Sjukt höga temperaturer men Corsair H50!!!! i7 920

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011

Sjukt höga temperaturer men Corsair H50!!!! i7 920

Hejsan!

Jag har en Corsair Hydro H50 med en i7 920.
Men jag får SJUKT höga temps med en!
Den är ej överklockad längre.

Jag får runt 40 - 70 grader IDLE!

Jag har en fläkt som blåser in luft, och en fläkt som blåser ut luft.

Jag har tagit bort kylaren ca 3 gånger

Kan det vara kylpastan som det är fel på? behöver jag skaffa nytt?

Här är en bild på temps (jag vet att det bara står 40 -50 grader men jag lovar att det bruka komma upp till 70) Tryck på bilden för att se bättre

http://imageshack.us/f/812/namnlsqq.jpg/

Några tips?

Tack! -sebbe!

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Pumpen kopplad korrekt ?
D.v.s på en egen 12v, inte i CPU_FAN.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Ta inte bara bort kylaren ("ca" 3ggr, 2,8?, 3,2?), sätt dit den också så ska du se att temperaturen sjunker.

Skämt åsido, snurrar pumpen fullt?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei Honor 8 64GB
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Svensktiger:

Pumpen kopplad korrekt ?
D.v.s på en egen 12v, inte i CPU_FAN.

Nej, den är i kopplad på CPU_FAN

Vad är det för skillnad?

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av TheGamerGod:

Nej, den är i kopplad på CPU_FAN

Vad är det för skillnad?

Om du inte är absolut säker att BIOS står på manuellt 100% CPU-fan kommer pumpen inte att gå fullt.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei Honor 8 64GB
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av TheGamerGod:

Nej, den är i kopplad på CPU_FAN

Vad är det för skillnad?

Pumpen skall INTE matas av nånting som kan styra dess hastighet.
Så där har du med största sannolikhet felet.
Koppla den direkt på PSU'n istället och se tempen rasa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av MultiMan:

Ta inte bara bort kylaren ("ca" 3ggr, 2,8?, 3,2?), sätt dit den också så ska du se att temperaturen sjunker.

Skämt åsido, snurrar pumpen fullt?

hahah xD
Bra skämt!

Men, ursäkta min noobighet (är dock bara 12 år) men vad menar du med det?

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011

När du väl har monterat av pumpen måste du rengöra både CPU och pump från den gamla kylpastan för att sedan applicera ny kylpasta innan du monterar den igen. Annars blir det luftbubblor i kylpastan, och då kan den inte leda värme lika bra.

5930K • Corsair DP 32 GiB 2666 MHz • EVGA GTX 980
6600K • Corsair Vengeance 8 GiB 2666 MHz • EVGA GTX 960
Asus ROG Swift • Yamakasi Catleap Q270 2B
Better SweClockers

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Svensktiger:

Pumpen skall INTE matas av nånting som kan styra dess hastighet.
Så där har du med största sannolikhet felet.
Koppla den direkt på PSU'n istället och se tempen rasa

Okej! tack för svaret!

Behöver jag någon speciell sladd för att koppla in den direkt i nätagget?

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av TheGamerGod:

Okej! tack för svaret!

Behöver jag någon speciell sladd för att koppla in den direkt i nätagget?

En sån här typ:

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2005

Sladden ska väl följa med?

Det gjorde den på min H100 iallafall

[Workstation] [i7 3770K | Sabertooth Z77 | EVGA GTX 1080 SC WC | AX1200 | 16GB DDR3 | 1TB 850 Evo]
[Server/NAS] [ESXi] [Xeon E3-1275 V3 | Silverstone DS380 | 16GB DDR3 ECC | 8 x WD RED 3TB | LSI MEGARAID 9271-8I]
[Bärbar] [Macbook Pro Retina 15 | 512GB SSD | 16GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011

Kan jag använda denna? http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/136108-akasa_flaktada...

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av TheGamerGod:

Hejsan!

Jag har en Corsair Hydro H50 med en i7 920.
Men jag får SJUKT höga temps med en!
Den är ej överklockad längre.

Jag får runt 40 - 70 grader IDLE!

Jag har en fläkt som blåser in luft, och en fläkt som blåser ut luft.

Jag har tagit bort kylaren ca 3 gånger

Kan det vara kylpastan som det är fel på? behöver jag skaffa nytt?

Här är en bild på temps (jag vet att det bara står 40 -50 grader men jag lovar att det bruka komma upp till 70) Tryck på bilden för att se bättre

http://imageshack.us/f/812/namnlsqq.jpg/

Några tips?

Tack! -sebbe!

När du skriver "...en fläkt som blåser in luft, och en fläkt som blåser ut..." vad menar du då egentligen? (tänk dig att pilarna visar vilket håll fläkten blåser luft)

Fel sätt:

[fläkt ->] [Corsair H50] [<- fläkt]

Rätt sätt:

[<- fläkt] [Corsair H50] [<- fläkt]

CPU: Intel core i7 2600K @4.5GHz COOLING: Noctua NH-D15 RAM: 16Gb Kingston @ 2133Mhz GPU: Asus GTX 970 STRIX OC SSDs: Corsair Force GT 120GB | Samsung EVO 500GB PSU: Corsair AX 1200W 80+ GOLD CASE: Fractal Design R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av k0ww4:

När du skriver "...en fläkt som blåser in luft, och en fläkt som blåser ut..." vad menar du då egentligen? (tänk dig att pilarna visar vilket håll fläkten blåser luft)

Fel sätt:

[fläkt ->] [Corsair H50] [<- fläkt]

Rätt sätt:

[<- fläkt] [Corsair H50] [<- fläkt]

"fel sätt" Ska fixa det

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Du kan testa att sätta den på CHA_FAN2 istället och se till att den kontakten går på fullt ös.
D.v.s stäng av "Chassis q-fan", alternativt kör den på "turbo".

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Tror ditt moderkort har en header som heter PWR_FAN den ger fulla 12 volt jämt, där kan du koppla in pumpen

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av ggustavsson:

Tror ditt moderkort har en header som heter PWR_FAN den ger fulla 12 volt jämt, där kan du koppla in pumpen

jag hittade headern, men den är bara 3-pin. Måste ha en 4-pin

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av TheGamerGod:

jag hittade headern, men den är bara 3-pin. Måste ha en 4-pin

Spelar mindre roll om du kör på 3-pin eller 4-pin

HP 255 | Nexus7 16Gb | Sony Xperia Z 16GB White Edition | Jays a-Jays Two | Arbetslös sedan 2012 | [url="https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers]Inet frakt fritt[/url]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av DjRaven:

Spelar mindre roll om du kör på 3-pin eller 4-pin

nej, nej nej.. Min kontakt för pumpen har 4-pin..

i7 3770 @Stock | Corsair H80i | 2x Gigabyte GTX 680OC | 16 GB kingston HyperX Genesis 1600 @1600MHz|
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel X-25M 80GB] | 1 TB Samsung Spinpoint F3 HDD | Corsair TX750 750W |
Fractald Design Define R3 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2002

Man kan fortfarande koppla en 4-pin till 3-pin kontakt..

HP 255 | Nexus7 16Gb | Sony Xperia Z 16GB White Edition | Jays a-Jays Two | Arbetslös sedan 2012 | [url="https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers]Inet frakt fritt[/url]

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Svensktiger:

Pumpen skall INTE matas av nånting som kan styra dess hastighet.
Så där har du med största sannolikhet felet.
Koppla den direkt på PSU'n istället och se tempen rasa

Hur förklarar du då att Corsair försett pumpen med PWM/4-pin? Den funktionen är enbart till för att mycket exakt och utan förluster styra varvtalet.

Skrivet av TheGamerGod:

nej, nej nej.. Min kontakt för pumpen har 4-pin..

4-pin är endast tillägg för mer exakt varvtalsstyrning via PWM, behövs inte och används inte om du kör fullt ös på 12V. Men PWM ska också kunna innebära max varvtal, utan förluster, om du ansluter till ett uttag med PWM och det är inställt på 100%.

Alltså, testa 4-pin CPU_FAN-uttaget men glöm inte att ändra i UEFI/BIOS och sätt det på 100% och inte temp-styrt.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei Honor 8 64GB
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av MultiMan:

Hur förklarar du då att Corsair försett pumpen med PWM/4-pin? Den funktionen är enbart till för att mycket exakt och utan förluster styra varvtalet.

4-pin är endast tillägg för mer exakt varvtalsstyrning via PWM, behövs inte och används inte om du kör fullt ös på 12V. Men PWM ska också kunna innebära max varvtal, utan förluster, om du ansluter till ett uttag med PWM och det är inställt på 100%.

Alltså, testa 4-pin CPU_FAN-uttaget men glöm inte att ändra i UEFI/BIOS och sätt det på 100% och inte temp-styrt.

Alla bilder jag av hittat på H50 visar pumpen med 3 pins anslutning.
Den medföljande fläkten har dock 4 pins.
Fast TS kan ju såklart ha en nyare modell.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010

Ska inte behöva koppla till PSU, sätt den i en cha_fan1/2/3 på moderkoret, ifall de är upptagna sätt en av fläktarna i CPU_FAN istället

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Svensktiger:

Alla bilder jag av hittat på H50 visar pumpen med 3 pins anslutning.
Den medföljande fläkten har dock 4 pins.
Fast TS kan ju såklart ha en nyare modell.

Ok.

Ja, jag går enbart efter vad trådskaparen påstår, så du kan mycket väl ha rätt. Bygger aldrig med vatten inblandat, iaf vad datorer anbelangar.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei Honor 8 64GB
* Stolt paragrafryttare *