Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Land
Registrerad
Jan 2010

BUS +2MHz datorn startar inte

Har en i3 540 som jag försöker överklocka, har nått 4294 MHz nu men när jag höjer BCLK (BUS frekvensen) med bara 2 MHz till så får jag ingen bild på skärmen, datorn startar men inget händer. Jag startar då om datorn och får meddelandet att OC failed press F1 to go into setup or F2 to reset to default.

Tidigare när jag hade lite lägre Vcore fick jag iallafall bluescreens och sådant vilket kändes bra.

CPU-Z säger detta nu:
Core Speed 4294 MHz
Multiplier x 23
QPI Link 2240 MHz (Detta är så lågt jag kunde ställa den, hade faktiskt en viss inverkan på mitt 3Dmark physics score, kanske 200p trots aningens högre Core Speed)
Core Voltage 1,360

Under memory står det:
DRAM Frequency 560 MHz
NB Frequency 2987 MHz

Det jag hoppas och gissar är att min höjning av BCLK får något annat än CPU att flippa ur. Då kanske jag kan tvinga den komponenten att jobba lite lugnare och nå högre OC.

Mycket tacksam för hjälp, har verkligen försökt läsa på samt testa mig fram till vad saker är till för m.m.

Lägenheten: i72600k @ 3.4 GHz; HD 7970; 8 GB ram; Cooler Master HAF 922.
Frugans: AMD phenom2 X4 955 @ stock; HD5850; 4GB ram; antec skitchassi
Sommarstugan: i3 540 @ 4.3 GHz; HD 5850; 4 GB ram; Cooler Master CM storm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011

Kan de va ramen som inte vill ligga i över 1120mhz??

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Feb 2010

Prövat att höja BCLK med typ över 2? Typ 10?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Land
Registrerad
Jan 2010

Jag läste också någonstans att man kunde ibland hamna i ett BCLK hål och då skulle man prova att höja förbi hålet. Jag har dock inte gjort det än. Ska ta och testa det.

Vad jag har testat är att vid 186 MHz BCLK höja ramen och QPI link vilket går aldeles utmärkt.
Från CPU-Z
QPI link är nu 3360
Ram jobbar i 747 MHz så där bör det inte vara något problem. DDR3 ram.

Fick en bluescreen nu, höjde Core Voltage till 1,3 V. Detta funkar förhoppningsvis.

Återkommer när jag provat att hoppa förbi Bus speed hålet.

Lägenheten: i72600k @ 3.4 GHz; HD 7970; 8 GB ram; Cooler Master HAF 922.
Frugans: AMD phenom2 X4 955 @ stock; HD5850; 4GB ram; antec skitchassi
Sommarstugan: i3 540 @ 4.3 GHz; HD 5850; 4 GB ram; Cooler Master CM storm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Land
Registrerad
Jan 2010

Vad jag inte förstår är varför jag inte kommer in i BIOS och att den försöker ladda operativsystemet. Ingen bild verkar konstigt, om jag är stabil vid 186 MHz BCLK och höjer till 188 så bör jag åtminstone få bluescreen tycker väl jag...

Lägenheten: i72600k @ 3.4 GHz; HD 7970; 8 GB ram; Cooler Master HAF 922.
Frugans: AMD phenom2 X4 955 @ stock; HD5850; 4GB ram; antec skitchassi
Sommarstugan: i3 540 @ 4.3 GHz; HD 5850; 4 GB ram; Cooler Master CM storm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Land
Registrerad
Jan 2010

Nu har jag provat 200 MHz BCLK och 195 MHz BCLK men inget av dessa två fungerar, datorn kommer inte ens till BIOS screen alltså sammt problem som vid 188 MHz. Lite trist om jag oavsett höjningar av spänning ska vara extremt hårt begränsad till 186 MHz BCLK. Det måste vara något jag missat. Har uppgraderat till senaste BIOS i ett försök att lösa detta tidigare men det hände i princip ingenting.

Lägenheten: i72600k @ 3.4 GHz; HD 7970; 8 GB ram; Cooler Master HAF 922.
Frugans: AMD phenom2 X4 955 @ stock; HD5850; 4GB ram; antec skitchassi
Sommarstugan: i3 540 @ 4.3 GHz; HD 5850; 4 GB ram; Cooler Master CM storm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av frilansare:

Nu har jag provat 200 MHz BCLK och 195 MHz BCLK men inget av dessa två fungerar, datorn kommer inte ens till BIOS screen alltså sammt problem som vid 188 MHz. Lite trist om jag oavsett höjningar av spänning ska vara extremt hårt begränsad till 186 MHz BCLK. Det måste vara något jag missat. Har uppgraderat till senaste BIOS i ett försök att lösa detta tidigare men det hände i princip ingenting.

kan det vara att du nått gränsen för hur mycket ditt system klarar att överklockas`?

något sätter ju stopp förr eller senare och det kan i ditt fall visa sig vara lite tidigare så att säga...

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!