Datorn stänger av sig efter vattenkylning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011

Datorn stänger av sig efter vattenkylning

Tja jag har just installerat vattenkylning i min dator och nu stänger det av sig efter typ 5-7 Sek efter att man sätter på den och det känns som att pumpen inte pumpar vatten går inte up ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av tol9411:

Tja jag har just installerat vattenkylning i min dator och nu stänger det av sig efter typ 5-7 Sek efter att man sätter på den och det känns som att pumpen inte pumpar vatten går inte up ?

Specc?
På både kylning och dator!

Mvh: Eric

Intel i7 2700k, 7970 3GB, 12GB Dominator GT, 2TB Seagate.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Är det en sluten kylare? I så fall ta lös den och provkör den på bordet så ser du och hör om den fungerar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Troligen moderkortet som stänger ner systemet för att du numera inte har en fläkt i "cpu_fan".
Plugga i en fläkt temporärt och stäng av funktionen i UEFI/BIOS =).

För jag hoppas att du läst instruktionerna till kylningen och kör pumpen på en egen 12v.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Zion
Registrerad
Apr 2004

Det är inte så att bios är inställt på att slå av datorn om CPU fläkten inte går? isf kan det vara det som strular.

[ i5-6600K @ 4.5Ghz || Corsair H100i GTX || 16GB DDR4 || ASUS Z170 Pro Gaming || Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB @ 1150/1550 ]
13991 - Firestrike
"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Svensktiger:

Troligen moderkortet som stänger ner systemet för att du numera inte har en fläkt i "cpu_fan".
Plugga i en fläkt temporärt och stäng av funktionen i UEFI/BIOS =).

För jag hoppas att du läst instruktionerna till kylningen och kör pumpen på en egen 12v.

Okej men kopplar man pumpen till en 3Pin på moderkortet ? instruktionerna jag fick var helt värdelösa det tog mig tre dagar att installera

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
London
Registrerad
Jun 2006

koppla till 4-pin cpu_fan så kan det nog fungera bättre

Simlärare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Inveramsay:

koppla till 4-pin cpu_fan så kan det nog fungera bättre

okej men den som går till pumpen är 3Pin det här kitet installerade jag http://www.inet.se/produkt/5322046/ek-kit-h3o-240-hfx

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av lillen99:

Specc?
På både kylning och dator!

Mvh: Eric

Kylning http://www.inet.se/produkt/5322046/ek-kit-h3o-240-hfx

Dator http://www.inet.se/kundvagn/visa/1879688/2012-06-07

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Ferrat:

Det är inte så att bios är inställt på att slå av datorn om CPU fläkten inte går? isf kan det vara det som strular.

Jag provade med att koppla in Cpu kylaren men den dör fortfarande allt fungearade tills jag kopplade in vattenkylningen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Det är möjligt att pumpens kontakt är 3 pin.
Men den kommer inte att fungera korrekt om moderkortet justerar spänningen till den.
Därför använder man en 4-pin molex till 3 pin adapter.
Fläkten kan du däremot ansluta till moderkortets cpu_fan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Sep 2007

Kan va så att du monterat den kasst, vilket får CPUns temperatur att skjuta i höjden och datorn stänger av sig efter ett par sekunder.

4690K + Phanteks PH-TC14PE | 24GB DDR3 | MSI 1070 Gaming X | Asus Z97-Pro Gamer | EVGA Supernova G2 650W | Samsung 840 Pro 512+256Gb | Bitfenix Shinobi XL

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av PeeWee90:

Kan va så att du monterat den kasst, vilket får CPUns temperatur att skjuta i höjden och datorn stänger av sig efter ett par sekunder.

jag vet att den har kontakt med cpun för jag tog bort den och kylpastan hade kletats ut

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Svensktiger:

Det är möjligt att pumpens kontakt är 3 pin.
Men den kommer inte att fungera korrekt om moderkortet justerar spänningen till den.
Därför använder man en 4-pin molex till 3 pin adapter.
Fläkten kan du däremot ansluta till moderkortets cpu_fan.

var hittar man en sådan då ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av tol9411:

var hittar man en sådan då ?

Du kan få en molex till 3pins "adapter" av mig om du är snäll

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Solding:

Du kan få en molex till 3pins "adapter" av mig om du är snäll

jag fick med en sådan här till nätagget men den funkar bara til 3-pin http://www.google.se/imgres?um=1&hl=sv&biw=1527&bih=862&tbm=i...

Men pumpen pumpar bara om den har slut på vatten

Men jag fick med en sådan här https://www.inet.se/produkt/5321452/pump-ek-dcp-4-0-12v-dc kolla bilder så ser du en kontakt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Med pumpen förljer en adapter du ska använda till pumpen. Den du länkade bild på ska du absolut inte använda till pumpen, utan den är till för om man har disketstation i dator!
Vad menar du med att pumpen bara pumpar om den har slut på vatten? Pumpen ska aldrig ha slut på vatten, du ska fylla på så mycket vatten att de inte finns något luft i systemet och pumpen alltid får vatten...

Stationär: Chassi: InWin 805 Black PSU: EVGA Supernova 850W MoBo: Asus P8Z77 Deluxe CPU: Ivy Bridge 3570K @ 4.2ghz GPU: 2x Asus GTX 780 Direct CUII SLI SSD: Samsung 840 EVO 500gb Skärm: Dell UltraSharp U3415W
Server: HP DataVault X311 3TB
Mobil: Google Nexus 6 Laptop: Asus Zenbook UX31A

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av tol9411:

Men jag fick med en sådan här https://www.inet.se/produkt/5321452/pump-ek-dcp-4-0-12v-dc kolla bilder så ser du en kontakt

Där har du ju en sån adapter du ska använda!

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av slobodan87:

Med pumpen förljer en adapter du ska använda till pumpen. Den du länkade bild på ska du absolut inte använda till pumpen, utan den är till för om man har disketstation i dator!
Vad menar du med att pumpen bara pumpar om den har slut på vatten? Pumpen ska aldrig ha slut på vatten, du ska fylla på så mycket vatten att de inte finns något luft i systemet och pumpen alltid får vatten...

tja jag kopplade pumpen till cpukylar platsen alltså 4pin (Jag satte 3-pin på 4-pin och nu pumpar den för fullt) funkar det eller kan man inte göra så
och jag försöker fylla så att det alltid finns vatten men jag vet inte hur det är fullt i resarvatorn alla slangar utom en

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av tol9411:

och jag försöker fylla så att det alltid finns vatten men jag vet inte hur det är fullt i resarvatorn alla slangar utom en

Va?? "reservoaren" menar du? Men du ser väll om reservoaren är full? o vad menar du med slangarna?

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Du fyller vätska i reservoiren, sen när du slår igång pumpen så ska den dra vätska där ifrån och du ska helat iden fyllla på nytt, tillslut kommer ha gått hela vägen runt i ditt system, och du behöver inte längre fylla på vätskan. Noterna dock att du ska göra detta utan att sätta igång datorn för första gången, då kylningen inte fungerar som den ska förens hela systemet är vattenfyllt. Detta göra du genom att sätta ett metalgem mellan grön sladd och valfri svart sladd på 24 pins kontakten på moderkortet, då kan du starta nättagget med knappen på baksidan utan att datorn behöer vara igång. Kolla guide på youtube innan du prövar dig fram och möjligen har sönder komponenter.

Stationär: Chassi: InWin 805 Black PSU: EVGA Supernova 850W MoBo: Asus P8Z77 Deluxe CPU: Ivy Bridge 3570K @ 4.2ghz GPU: 2x Asus GTX 780 Direct CUII SLI SSD: Samsung 840 EVO 500gb Skärm: Dell UltraSharp U3415W
Server: HP DataVault X311 3TB
Mobil: Google Nexus 6 Laptop: Asus Zenbook UX31A

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Solding:

Va?? "reservoaren" menar du? Men du ser väll om reservoaren är full? o vad menar du med slangarna?

det är lung jag fixade det pumpen får inte slut på vatten men datorn dör fortfarande =(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lidingö
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av slobodan87:

Du fyller vätska i reservoiren, sen när du slår igång pumpen så ska den dra vätska där ifrån och du ska helat iden fyllla på nytt, tillslut kommer ha gått hela vägen runt i ditt system, och du behöver inte längre fylla på vätskan. Noterna dock att du ska göra detta utan att sätta igång datorn för första gången, då kylningen inte fungerar som den ska förens hela systemet är vattenfyllt. Detta göra du genom att sätta ett metalgem mellan grön sladd och valfri svart sladd på 24 pins kontakten på moderkortet, då kan du starta nättagget med knappen på baksidan utan att datorn behöer vara igång. Kolla guide på youtube innan du prövar dig fram och möjligen har sönder komponenter.

det är lung jag fixade det pumpen får inte slut på vatten men datorn dör fortfarande =(

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Jag låser denna tråd då du fortsätter med problemet i en annan tråd.
http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1118640-dator-funka...

*Tråd låst*

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM