PWM-styrning med Akasa splitter 1 till 5 - Fungerar ej?

Permalänk
Medlem

PWM-styrning med Akasa splitter 1 till 5 - Fungerar ej?

Hallå!

Bakgrund: Fick för mig att jag skulle prova att köra 4st PWM fläktar i chassit. Eftersom moderkortet har en CPU_fan 4pin och en CHA_fan1 4pin (resten 3-pin) så räcker inte kontakterna till om jag ska kunna styra dem.
Skaffade därför; "Adapter splittkabel för 4-pins fläktar, från 1-5" i hopp om att kunna styra alla fyra fläktarna från CHA_fan1 4pin.

Problem:
Att köra med splittern i CHA_fan1 eller CPU_fan fungerar ej. Fläktarna går på maxvarv och varken Speedfan eller Asus xpert fan gör någon skillnad.

Frågor:
Finns det någon som fått detta att fungera? Ett av omdömena på inet skrev att det inte går att styra men jag avslog detta i hopp om att det skulle fungera; vad ska man annars med 4pin splitter till? Är det så pass illa att det är bara till för att parallellkoppla utan PWM-funktion?

Funderar nu på om jag får bättre lycka med "Adapter 1x CPU & 2x fläktar" ?
Finns det helt andra lösningar? Tycker jag har sökt runt en hel del utan att funnit mina svar, men kanske bara sökt mig blind. Ber om ursäkt i förväg om så är fallet.

Berörd hårdvara:
Asus P8P67 Pro 3.0
be quiet! ShadowWings 120mm PWM

Lösning:

Permalänk
Medlem

Har en lika dan fast med fyra fläktar!Funkar klockrent på mitt m-kort Sabertooth x58.
Kör på cpu 4pin med fyra Cougar pwm fläktar.

Permalänk
Medlem

Verkar vara så att det bara är fel på just din splitter.. verkar vanligt tyvärr.
Jag byte ut min och den nya fungerade korrekt.

Permalänk
Medlem

Det var jag som skrev det positiva omdömet på Inet, funkar bra för mig. Du verkar ha fått ett trasigt exemplar, det är bara att byta ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

AMD Ryzen 5800X3D | Noctua NH-D15 | Asus Prime X370-Pro | 32 GB G.Skill 3200 MHz CL16 | Asus GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC | Samsung 970 EVO Plus 1 TB | EVGA SuperNOVA G2 750W | Fractal Design Define C
Alienware AW3423DW QD-OLED 3440x1440 175 Hz

Permalänk
Medlem

Tack för era svar! Ska höra med inet