Intel i7 2600K är på 3.4 GHz hela tiden, vad är fel?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

Intel i7 2600K är på 3.4 GHz hela tiden, vad är fel?

,

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

kika upp i aktivitets hanteraren något som använder mkt av cpun där kanske flashplayer om du har hårdvaruacceleration aktiverat det kan ta upp mkt då efter ett tag (märkte det på farsans burk för ett tag sen.)

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.8 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av mini-z1994:

kika upp i aktivitets hanteraren något som använder mkt av cpun där kanske flashplayer om du har hårdvaruacceleration aktiverat det kan ta upp mkt då efter ett tag (märkte det på farsans burk för ett tag sen.)

Allt jag har i aktivitetshanteraren står på 0, har inte flashplayer installerat. Hårdvaruaccelatation, vart hittar jag det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Du kan ju alltid gissa
Registrerad
Maj 2012

Är du säker på att du har alla de senaste drivrutinerna till alla komponenter?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011

I Task Manager klicka även på "Show processes from all users" och se om det är någon windows tjänst som drar så mycket, testa även att köra windows update

Main: Intel 2600k@4,5ghz, ASUS 7970Matrix Platinum, Corsair 1866mhz cl9, Corsair GT 120gb, 6x2TB seagate(raid 5), Obsidian 800D, Corsair H100, FD newton 1000w
HTPC: AMD A10-5800K, ASUS F2A85-M PRO, OCZ 120GB Vertex 3, FD Newton 650w, FD ARC mini
Laptop1: HP Elitebook 8730w Intel x9100 @ 3.1ghz, Nvidia Quadro FX 3700M.
Laptop2: HP Elitebook 2560p.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Waowt:

Är du säker på att du har alla de senaste drivrutinerna till alla komponenter?

Japp. Har de senaste drivrutinerna!

Skrivet av knapish:

I Task Manager klicka även på "Show processes from all users" och se om det är någon windows tjänst som drar så mycket, testa även att köra windows update

Klickade där nu och då ser jag detta:

"System Idle Process" CPU: 98"

Det är väl att det är 98 ledigt?

Annars så fanns det inget som tog någon CPU.

Provade starta om datorn och då gick CPU Usage ner till mellan 1-5%. När datorn har varit igång i cirka 5-10 minuter är den uppe på 98% igen..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Samistar:

Japp. Har de senaste drivrutinerna!

Klickade där nu och då ser jag detta:

"System Idle Process" CPU: 98"

Det är väl att det är 98 ledigt?

Annars så fanns det inget som tog någon CPU.

Provade starta om datorn och då gick CPU Usage ner till mellan 1-5%. När datorn har varit igång i cirka 5-10 minuter är den uppe på 98% igen..

Precis, System Idle är tillgängligt på sätt o vis, den gör fortfarande beräkningar för att om en processor inte gör det så stängs den av osv.. Menmen.

Testa att uppdatera

Main: Intel 2600k@4,5ghz, ASUS 7970Matrix Platinum, Corsair 1866mhz cl9, Corsair GT 120gb, 6x2TB seagate(raid 5), Obsidian 800D, Corsair H100, FD newton 1000w
HTPC: AMD A10-5800K, ASUS F2A85-M PRO, OCZ 120GB Vertex 3, FD Newton 650w, FD ARC mini
Laptop1: HP Elitebook 8730w Intel x9100 @ 3.1ghz, Nvidia Quadro FX 3700M.
Laptop2: HP Elitebook 2560p.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av knapish:

Precis, System Idle är tillgängligt på sätt o vis, den gör fortfarande beräkningar för att om en processor inte gör det så stängs den av osv.. Menmen.

Testa att uppdatera

Uppdatera vadå?

Nu hittade jag svchost.exe, den ligger på 80-99 CPU%

Funderar på att installera om Windows.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

Formaterade om datorn och nu är allt som det ska.