Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

De knäpper till i datorn

Tja! Jo igår så fick jag mitt nya chassi (Define R3) och flyttade all min hårdvara till chassit och gjorde lite kabeldragning och sådant. Sen nu när jag startar datorn så "knäpper" det till i datorn efter några sekunder, detsamma gäller även när jag stänger av datorn. Vad kan detta bero på?

Tacksam för hjälp

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Johannesburg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Boxpox:

Tja! Jo igår så fick jag mitt nya chassi (Define R3) och flyttade all min hårdvara till chassit och gjorde lite kabeldragning och sådant. Sen nu när jag startar datorn så "knäpper" det till i datorn efter några sekunder, detsamma gäller även när jag stänger av datorn. Vad kan detta bero på?

Tacksam för hjälp

Kabel som ligger för nära någon fläkt?

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 16GB Kingston HyperX@1866CL9, 290x@1375/1770, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Demonoidz:

Kabel som ligger för nära någon fläkt?

Nä, det är det inte, för då borde det väl låta hela tiden och inte bara när jag startar/stänger av datorn tror jag

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Boxpox:

Tja! Jo igår så fick jag mitt nya chassi (Define R3) och flyttade all min hårdvara till chassit och gjorde lite kabeldragning och sådant. Sen nu när jag startar datorn så "knäpper" det till i datorn efter några sekunder, detsamma gäller även när jag stänger av datorn. Vad kan detta bero på?

Tacksam för hjälp

Hårddiskar har en tendens att knäppa när man startar dom.
I mitt fall "knäpper" även hörlursförstärkaren i mitt ljudkort
när jag startar datorn.

Moder: Asus Sabertooth Z77 ~~ CPU: Intel Core i7 3770k @4.2 ~~ CPU-Kylare: Corsair H80 push/pull ~~ Lagring: 2x Corsair Force GT 60 gb, 2x Seagate ST1000DM003 RAID 0 ~~ Ram: Corsair Vengeance 16GB CL7 1600Mhz ~~ PSU: Corsair AX 850 ~~ GPU: 2xGigabyte GTX 670 OC ~~ Ljud: Asus Essence STX+Beyer.. DT990 Pro 250Ω

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jan 2010

Kanske hårddisk som sätter på, stänger av? Eller nätaggregatet som slår på något relä när din dator startas. (och slår av när du stänger av datorn, såklart).

Jonas - När silvertejp inte räcker till, får man ta till ståltråd och bajs!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trelleborg
Registrerad
Dec 2004

Min hårddisk gör likadant...

ON
Spinup...
KLICK
Färdig

Det fanns en gång en båt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Gublo:

Hårddiskar har en tendens att knäppa när man startar dom.
I mitt fall "knäpper" även hörlursförstärkaren i mitt ljudkort
när jag startar datorn.

Skrivet av furuliden:

Kanske hårddisk som sätter på, stänger av? Eller nätaggregatet som slår på något relä när din dator startas. (och slår av när du stänger av datorn, såklart).

Skrivet av Allexz:

Min hårddisk gör likadant...

ON
Spinup...
KLICK
Färdig

Edit: Det låter som att det kommer från nätaggregatet(Fractal Design Tesla 650w), men jag har ett ljudkort som är just intill, så det kan vara det som låter också. Men jag tror att det är från agget.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Johannesburg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Boxpox:

Edit: Det låter som att det kommer från nätaggregatet(Fractal Design Tesla 650w), men jag har ett ljudkort som är just intill, så det kan vara det som låter också. Men jag tror att det är från agget.

Tror inte att det är någon fara, vilket som. Testa att skaka ur det bara. (: (om det skulle vara någonting som ligger inuti).

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 16GB Kingston HyperX@1866CL9, 290x@1375/1770, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rush@Damavand Peak
Registrerad
Mar 2012

Troligtvis bara något relä som kopplar bort all ström när datorn är avstängd.

[Sabertooth Z77][2600K @ 4.5GHz][580 @ 940/2300]
Du får vad du betalar för
Trådlöst = värdelöst

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010

Vi har nog inte samma klick, men mitt Xonar d1 ljudkort klickar till vid windows start och avstängning, låter klassigt så in i helvette

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söder om stockholm
Registrerad
Apr 2011

Blir så för mig också, alltså trycker på starknappen, sen klickar det till alltså att det startar typ, inget att bry sig om.

Gtx 970 i5 2500k 4,4ghz Noctua NH-D14
Corsiar RM 850w guld - Silverstone Fortress FT04 - G.Skill 8GB 1600mhz - MSI Z68 GD55
A-Data 256 GB - 640GB WD Blue - 500GB Extern USB 3.0 - 250GB Extern USB 2.0
Sennheiser pc 360 - Asus Xonar D1 - CM Storm QuickFire Ultimate Brown - Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Okej, jag vet inte om det har varit så förut när jag hade mitt gamla chassi, kanske var så redan då, bara att jag inte har hört det.
Ljudet kommer efter typ 10 sekunder när datorn håller på att starta upp, typ när det står "windows startas".

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Maj 2012

de är när datorn startas så lyser en diod upp o sen klickar de till för att den hittar alla delar i datorn. de är en standard grej som funnits sen länge länge sen. har man en bra burk så hör man inte det. som min dator burk då hör man de ganska rejält haha fast vem bryr sig

All info finns här (inklusive datorns specifikation): http://www.twitch.tv/zytexx

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av zytexx:

de är när datorn startas så lyser en diod upp o sen klickar de till för att den hittar alla delar i datorn. de är en standard grej som funnits sen länge länge sen. har man en bra burk så hör man inte det. som min dator burk då hör man de ganska rejält haha fast vem bryr sig

Okej, ska det även göra så när man stänger av datorn eller?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Min dator brukar låta som om den dör när jag öppnar fönstret mitt i vintern, så mycket knäpper den. Men det är inte hårddisken utan chassit tror jag, antar att allt drar ihop sig lite när det snabbt kyls ner. Jag har till och med använt det som "party trick" en gång när jag lana. Låter helt sjukt faktiskt. Riktigt gammalt chassi om någon undrar

Define R4 | i5 3570K | P8Z77-V | Windforce 3x 7970 OC | Integra R2 750W | Vector 128GB | Vengeance 16GB | Hyper 412S | XL2411T @144hz | Xonar D1 || One Plus One ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2003
Skrivet av Boxpox:

Okej, ska det även göra så när man stänger av datorn eller?

Det är vanligt. Bara det inte börjar knäppa lite random vid andra tillfällen än när datorn stängs av eller på är det inget att oroa sig för.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Maj 2012

att de knäpper när den stängs känns lite oroväckande, de gör aldrig min xD den knäpper bara när ja startar

All info finns här (inklusive datorns specifikation): http://www.twitch.tv/zytexx

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005

Mitt ljudkort knäpper när man slår på och stänger av.

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trelleborg
Registrerad
Dec 2004
Skrivet av zytexx:

de är när datorn startas så lyser en diod upp o sen klickar de till för att den hittar alla delar i datorn. de är en standard grej som funnits sen länge länge sen. har man en bra burk så hör man inte det. som min dator burk då hör man de ganska rejält haha fast vem bryr sig

Aldrig hört, sett eller på något sätt upplevt något som kan bekräfta det du säger.

Länka gärna en källa på det där.

Det fanns en gång en båt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Europa
Registrerad
Okt 2010

Vafan.. Jag vill också ha ett knäppande ljud!
Fan vad najs!

|M5A99X EVO|PH-TC14PE_OR|FX-8320@4,7GHz|Sapphire Radeon HD 7870 2GB@1135MHz/1250MHz|Corsair 8GB Value Select|Corsair TX 650w|CM Storm Enforcer|
I am the cheshire cabbage. Worship me!