Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Ram fungerar ej

Polare till mig köpte 4st utav dessa ram minnen http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=347823, han påstår att datorn börjar göra något ljud när han försöker starta upp med dem i.
Alltså han kommer inte åt bios eller något utan den kan inte starta upp alls med dessa i.

Detta är moderkortet: http://www.scribd.com/doc/36823538/MSI-Mainboard-MS-7345-v1-X...
Han har en: Intel Core 2 Quad Q6600

Jag vet inte om jag har missat något självklart problem.
Han behövde hur som helst återställa datorn efter detta (vet inte vad det har för betydelse men jag skriver det så som jag fick det berättat).

Tack på förhand.

// i7 7700k @4,8Ghz // NZXT Kraken x41 // GTX 1080 Strix // G.Skill 2x8gb @3000 mHz // Gigabyte Z270X Gaming K5 // Samsung 850-Series EVO 500GB // Corsair RM650x // NZXT S340 Elite//

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Elgreco1:

Polare till mig köpte 4st utav dessa ram minnen http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=347823, han påstår att datorn börjar göra något ljud när han försöker starta upp med dem i.
Alltså han kommer inte åt bios eller något utan den kan inte starta upp alls med dessa i.

Detta är moderkortet: http://www.scribd.com/doc/36823538/MSI-Mainboard-MS-7345-v1-X...
Han har en: Intel Core 2 Quad Q6600

Jag vet inte om jag har missat något självklart problem.
Han behövde hur som helst återställa datorn efter detta (vet inte vad det har för betydelse men jag skriver det så som jag fick det berättat).

Tack på förhand.

Är du/han säker på att det är rätt typ av minne, och att de inte är för långsamma/snabba?
Alltså, så att han inte har köpt DDR2 till ett moderkort som kräver DDR3 eller tvärt om.

GPU: GTX 980 @ 1515/3920 CPU: i5 4690k @ 4,5Ghz Kylare: Kelvin S36 RAM: 14GB 1333MHz MOBO: Z97S SLI Krait Edition Lagring: 3x240GB SSD & 2TB WD Green Ljud: DT990 250Ω, PC360, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Om du tar en titt på moderkortet och ramminnena kan du se själv (inte meningen att låta otacksam)

// i7 7700k @4,8Ghz // NZXT Kraken x41 // GTX 1080 Strix // G.Skill 2x8gb @3000 mHz // Gigabyte Z270X Gaming K5 // Samsung 850-Series EVO 500GB // Corsair RM650x // NZXT S340 Elite//

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Wrathborn771:

Är du/han säker på att det är rätt typ av minne, och att de inte är för långsamma/snabba?
Alltså, så att han inte har köpt DDR2 till ett moderkort som kräver DDR3 eller tvärt om.

Gör basic research! Han länkade allt du behövde för att ta reda på ifall delarna borde passa!

Jo, delarna passar rent fysiskt. Har han testat med ett i taget? Har han rätt inställningar i BIOS? Kan vi få en beskrivning på ljudet? (Kan vara en felkod).

| ASUS P8P67-PRO | Intel 2500K @ 4.7GHz | H80i | 4x4GB Corsair Vengance 1600MHz | GTX 780 | EVGA 750W G2 | Corsair Force 3 120GB | Tot. 4.5TB HDD | W7 64bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Wrathborn771:

Är du/han säker på att det är rätt typ av minne, och att de inte är för långsamma/snabba?
Alltså, så att han inte har köpt DDR2 till ett moderkort som kräver DDR3 eller tvärt om.

DDR2 800/667 SDRAM (8GB Max)

Minneshastighet 800 MHz ( PC2-6400 )

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008

Testa med bara två minnen.

Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel 530 240 GB | Force3 120GB
Jobbet: Xeon E3-1275v2 | ASRock Z68 Pro3-M | 32GB Crucial Ballistix 1600 MHz | CM Hyper 212+ | XFX Core 450W | CM Elite 341 | Intel 520 180 GB + 830 120GB | WD Black 2TB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W