Är inte Corsair Vengeance LP 16GB DDR3 kompatibelt med Asus Sabertoth z77?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Är inte Corsair Vengeance LP 16GB DDR3 kompatibelt med Asus Sabertoth z77?

Har byggt ihop en ny dator, men kommer inte längre än att Led lampan blinkar rött på minnena. Så är det ngn som har samma setup och det funkar på? Jag har kollat både i manualen och på deras hemsida hittar inget om att exakt CML16GX3M4A1600C9 som är deras artikelnr funkar. Själva minneskort får jag i och trycker jag lätt in den så sitter den men jag kan inte stänga hakarna, dem sitter bara halvt så jag pressade lite mer igår nedåt på korten och det gick att stänga, då både det fan funka men neeeej, så jag ger upp ngn som är proffs och vet varför? Eller har tips jag är lagom trött och montera ner radiatorn en femtielfte gång och slita på skruvar och chassi.

SKall vända mig till deras forum också men jag tänkte jag börjar världens bästa dataforum:)
För övrigt jag har inte startat datorn innan utan det är första gången, och jag har skyddat gjort det ESD säkert, minnena sitter fast det är ändå fel på ngt sätt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2010

testa memok knappen det ska väl sitta en nära minnena

Silverstone Fortress 2 - Samsung 840 EVO 250Gb - Asus GTX Strixs 970
Asus Maximus VI Formula - Core i5 4670K - Adata 8Gb
CM Hyper 212EVO - Seasonic Platinum 760W

BenQ XL2411Z - Corsair M60 - Corsair K70 - SteelSeries Wireless H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av johanssonGBG:

testa memok knappen det ska väl sitta en nära minnena

Gjort det, hjälpte föga, men de funkar med den äldraeversionen av sabertoothen z68, så det är väl jag trots finess inte fått det att funka... Detta skall inte vara så svårt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Antar att du har 4x4Gb stickorna, testa om det funkar först med bara 2 stickor, många moderkort gillar inte alls att man sätter stickor i alla slottar, med vissa kombinationer av moderkort och minnesstickor då.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Skribent
Mathias Blomberg
Plats
Skövde
Registrerad
Mar 2012

Jag har exakt samma minnen fast 2x4GB och det fungerade utmärkt direkt är jag satte i dom :S

Edit: Med Asus Sabertooth Z77 såklart

Min åldrande men rakryggade vapendragare: [Fractal Design Define R3] ≈ [Corsair AX 850W] ≈ [EVGA Geforce GTX 1060 6GB SC OC] ≈ [Intel Core i7 2700K@4.8GHz] ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [16GB Corsair Vengeance Pro 2133MHz] ≈ [ASUS Sabertooth Z77] ≈ [Samsung Spinpoint F3 1TB] ≈ [Intel 520 180GB] ≈ [ASUS Xonar Essence STX] |
Skrivmaskinen: Lenovo G50-80 Min förlängning av mig själv: OnePlus 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av ggustavsson:

Antar att du har 4x4Gb stickorna, testa om det funkar först med bara 2 stickor, många moderkort gillar inte alls att man sätter stickor i alla slottar, med vissa kombinationer av moderkort och minnesstickor då.

Bra idé, stämmer bra jag har 4x4, för helvete till tillverkarna det ska ju inte påverka...jag tar väl kort och lägger upp en bild, så är det säkert ngt nybörjar misstag jag har gjort ändå...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Uzanar:

Jag har exakt samma minnen fast 2x4GB och det fungerade utmärkt direkt är jag satte i dom :S

Edit: Med Asus Sabertooth Z77 såklart

Klicka det av sig själv eller stängde du låset sj?

Och sweet då är är felkällan mänsklig och det skall funka:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011

Vilken version av bios har du på moderkortet? Det kan ju tänkas att det finns en nyare att ladda ner och oftast är det bios som strular när minnen inte fungerar som dom skall på moderkortet, förutsatt att det inte är något fel på minnena.

För att utesluta det sistnämnda testa dom ett och ett i moderkortet och i varje enskild minneslot, jag vet att detta tar tid men tyvärr är det enda sättet om man skall ta reda på om en eller flera minnesstickor är defekt.

Silverstone RV02-E "vit", Z97-DELUXE/USB 3.1, 4790K@4,4GHz, Corsair 1600MHz 16GB, Intel 730 480GB, GTX Titan X, Phillips BDM4350UC@3840x2160 ,HRT Music Streamer II, Sennheiser HDVA600, HD800.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2011

Har du valt xmp profil i bios? Hade problem med mina minnen, trodde de var trasiga men när jag lämnade in dem på webhallen så hittade de inga fel. Efter massa testande hemma så hittade jag xmp profilen och när jag började använda det så funkade minnena! Har sabertooth x58

i7 4770k @stock | Asus z87-pro | Gigabyte gtx 670 OC | 8GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850 | en dvdspelare
i7 950 @3.2GHz | Sabertooth x58 | HIS HD5770 | 6GB RAM | 500GB HDD | Antec Earthwatts 500W
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Fl3xus:

Har byggt ihop en ny dator, men kommer inte längre än att Led lampan blinkar rött på minnena. Så är det ngn som har samma setup och det funkar på? Jag har kollat både i manualen och på deras hemsida hittar inget om att exakt CML16GX3M4A1600C9 som är deras artikelnr funkar. Själva minneskort får jag i och trycker jag lätt in den så sitter den men jag kan inte stänga hakarna, dem sitter bara halvt så jag pressade lite mer igår nedåt på korten och det gick att stänga, då både det fan funka men neeeej, så jag ger upp ngn som är proffs och vet varför? Eller har tips jag är lagom trött och montera ner radiatorn en femtielfte gång och slita på skruvar och chassi.

SKall vända mig till deras forum också men jag tänkte jag börjar världens bästa dataforum:)
För övrigt jag har inte startat datorn innan utan det är första gången, och jag har skyddat gjort det ESD säkert, minnena sitter fast det är ändå fel på ngt sätt...

Jag har samma problem fast med P8Z86 och Vengeace minnen, Allt går igång men får ingen bild och MemOK knappen lyser. Asus verkar inte gilla Corsair

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ni måste använda en del kraft för att de skall komma ordentligt ner i socklarna, så fega inte när ni trycker.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud