skärmen får ingen ansluting till datorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

skärmen får ingen ansluting till datorn.

hej har precis köpt ny dator och undrar om de är n åt fel eller om jag har för dåligt nätag. för fungerar inte att koppla in skärm står att de inte finns nån dator isatt.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1851920/2012-05-29 här är delarna jag har ifall ni ser att nätagget är för dåligt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010

Du kopplar väl skärmen till grafikkortet och inte moderkortet?

Edit: Fel forum också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

jaa jag koplar de med en vga till grafikkortet men undrade är nätagget tillräckligt bra för grafikkortet eller behöver jag bättre letar fel faktorer. fungerade inte heller med hdmi sladd

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av mongoGA:

jaa jag koplar de med en vga till grafikkortet men undrade är nätagget tillräckligt bra för grafikkortet eller behöver jag bättre letar fel faktorer. fungerade inte heller med hdmi sladd

Nej, det skall inte vara något problem alls.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010

Byggde du ihop datorn själv? Piper den någonting när du startar den?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

ja de gjorde jag. nej den startar som vanligt men på skärmen står de ingen vga anslutning så testade med tvn med hdmi och då kommer de ingen signal .

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av mongoGA:

ja de gjorde jag. nej den startar som vanligt men på skärmen står de ingen vga anslutning så testade med tvn med hdmi och då kommer de ingen signal .

Den skall pipa en gång om den lyckas boota upp vanligtvis, förutsatt att du har kopplat in speakern. Säker på att alla komponenter sitter rätt osv.?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Hoppas att du kör vga via dvi adapter för annars vet jag inte vad du håller på med (då du inte har några vga utgångar på kortet), är det primärutgången (bör du kunna kolla upp i manualen) som du har kopplat in den i?

Edit: Kanske att du har glömt att koppla in strömmen till grafikkortet om du inte får bild och det inte piper?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

nej strö äre och ja jag kör med vga via dvi till grafikkortet, och nej grafik kortet snurrar så aa vad jag vet är allt rätt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

har du ström till grafikkortet? sitter det i ordentligt?
fläkten kan snurra utan att strömmen är i då den får en svag ström direkt via moderkortet.

dock vet jag att mitt grafikkort pep högt så in i helvete när jag glömde stoppa i strömmen

MODERMODEM: Asus P8P67 PRO | i5 2500K @4.5GHz | 16GB RAM | R9 290 OC | 500GB SSD |
NAS 30TB: 8x3TB RAIDz2 | 2x3TB Mirrored | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Jun 2004

Kopplat in den separata spänningsmatningen till grafikkortet?

Asrock Fatal1ty Z68 Pro. G3 | Intel Core i5 2500k @ 4,6 GHz | Nvidia Geforce GTX Titan SLI | Corsair Vengeance LP 1600 MHz 8 GB | 1 st Plextor M3 Pro 128 GB, 1 st Intel X25-M G2 80 GB, 1 st Samsung 840 Basic 250 GB, 1 st Samsung 850 Pro 1 TB, 1 st WD Velociraptor 150 GB, 1 st Seagate 7200.10 500 GB, 2 st WD Caviar Green 1 TB + 1 st 3 TB | Fractal Design - Define XL | Silverstone Strider 1000 W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av mongoGA:

nej strö äre och ja jag kör med vga via dvi till grafikkortet, och nej grafik kortet snurrar så aa vad jag vet är allt rätt.

Bara för att datorn "startar" och alla fläktar osv snurrar behöver datorn inte boota. Sitter RAM-minnena rätt? Vilka slots har du satt dem i?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

finns 4 st där ram minnena kan sitta men vet inte i vilka av alla 4 så satte de i dom 2 blå , "separata spänningsmatningen till grafikkortet?" vad menar du med det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av mongoGA:

finns 4 st där ram minnena kan sitta men vet inte i vilka av alla 4 så satte de i dom 2 blå , "separata spänningsmatningen till grafikkortet?" vad menar du med det?

kolla i moderkortsmanualen hur ramminena ska sitta, det kan mycket väl vara problemet.

MODERMODEM: Asus P8P67 PRO | i5 2500K @4.5GHz | 16GB RAM | R9 290 OC | 500GB SSD |
NAS 30TB: 8x3TB RAIDz2 | 2x3TB Mirrored | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

ja man har 2 st sånna som går till grafikkortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Om vad folk har skrivit tidigare inte fungerar så skulle jag rekommendera att du går igenom hela det här:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/261145-13-perform-steps-p...

Riktigt bra checklista.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av morxy49:

kolla i moderkortsmanualen hur ramminena ska sitta, det kan mycket väl vara problemet.

Tankade ner hans manual till modekortet. Udda nog står det icke någonting om RAM slotsen.

mongoGA: Testa att byta plats på RAM-minnena. Just nu har du dem i slot 3 och 4. Testa med 1 och 3, 1 och 2 eller 2 och 4.

EDIT: Med hjälp av lite googlande hittade jag ett forum på tyska, det ska tydligen vara de svarta slotsen. Alltså ettan och tvåan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

ska göra de håller på nu

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

datorn piper btw ovh ha testat 1 ram minne på all platser med båda händer inget fårtfarande vga no signal

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av mongoGA:

datorn piper btw ovh ha testat 1 ram minne på all platser med båda händer inget fårtfarande vga no signal

Då är det antagligen skärmen eller grafikkortet om datorn dvs. "piper" normalt. Testa att ta ut grafikkortet helt och koppla in skärmen till modekortet istället.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

Ett annat smart tips är ju att koppla ur grafikkortet helt och koppla in skärmen på moderkortets integrerade o se om det funkar då.

Edit: liiite försent bara ^^

MODERMODEM: Asus P8P67 PRO | i5 2500K @4.5GHz | 16GB RAM | R9 290 OC | 500GB SSD |
NAS 30TB: 8x3TB RAIDz2 | 2x3TB Mirrored | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

skärmen funkar testade den i denna datorn, kan inte koppla skärmen till moderkortet kolla uttaget
http://www.inet.se/produkt/1901934/msi-870-c45

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av morxy49:

Ett annat smart tips är ju att koppla ur grafikkortet helt och koppla in skärmen på moderkortets integrerade o se om det funkar då.

Ha, jag var först!

Skrivet av mongoGA:

skärmen funkar testade den i denna datorn, kan inte koppla skärmen till moderkortet kolla uttaget
http://www.inet.se/produkt/1901934/msi-870-c45

Har du inte VGA till VGA?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

om du kollar är de inte ett vga uttag för på vga äre 3 rader denna är bara 2..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av mongoGA:

om du kollar är de inte ett vga uttag för på vga äre 3 rader denna är bara 2..

Hoppsan, mina ögon har svikit mig. Tydligen en serial port och ingen VGA. Hmm.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

så aa ringde inet så får skicka tbx grafikkortet till dom så kollar dom men vill ju veta om de är grafikkortet som är fel och inget annat. men får väl pröva med ett annat grafik kort och nätagg och allt och se gissar jag på kan endå inte skicka förens på måndag helgdagar ju.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av mongoGA:

så aa ringde inet så får skicka tbx grafikkortet till dom så kollar dom men vill ju veta om de är grafikkortet som är fel och inget annat. men får väl pröva med ett annat grafik kort och nätagg och allt och se gissar jag på kan endå inte skicka förens på måndag helgdagar ju.

Men om grafikkortet sitter i och datorn endast piper EN gång vid uppstart så bör det ju inte vara något fel alls tycker jag. Nätagget bör inte vara problemet, rekommenderat är 500W och du har 530W. Men testa med ett annat grafikkort och se vad som händer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

ja jag ska testa de imån så får jag se och sen testa de grafikkortet in en kompis dator och se om de fungerar annars har jag hittat problemet tack iaf för hjälpen så får jag se hur de blir