Fläktfiltret gör att fläkten låter väldigt högfrekvent

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2011

Fläktfiltret gör att fläkten låter väldigt högfrekvent

Jag köpte ett fläktfilter, till bottenfläktplatsen i mitt Define R3-chassi, från Djungelapa för någon månad sedan. Det har fungerat bra, gällande att fånga upp damm, dock gör det fläktfiltret att fläkten låter väldigt mer än vad den egentligen ska göra och så låter det dessutom mer högfrekvent.

Någon som har tips på dammfilter som saknar dessa så kallade "egenskaperna" och minimalt påverkar fläktens ljud? Det är en Noctua NF-P14 FLX-fläkt och den suger in luft. Jag har två likadana fläktar i toppen av mitt chassi, som blåser ut luft. De har inga fläktfilter vid sig och de kan jag ha på 100 % hastighet hela tiden utan att knappt lägga märke till något ljud ifrån dem. Så jag är säker på att det är fläktfiltret som orsakar det här problemet.

Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2008

Håller också utkik här inne då jag behöver bra fläktfilter, hoppas det inte gör nåt

He was truly the Bright Night

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Är det där nåt nät? Hårda nät kan ge turbulens, man kan testa med en strumpa också, ingen raggsocka utan en nylonstrumpa modell strumpbyxa men alltså kortare, en sån som som inte går över knät de ger ett finmaskigt nät
Hursomhelst så kan det också funka med filtermatta för industriella luftfilter eller ett billuftfilter, men man får lösa monteringen själv.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Det skapas oljud när fläktvingarna hamnar för nära någonting.
Så testa att skapa lite distans mellan filtret och fläkten, ett par mm kan göra stor skillnad.