Värmeproblem moderkort ASUS P8P67 EVO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2009

Värmeproblem moderkort ASUS P8P67 EVO

Hej!

Jag vet inte om mitt moderkort håller på att ge upp eller om det är något annat som är fel, någon här som kanske kan hjälpa?

Jag får upp varningar från AI Suite II att moderkortet går varmt (över 120) eller att det går kallt (-2).
Får liknande värden från HWmonitor se bild nedan

http://i1232.photobucket.com/albums/ff364/m99caka/temp_cpu.pn...

Just nu ligger SYSTIN på 72, de andra är samma.
Vad mäter de olika värdena?

Är det någon som har förslag på lösning eller moderkortet kasst?

Fick även upp en varning om att spänningen var fel men missade att skriva ner vad den sa.

Har ett Fractal Design Arc chassi med 2 fläktar som blåser in i fronten och 3 som blåser ut i sidan, bak och topp.

Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Hej,

Testa annat mätprogram. Se gärna andra forum där detta tagits upp också: http://www.hardwarecanucks.com/forum/troubleshooting/44701-ex...

Hoppas att det är lika lättlöst, dvs att det är mätningen som inte stämmer.

Lycka till!
/DotDotDot

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av DotDotDot:

Hej,

Testa annat mätprogram. Se gärna andra forum där detta tagits upp också: http://www.hardwarecanucks.com/forum/troubleshooting/44701-ex...

Hoppas att det är lika lättlöst, dvs att det är mätningen som inte stämmer.

Lycka till!
/DotDotDot

Tack för informationen.

Jag har uppdaterat BIOS och testat några fler mätprogram, se bild nedan.
Jag vet inte om jag tycker att det har blivit så mycket bättre.
SpeedFan säger att CPU temp är -60c och +72c.

http://i1232.photobucket.com/albums/ff364/m99caka/temp_cpu2.p...

Har även testat AIDA64 Extrem edition och det gav ett lite bättre resultat.

http://i1232.photobucket.com/albums/ff364/m99caka/aida.png

Så jag ska vara lugn nu för allt fungerar som det ska?
Förutom mitt grafikkort som ligger över 70c..., det ska bytas.

/Calle

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Ja, det är ganska säkert felaktiga värden.

Har du provat ASUS diagnostics?

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_EVO/...

Fo3

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av FatherOfThree:

Ja, det är ganska säkert felaktiga värden.

Har du provat ASUS diagnostics?

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_EVO/...

Fo3

Jag testade detta igår och den säger inget om temperaturen vad jag kan se.
Den kör bara prestanda tester och där är inga problem.

Det verkar som om jag har fått bättre värden nu efter uppdateringen av bios.
Men det kommer fortfarande något enstaka meddelande om att spänningen är fel.
Får väll vänta ett tag och se vad som händer.
Annars blir det väll att prata med Asus eller Dustin om byte, har ju fortfarande garanti på moderkortet.

/Calle