röda ljus från moderkortet vid uppstart

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012

röda ljus från moderkortet vid uppstart

hej, jag har precis lagt märke att mitt moderkort ger röda ljus i olika ställen vid uppstart. Datorn funkar prima utan problem alltså inget att klaga på men jag undrar varför de röda ljusen visas vid uppstart.
Såhär går det till. Först trycker jag på power knappen och datorn startar sen kolar jag i chassit så lyser det rött vid 24pins kontakten i 1sek sen försvinner och går över till PCI-E där det lyser typ 2 sek sen försvinner det och går över till röda ljuset vid det gröna ljuset, som lyser vid uppstart längst nere, i typ 4sek sen försvinner och allt som är kvar är det gröna ljuset som är på 24/7 som är det vanliga. Undrar om det är problem? Har sett att andra har haft problem med ram ljuset men de inte får datorn att starta så jag undrar varför jag får de röda ljusen när datorn funkar som det ska.

Moderkort: ASUS Z77 Pro

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Dec 2009

Vad säger moderkorts manualen?

Merlin SM8 - 4,5 GHz 5820K - Asus x99 pro - 2x Evga GTX 1080 FTW 2152 MHz- 16 GB Dominator Platinum 2800MHz - Samsung 960 1TB pro - wb red 4tb 2x - Evga supernova g2 850 - Custom loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av 24mbit:

Vad säger moderkorts manualen?

det säger inget om felet

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Aug 2011

Det är förmodligen ett delay som är halvkasst i moderkortet och att det tror att något är felkopplat till en början men sedan så får den kontakt och ser att det är rättkopplat.

Kan även vara så att strömstyrkan kan vara låg i början och uppnår senare rätt voltstyrka i t.ex. 6-pin kontakten, 24-pin kontakten eller någon som gör att den ger ett felmeddelande först

[CENTER]Hell awaits you

[/CENTER]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Deathdevil:

Det är förmodligen ett delay som är halvkasst i moderkortet och att det tror att något är felkopplat till en början men sedan så får den kontakt och ser att det är rättkopplat.

Kan även vara så att strömstyrkan kan vara låg i början och uppnår senare rätt voltstyrka i t.ex. 6-pin kontakten, 24-pin kontakten eller någon som gör att den ger ett felmeddelande först

ska ett moderkort inte ge röda ljus för ett problemfritt system?

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Jun 2012

Om dessa lampor lyser i någon sekund så betyder det att inget är fel på datorn, om någon utav lamporna hade lyst hela tiden så betyder det att man har hårdvarufel. Eftersom det finns en lampa till alla delar, t.ex en för cpu samt RAM. Så kan en användare identifiera vart problemet sitter utan att göra en massa onödigt jobb Jag har likadant på min dator, har ett ASUS M5A97 pro. Hoppas du kan känna dig lite lugnare nu, hej hej!

Corsair 750D | i5 4670k | ASUS Z87-a | 8GB Corsair Dominator | Asus GTX770-DC2OC | Samsung 840 EVO 250GB | WD 500GB X2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2011

Har likadan moderkort. Har också lagt märke till det. Vet dock inte vad det betyder.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av reflect:

Om dessa lampor lyser i någon sekund så betyder det att inget är fel på datorn, om någon utav lamporna hade lyst hela tiden så betyder det att man har hårdvarufel. Eftersom det finns en lampa till alla delar, t.ex en för cpu samt RAM. Så kan en användare identifiera vart problemet sitter utan att göra en massa onödigt jobb Jag har likadant på min dator, har ett ASUS M5A97 pro. Hoppas du kan känna dig lite lugnare nu, hej hej!

Tack känner mig tryggare ja

Skrivet av nzt:

Har likadan moderkort. Har också lagt märke till det. Vet dock inte vad det betyder.

Jag hoppas bara de inte är nått fel på z77

Chassi: NZXT Phantom 410 Vit Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO CPU: Intel Core i5 3570K GPU: EVGA GTX 580 Superclocked 1536MB SSD: Intel 520 120GB HDD: Western Digital Caviar Black 1TB RAM: Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz Nätaggregat: NZXT HALE90 850W 80+ Gold Modulär Blueray: Asus BW-12B1LT Tangentbord: Razer Lycosa Mirror Special Edition Mus: Razer Deathadder Respawn Skärm: AOC i2353FH