Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

I3-2120 och 1600 mhz ram ddr3

Man kan ju bara köra I3-2120 i 1333 mhz

Men gick in i Bios och ändra till xmp profil 1 smang och bang nu 1600 mhz...kolla med cpu-z det är 1600 mhz.
Är det dåligt?
Kan något gå sönder?

Känns som det går snabbare, kan vara placebo oxå

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Derileec:

Man kan ju bara köra I3-2120 i 1333 mhz

Men gick in i Bios och ändra till xmp profil 1 smang och bang nu 1600 mhz...kolla med cpu-z det är 1600 mhz.
Är det dåligt?
Kan något gå sönder?

Känns som det går snabbare, kan vara placebo oxå

http://i49.tinypic.com/sngxhf.png

den "stödjer" enbart upp till 1333 MHz.

kör du i högre hastigheter så kan inte intel garantera att det kommer vara en dans på rosor.

sålänge du håller alla spänningar innom vad som anses ok så ska det vara lugnt.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av Devildoll:

den "stödjer" enbart upp till 1333 MHz.

kör du i högre hastigheter så kan inte intel garantera att det kommer vara en dans på rosor.

sålänge du håller alla spänningar innom vad som anses ok så ska det vara lugnt.

Iof, jag tog bara profil 1 på minnena i bios. ändra dom volten då? kan något gå sönder eller kan det bli bsod bara?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Är DRAM-spänningen över 1,6V så kan den integrerade minneskontrollern gå sönder, så kolla upp det.
Annars är allt lugnt.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2
Projekt: IceCase

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Derileec:

Iof, jag tog bara profil 1 på minnena i bios. ändra dom volten då? kan något gå sönder eller kan det bli bsod bara?

ja, den kan säkert ha ändrat volten spänningen.
du får kika på om du kan läsa av minnesspänningen någonstans.

på med mina minnen ville xmp t.ex brassa på med 1.8 v, vilket är ganska mycket högre än vad som anses ok.
om man kan så ska man lika gärna ställa in allt manuellt, då har man stenkoll på vad som är ändrat.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av Devildoll:

ja, den kan säkert ha ändrat volten spänningen.
du får kika på om du kan läsa av minnesspänningen någonstans.

på med mina minnen ville xmp t.ex brassa på med 1.8 v, vilket är ganska mycket högre än vad som anses ok.
om man kan så ska man lika gärna ställa in allt manuellt, då har man stenkoll på vad som är ändrat.

Ändra till normal våga inte den ändra till 1,6600 V.

Ska jag ställa in 1600 mhz med 1,5 v som är standard?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Derileec:

Ändra till normal våga inte den ändra till 1,6600 V.

Ska jag ställa in 1600 mhz med 1,5 v som är standard?

skadar inte att testa.
det värsta som händer är att datorn blir ostabil.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008

Är det moderna minnen typ Vengeance så är det 1.5V, man ska nästan alltid använda XMP istället för att fippla runt och hoppas på det bästa.

Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel 530 240 GB | Force3 120GB
Jobbet: Xeon E3-1275v2 | ASRock Z68 Pro3-M | 32GB Crucial Ballistix 1600 MHz | CM Hyper 212+ | XFX Core 450W | CM Elite 341 | Intel 520 180 GB + 830 120GB | WD Black 2TB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

Har

Kingston HyperX DDR3 PC12800/1600MHz CL9 XMP X2 Grey 2x4GB (KHX1600C9D3X2K2/8GX)

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=807566

Spänning 1,65 V

Måste dom vara i 1,65 V?

Går ur windows nu och testar 1,5 V

Edit

ok funka ändra bara till 1600 mhz och v 1,5 (Normal)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008

Bör fungera med 1.5V, kör memtest+ eller windows minnestest för att verifiera.

Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel 530 240 GB | Force3 120GB
Jobbet: Xeon E3-1275v2 | ASRock Z68 Pro3-M | 32GB Crucial Ballistix 1600 MHz | CM Hyper 212+ | XFX Core 450W | CM Elite 341 | Intel 520 180 GB + 830 120GB | WD Black 2TB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av mfm:

Bör fungera med 1.5V, kör memtest+ eller windows minnestest för att verifiera.

ok fundera på en sak har Gigabyte GA-Z77M-D3H
Satt mina 2x4 gig i dom blå färgade minnes platserna..spelar det någon roll, eller är det rätt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Derileec:

ok fundera på en sak har Gigabyte GA-Z77M-D3H
Satt mina 2x4 gig i dom blå färgade minnes platserna..spelar det någon roll, eller är det rätt?

http://www.gigabyte.com/fileupload/LineImage/2/4142/5818.jpg

Det står i manualen vilka man "bör" sätta dem i, men fungerar det så fungerar det.

Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel 530 240 GB | Force3 120GB
Jobbet: Xeon E3-1275v2 | ASRock Z68 Pro3-M | 32GB Crucial Ballistix 1600 MHz | CM Hyper 212+ | XFX Core 450W | CM Elite 341 | Intel 520 180 GB + 830 120GB | WD Black 2TB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W