra mig över?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004
Skrivet av Sh4dy:

Jag spelade shogun 2 sen avslutade jag och kom till skrivbordet och såg en varnings meddelande av Asus Suit II, kolla nedan

http://i45.tinypic.com/5xj2gk.jpg

Vad är detta och varför händer det så?

Inget du behöver bry dig om, datorn hade varit stendöd vid 0.5 volt. Felmätning helt enkelt.

Det fanns en gång en båt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av Sh4dy:

Så alltså problemet är inte från nån hårdvara, desutom är det bara asus suit 2 som reagerar dåligt?
nu visar den 12,288 är det normalt?

Fel på moderkortet ... "Enligt" Asus efter ett snack med dom en stund å ett par fel sökningar så konstatera dom att sensorn i moderkortet kan vara trasig
så dom vad mig skicka in kortet där ifrån jag köpte det så skulle jag få ett nytt
men eftersom D3 släpptes å så ... så strunta jag i det helt enkelt ..
Dom bad mig även att inaktivera ASUS ANTI SURGE eftersom den förhindra att datorn boota till windows å dom sa att det va lugnt
å det har det varit hittills

Bärbar - [Asus G75VW]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Sh4dy:

jaha, så det är inget jag bör bekymra mig över?

Inte mera än att dina mätresultat är opålitliga, det är inget som säger att 12.2V är mera riktigt än 0.5V även om det är rimligare.
Om du är riktig bekymrad så kan du ju mäta med en multimeter, fast jag hade nog avinstallerat programmet istället, speciellt om det larmar i tid och otid.

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX780 OC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av frankof:

Inte mera än att dina mätresultat är opålitliga, det är inget som säger att 12.2V är mera riktigt än 0.5V även om det är rimligare.
Om du är riktig bekymrad så kan du ju mäta med en multimeter, fast jag hade nog avinstallerat programmet istället, speciellt om det larmar i tid och otid.

ovan svaret säger att systemet inte hade startat om det hade varit på 0,5V.

efter jag fick meddelandet så öppnade jag programmet och där stod det 12,288 istället så det blev lite lagg eller? och 12,288 är det normalt?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Forumledare
Geeks Gaming
Registrerad
Jun 2005

*trådtitel uppdaterad*

Tänk på att göra en bra trådtitel som visar trådens fråga, det hjälper dig att få kunnig hjälp och även andra som kanske har frågor om samma sak.

Citat:

§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Gaming Discord - Mötesplatsen för gamers | Medlem i Skyttegrav.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Sh4dy:

ovan svaret säger att systemet inte hade startat om det hade varit på 0,5V.

efter jag fick meddelandet så öppnade jag programmet och där stod det 12,288 istället så det blev lite lagg eller? och 12,288 är det normalt?

Som sagt, 12.288V är inom spec. men varför är det resultatet mera pålitligt än något annat när du redan får orimliga resultat ibland?
En sensor/app. som presenterar värden hur som helst är inte pålitlig.

Funkar datorn så somna om

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX780 OC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av frankof:

Som sagt, 12.288V är inom spec. men varför är det resultatet mera pålitligt än något annat när du redan får orimliga resultat ibland?
En sensor/app. som presenterar värden hur som helst är inte pålitlig.

Funkar datorn så somna om

jag undrar eftersom jag har nyligen byggt datorn och är inte kunnig av Volten, vill ha en stabil system.

Skrivet av Lan:

*trådtitel uppdaterad*

Tänk på att göra en bra trådtitel som visar trådens fråga, det hjälper dig att få kunnig hjälp och även andra som kanske har frågor om samma sak.

Sorry :/

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Dec 2005

Läsaren i AI Suite är inte den bästa. Och som andra sagt så kan det uppstå konflikter om du har andra program som läser samma sensorer. AI Suite visar ibland -17 C* på en av mina kärnor

[Intel i7 4770K] [ GTX 1070] [Asus ROG VI Gene] [Corsair AX860] [Corsair 16GB Vengeance LP] [120GBIntel 520] [Bitfenix Phenom M]

Citera för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av nivv:

Läsaren i AI Suite är inte den bästa. Och som andra sagt så kan det uppstå konflikter om du har andra program som läser samma sensorer. AI Suite visar ibland -17 C* på en av mina kärnor

Vet du ett program som är Suit 2 liknande och som är pålitlig?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Sh4dy:

Vet du ett program som är Suit 2 liknande och som är pålitlig?

Vilka funktioner är du ute efter? Tempavläsning eller?

[Intel i7 4770K] [ GTX 1070] [Asus ROG VI Gene] [Corsair AX860] [Corsair 16GB Vengeance LP] [120GBIntel 520] [Bitfenix Phenom M]

Citera för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo, Norge
Registrerad
Aug 2008

Asus Suite II er skrap vil jeg si. Mystiske feilmeldinger og viftekontrollprogrammet virker unøyaktig, for 70 grader C i grafen her veldig langt unna hva som indikeres med Real Temp.

Lurer på om det kanskje er slik at Asus ikke har ordnet med WHQL for Asus Suite II, for dette programmet kjører ikke naturlig sammen med UAC og ikke-admin konto. Latterlig ubrukelig å skulle taste inn opptil 5-6 admin passord for hver jævla oppstart av maskinen (innlogging til windows).

Eller kan jeg ha gjort noe galt? Finner ingen instrukser noe sted for å slippe å måtte taste inn passord ved hver innlogging.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Berrich:

Fel på moderkortet ... "Enligt" Asus efter ett snack med dom en stund å ett par fel sökningar så konstatera dom att sensorn i moderkortet kan vara trasig
så dom vad mig skicka in kortet där ifrån jag köpte det så skulle jag få ett nytt
men eftersom D3 släpptes å så ... så strunta jag i det helt enkelt ..
Dom bad mig även att inaktivera ASUS ANTI SURGE eftersom den förhindra att datorn boota till windows å dom sa att det va lugnt
å det har det varit hittills

Någon speciell adress/nr till Asus supporten?

Får samma meddelande som trådskaparen.

Chassi: Define XL, PSU: Seasonic X-460FL, MB: Asus P8Z77-V, CPU Intel Core i7-3770, CPU Kylare: Silver Arrow SB-E, RAM: 16GB CL9 1600Mhz Corsair Vengeance LP, GPU Sapphire HD 7850, GPU Kylare Arctic Accelero S1, SSD 256GB Samsung 830, HDD 2TB Seagate Barracuda Green,

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av nivv:

Vilka funktioner är du ute efter? Tempavläsning eller?

en som visar cpu temp och kanske gpu också

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Sh4dy:

en som visar cpu temp och kanske gpu också

HW monitor funkar till det. Ett annat är realtemp.

[Intel i7 4770K] [ GTX 1070] [Asus ROG VI Gene] [Corsair AX860] [Corsair 16GB Vengeance LP] [120GBIntel 520] [Bitfenix Phenom M]

Citera för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av nivv:

HW monitor funkar till det. Ett annat är realtemp.

tackar ska testa dem och se om asus suit är falsk eller ej

EDIT: Nått säger mig att det finns något som inte är rätt, +12V på 7v??

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Sh4dy:

tackar ska testa dem och se om asus suit är falsk eller ej

EDIT: Nått säger mig att det finns något som inte är rätt, +12V på 7v??

http://i48.tinypic.com/34rzo9i.jpg

Ser konstigt ut.

[Intel i7 4770K] [ GTX 1070] [Asus ROG VI Gene] [Corsair AX860] [Corsair 16GB Vengeance LP] [120GBIntel 520] [Bitfenix Phenom M]

Citera för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Sh4dy:

EDIT: Nått säger mig att det finns något som inte är rätt, +12V på 7v??

http://i48.tinypic.com/34rzo9i.jpg

En halvkvalificerad gissning, en sensor är inte riktig frisk.
Det kanske vore lämpligt att bekräfta det utlästa värdet med en multimeter?
Fast jag är skeptisk till att datorn fungerar på endast 7V så gissningen på trasig sensor står fast.

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX780 OC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012

I BIOS står det 12,***V.

Vad ska man lite på`?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av Sh4dy:

I BIOS står det 12,***V.

Vad ska man lite på`?

jag har ju personligen vart med om att beroende på hur mycket load jag ger min PSU ju olika höga värden ger program för 12 volt linan, ju mer kraft den kräver ju högre volt, jag vet inte varför kanske är nån bugg men du kanske har nått liknande. Jag har för övrigt haft så i över 4 år utan problem.

| ASUS P8Z77-V DELUXE | Intel Core i7 2700K @ 4.7Ghz | 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz @ 8-8-8-24 |
| ATi Radeon HD 6950@6970 (900|1350Mhz @ 1.14v) | Corsair Force GT 120GB | Corsair HX 650W |
| Nvidia's GT300 yields are less than 2% | Min ArmA2 YouTube Kanal |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av The Mupp:

jag har ju personligen vart med om att beroende på hur mycket load jag ger min PSU ju olika höga värden ger program för 12 volt linan, ju mer kraft den kräver ju högre volt, jag vet inte varför kanske är nån bugg men du kanske har nått liknande. Jag har för övrigt haft så i över 4 år utan problem.

så är jag säker?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av Sh4dy:

så är jag säker?

jag vet inte men jag skulle nog inte oroa mig speciellt mycket. Men kolla om 12V linan höjs från 7V när du tex köra OCCT.

| ASUS P8Z77-V DELUXE | Intel Core i7 2700K @ 4.7Ghz | 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz @ 8-8-8-24 |
| ATi Radeon HD 6950@6970 (900|1350Mhz @ 1.14v) | Corsair Force GT 120GB | Corsair HX 650W |
| Nvidia's GT300 yields are less than 2% | Min ArmA2 YouTube Kanal |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av The Mupp:

jag vet inte men jag skulle nog inte oroa mig speciellt mycket. Men kolla om 12V linan höjs från 7V när du tex köra OCCT.

Ok ska testa

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005

Den varnar och säger att min 12V ligger på 0V ibland, skulle säga att deras sensorer är lite konstiga

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.