Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

Hög volt 2500k

Tjena,

Har börjat överklocka nu när jag skaffat vattenkylning. Tänkte mig 4,7ghz på min 2500k som känns som ett lämpligt mål.

Jag kör i offset + mode nu, med alla voltages på auto och då ligger volten på 1,54-1,58

När man följer alla guider så ligger deras volt på ~1,2-1,35

Om jag kör igång 1,34 eller liknande så bluescreenar datorn efter ett tags körande i windows.

Om jag kör offset - mode med 0.015 så bluescreenade den lika fort som konstant 1,34

Vad är egentligen normal volt? runt 1,6 känns alldeles för högt?

Mvh robin

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av dulingen:

Tjena,

Har börjat överklocka nu när jag skaffat vattenkylning. Tänkte mig 4,7ghz på min 2500k som känns som ett lämpligt mål.

Jag kör i offset + mode nu, med alla voltages på auto och då ligger volten på 1,54-1,58

http://i.imgur.com/FZTdJ.jpg

När man följer alla guider så ligger deras volt på ~1,2-1,35

Om jag kör igång 1,34 eller liknande så bluescreenar datorn efter ett tags körande i windows.

Om jag kör offset - mode med 0.015 så bluescreenade den lika fort som konstant 1,34

Vad är egentligen normal volt? runt 1,6 känns alldeles för högt?

Mvh robin

du skall INTE ha din volt på auto när du klockar över 4.1 enligt mig!!

Mitt tips är att du börjar på en lägre klock till att börja med för att sedan öka och se vad din CPU klarar.
Starta på 4.2 t.ex och sätt volten på 1.23 och se till att den är stabil, när du har gjort det så kan du öka ett snäpp till, om du sedan upptäcker att det börjar brista vid 4.5 så kan du ju alltid stanna där! 4,7 är ju faktiskt en väldigt hög klock!

Vad har du för moderkort förresten, kan ju alltid vara det?

Corsair 500R // ASRock Z68 Extreme3 GEN 3 // GTX 580 3gb SLi // i5 2500k // 120gb SSD // 8gb 1600 mhz VENGEANCE // Corsair H60 // XFX Core Edition 850W 80+ Bronze

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

zabertooth p67

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av dulingen:

zabertooth p67

hmm, det borde ju inte vara några speciella problem, men testa det som jag skrev tidigare med att testa dig fram sakta men säkert (du kan förmodligen börja på 4.3 lr 4.4) och se vad som händer!

Corsair 500R // ASRock Z68 Extreme3 GEN 3 // GTX 580 3gb SLi // i5 2500k // 120gb SSD // 8gb 1600 mhz VENGEANCE // Corsair H60 // XFX Core Edition 850W 80+ Bronze

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av Sparkzzy:

hmm, det borde ju inte vara några speciella problem, men testa det som jag skrev tidigare med att testa dig fram sakta men säkert (du kan förmodligen börja på 4.3 lr 4.4) och se vad som händer!

men vilken volt ska jag börja med ? 1,23 kändes fjuttigt

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av dulingen:

Tjena,

Har börjat överklocka nu när jag skaffat vattenkylning. Tänkte mig 4,7ghz på min 2500k som känns som ett lämpligt mål.

Jag kör i offset + mode nu, med alla voltages på auto och då ligger volten på 1,54-1,58

http://i.imgur.com/FZTdJ.jpg

När man följer alla guider så ligger deras volt på ~1,2-1,35

Om jag kör igång 1,34 eller liknande så bluescreenar datorn efter ett tags körande i windows.

Om jag kör offset - mode med 0.015 så bluescreenade den lika fort som konstant 1,34

Vad är egentligen normal volt? runt 1,6 känns alldeles för högt?

Mvh robin

Du är uppe och nosar i 1.58v!!
Detta är livsfarligt för din stackars cpu, även på vatten.

[I7 6700k 4.6GHz 1.24v] [Asus z170 pro gaming] [Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz CL16] [Asus Gtx 970 black 1490MHz] [Xfx pro 850w PSU] [Samsung 850 pro 128gb] [Ocz vertex 4 128gb] [Intel ssd G2 80gb] [SAMSUNG HD204UI 2 TB] [Noctua nh-d14] [Asus Xonar Essence STX] [Fractal design r3] [Windows 10 pro x64]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Sparkzzy:

du skall INTE ha din volt på auto när du klockar över 4.1 enligt mig!!

Mitt tips är att du börjar på en lägre klock till att börja med för att sedan öka och se vad din CPU klarar.
Starta på 4.2 t.ex och sätt volten på 1.23 och se till att den är stabil, när du har gjort det så kan du öka ett snäpp till, om du sedan upptäcker att det börjar brista vid 4.5 så kan du ju alltid stanna där! 4,7 är ju faktiskt en väldigt hög klock!

Vad har du för moderkort förresten, kan ju alltid vara det?

En kass auto isåfall. Jag kör 4,5 GHz på auto och det pendlar mellan 1,20v och 1,28v och kraschar/fryser aldrig. Anledningen är att när jag kör med manuell volt (trots rätt volt) så kraschar det.

Define R4 | Be quiet! Straight power E9 580W | Core i5 2500k @ 4,5GHz| Antec Kühler 620| Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz | A-Data 511 120GB | 2x Seagate 1TB | Crossfire XFX Radeon HD6950 2GB Dual-fan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

Men shit jag vet... kan ni snälla hjälpa mig genom att säga vad jag ska sätta volten på ?

Jag satte den i 1.23 som tidigare kille sa och nu startar inte datorn.

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Son
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av dulingen:

men vilken volt ska jag börja med ? 1,23 kändes fjuttigt

Testa dig fram. kolla va som fungerar. börja på stock och höj frekvensen till prollen inte är stabil längre. då höjer du volten lite. och gör den stabil igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Storheten heter "spänning" inte "volt". "Volt" är enheten.

Jag rekommenderar att du håller dig under 1,35V. Använd inte "Auto".

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av dulingen:

men vilken volt ska jag börja med ? 1,23 kändes fjuttigt

beror på vart du vill börja, på 4.2 ghz så skulle jag säga max 1.25, kan ju själv säga att jag kör på 4.5 ghz vid 1,33!

Lycka till!

Corsair 500R // ASRock Z68 Extreme3 GEN 3 // GTX 580 3gb SLi // i5 2500k // 120gb SSD // 8gb 1600 mhz VENGEANCE // Corsair H60 // XFX Core Edition 850W 80+ Bronze

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

Testade 4.2 i 1,23 volt... startade inte... testar 1,33 volt och 4.5ghz och datorn verkar gå igång iaf...
Ska köra lite med den och se!

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av amius:

En kass auto isåfall. Jag kör 4,5 GHz på auto och det pendlar mellan 1,20v och 1,28v och kraschar/fryser aldrig. Anledningen är att när jag kör med manuell volt (trots rätt volt) så kraschar det.

allt handlar ju självklart om vad man har fått för ngn cpu, har man tur så kan det funka medans i andra lägen så kanske det inte funkar...

Man får i varje fall en stabilare klockning om man kör med en bestämd volt enligt mig.

Corsair 500R // ASRock Z68 Extreme3 GEN 3 // GTX 580 3gb SLi // i5 2500k // 120gb SSD // 8gb 1600 mhz VENGEANCE // Corsair H60 // XFX Core Edition 850W 80+ Bronze

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av dulingen:

Testade 4.2 i 1,23 volt... startade inte... testar 1,33 volt och 4.5ghz och datorn verkar gå igång iaf...
Ska köra lite med den och se!

Gör så! men jag varnar dig, gå inte över 1.45 volt, din CPU kan skadas!

Corsair 500R // ASRock Z68 Extreme3 GEN 3 // GTX 580 3gb SLi // i5 2500k // 120gb SSD // 8gb 1600 mhz VENGEANCE // Corsair H60 // XFX Core Edition 850W 80+ Bronze

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

allvarligt så har jag alltså övervoltat datorn i snart 1 år? satt och körde i 4ghz med autovolt med min h50 och låg på konstant 55 grader och kanske 1.46 volt...asså fan vad leds jag blir.

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

För övrigt så har occt körts nu i 5min utan några klagomål.. 50 grader... tror den ska gå lägre bara jag sätter kylaren rätt... måste blivit något fel när jag skruvade fast den..typ nått varv för mycket på ena sidan.

Om man kollar på alla cores så ligger core 0 på 51 grader och core 1 på 59... samtidigt som core 3 ligger på 47

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

äähh det är nog kylpastan som är dåligt applicerad, byter imorgon. blocket var korrekt ditsatt

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjärås
Registrerad
Dec 2005

kört min 2600k i 4,8ghz på 1.36Vcore. dock efter mitt modekort pajade och bytte ut till ett nytt fick jag väldigt mkt sämmre klock stabilt. ligger på 4.5ghz 1.34Vcore allt över 4.5ghz är bara att glömma på mitt evga kort
idlar 32c och loadar runt 50c i spel-benchmarks- custom vattenkylning
är också beroende på vad du har för agg,minnen,processorbatch,stepping m.m vad jag har läst ska man väl inte gå över 1.4Vcore under en längre tid pga degradering m.m
autovolt är väl inte det bästa i regel heller då det kan få för sig att ge en jäkla massa ena stunden och pendla andra stunden
har för mig att min ville ge 1.42Vcore auto vilket snabbt stängdes av eftersom jag inte fick högre klock än mkt högre temps

Gigabyte Z87-X OC ,4770K@4.5,Vengance 16GB,Asus 980Ti Strix ,3x Dell Ultrasharp U2412M [5760x1200]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jan 2011

Vad är det man ska sätta -0."någonting" på? Spänningen är väl stock 1.2 V eller något på 1.2 V? vad ska man sätta den minus saken på om man ska överklocka men ha kvar stock spänningen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2010

krash på 1,33vcore 4,5ghz, satte den på 1,35vcore nu och testar

Har också custom vattenkylning för övrigt.

| Bitfenix Prodigy Red | GA-Z97N-WIFI| I7 4790k 4,6GHz | Crucial 8gb DDR3 | SanDisk 256GB SSD | MSI GeForce GTX 970 | EVGA SuperNOVA 750 G2 | AOC g2460Pqu | CM Storm Quickfire TK Brown | Razer Naga 2009 | Creative Sound Blaster Sigma |