Problem med FX6100 (Multiplier ändras, INTE CnQ)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Feb 2009

Problem med FX6100 (Multiplier ändras, INTE CnQ)

Jag är helt ny inom överklockning och har stött på ett problem. När min FX6100 hamnar under press så ändras multipliern från vad jag har den på för tillfället i BIOS till 7,0x. Detta sker även om jag har ställt in allting på stockinställningarna. Detta gör ju att allting trögas ner något fruktansvärt och jag har inte lyckats komma på vad som är fel. AMD Cool 'n Quiet är avstängt, även C6 state-grejen. Turbon är också avstängd. Någon som har några tips?

EDIT: Nu gick den även ner till 7,0x multiplier i viloläge...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Ganzor:

Jag är helt ny inom överklockning och har stött på ett problem. När min FX6100 hamnar under press så ändras multipliern från vad jag har den på för tillfället i BIOS till 7,0x. Detta sker även om jag har ställt in allting på stockinställningarna. Detta gör ju att allting trögas ner något fruktansvärt och jag har inte lyckats komma på vad som är fel. AMD Cool 'n Quiet är avstängt, även C6 state-grejen. Turbon är också avstängd. Någon som har några tips?

EDIT: Nu gick den även ner till 7,0x multiplier i viloläge...

jag tyckte det vart rätt sinpelt att komma över 4ghz med stock volt utsn att multiplern pendlar som du säger .. min kör på 18.5 tror jag , har nt det i huvvet med smyge på bra i36geader stock kylning med wow x2 ultra grafik igång maxtemp uppnådd 50grader so far . återkommer med bild imorn på min bios bild så du kan se hur jag gjort med min fx6100

Skickades från m.sweclockers.com

CPU: AMD FX6100 Black Edition @ 4.2ghz Stockcooler MB: Gigabyte 970a-UD3 RAM: Corsair Vengeance 2x 4gb 1600mhz GPU: Sapphire HD6770 x2 PSU: Corsair CX600 HDD: 2x200gb Sata Seagate

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Johannesburg
Registrerad
Mar 2009

Låter som throttle. Temperaturer under load?

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 16GB Kingston HyperX@1866CL9, 290x@1375/1770, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av Demonoidz:

Låter som throttle. Temperaturer under load?

Även om den ligger på 41c under load så växlar den ner till 7,0x. Har som sagt hänt att den drar ner sig till 7,0x även när den bara står idle. :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Johannesburg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Ganzor:

Även om den ligger på 41c under load så växlar den ner till 7,0x. Har som sagt hänt att den drar ner sig till 7,0x även när den bara står idle. :/

Hm.. Kanske testa att uppdatera BIOS? (:

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 16GB Kingston HyperX@1866CL9, 290x@1375/1770, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av Demonoidz:

Hm.. Kanske testa att uppdatera BIOS? (:

Har jag redan gjort

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

ska titta när jag kommer hem då jag kör samma processor .. för min klockar nt ner sig själv den går stabit i 4.2ghz

Skickades från m.sweclockers.com

CPU: AMD FX6100 Black Edition @ 4.2ghz Stockcooler MB: Gigabyte 970a-UD3 RAM: Corsair Vengeance 2x 4gb 1600mhz GPU: Sapphire HD6770 x2 PSU: Corsair CX600 HDD: 2x200gb Sata Seagate

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Europa
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Ganzor:

Jag är helt ny inom överklockning och har stött på ett problem. När min FX6100 hamnar under press så ändras multipliern från vad jag har den på för tillfället i BIOS till 7,0x. Detta sker även om jag har ställt in allting på stockinställningarna. Detta gör ju att allting trögas ner något fruktansvärt och jag har inte lyckats komma på vad som är fel. AMD Cool 'n Quiet är avstängt, även C6 state-grejen. Turbon är också avstängd. Någon som har några tips?

EDIT: Nu gick den även ner till 7,0x multiplier i viloläge...

Gå in i UEFI/BIOS och välj "set to optimzed defaults"

|M5A99X EVO|PH-TC14PE_OR|FX-8320@4,7GHz|Sapphire Radeon HD 7870 2GB@1135MHz/1250MHz|Corsair 8GB Value Select|Corsair TX 650w|CM Storm Enforcer|
I am the cheshire cabbage. Worship me!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Kan inte vara " Core performance boost " som måste va disabled ? Min är iaf det och klockar inte ner sig själv med 7x

CPU: AMD FX6100 Black Edition @ 4.2ghz Stockcooler MB: Gigabyte 970a-UD3 RAM: Corsair Vengeance 2x 4gb 1600mhz GPU: Sapphire HD6770 x2 PSU: Corsair CX600 HDD: 2x200gb Sata Seagate

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002
Citat:

§ 4 Bumpning

Det är inte tillåtet att skriva inlägg som endast är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen (så kallad bumpning).

Ganzor det är inte tillåtet att bumpa och det kan innebära att tråden blir låst och att du blir avstäng några dagar så gör inte detta igen.

Tack

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012

detär Fx:sen som gör så helt enkelt går inte att komma ifrån då det är inbyggt i Fx strukturen

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]