Windows Server 2012 vs. ESXi 5 och uppgradering från Windows Server 2012 RC till RTM

Permalänk
Medlem

Windows Server 2012 vs. ESXi 5 och uppgradering från Windows Server 2012 RC till RTM

Hej!

Har funderat på att byta från ESXi till Windows Server 2012 på min virtualiseringsserver. Har dock två frågor.

1. Hur står sig Windows Server 2012 (Hyper-V) mot ESXi 5? Hur mycket tyngre är Windows än ESXi? Någon som har några bra länkar där man kan läsa på i frågan om vilket som är bäst?

2. Jag har läst att det (antagligen) inte kommer gå att uppgradera från Windows Server 2012 RC till RTM. Dock borde man väl kunna installera Windows Server 2012 RC och skapa diverse virtuella maskiner, och vid RTM bara göra en backup av dessa och sedan installera RTM istället för RC (och därefter slänga in de virtuella maskinerna igen)? Och på så vis "uppgradera"?

Tack!

Permalänk
Vila i frid

1) Det lär du nog testa själv. Mängden kod i själva kärnan som kan bugga vill man gärna minimera. Du lär kallt räkna med flera BSOD än PSOD. Sen går det väl inte att ignorera kostnaden - dvs att basic esxi5 är gratis - om man ska latja runt lite själv.

Permalänk
Medlem

Esxi stödjer mer operativsystem på ett bättre sätt. Båda är gratis så länge man inte behöver det mest avancerade. Kör du RP nu så borde du kunna få ut dina maskiner till RTM sedan annat vore otänkbart. Windows har ju hårdvarustödet. på sin sida och att man ändå får ett operativsystem i grunden. Esxi är nog lite mer lättdrivet men nog marginellt.

Permalänk
Medlem

Nu har jag inte jättebra koll på hur just Hyper-V fungerar, men jag skulle kunna tänka mig att så länge du inte lagrar alla VMs på systempartitionen så kommer det gå bra att installera om till RTM och importera alla maskiner utan några större problem.

Permalänk
Medlem

Varför vill du byta? Fungerar det bra med ESXi nu så hade jag inte bytt till Hyper-V. Speciellt inte till en RC version av ett nytt OS.

Permalänk
Medlem

Min server används inte så mycket ändå, så jag tänkte att det kunde vara spännande att experimentera. En av anledningarna till att jag vill testa något nytt är att jag inte direkt gillar vSphere-klienten (högst personlig åsikt).