Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2001

Datorn är död

Köpte nyligen en ivybridge och ett asus maximus V gene moderkort. Kopplade ihop det med mitt gamla nätaggregat. Allt fungerade första dagen. Sedan stendog datorn mer eller mindre. Man kan se att moderkortet får ström då go och startknapparna lyser. Fläkten snurrar också kanske 1/50s varv när man trycker på start.

Jag vet egentligen inte vad som kan vara fel. Jag antar att det är moderkortet eller nätaggregatet. Jag började iaf felsöka lite själv och såg detta:

Ska det se ut sådär? Mitt nätagg är ett corsair tx 650.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2010

Ja.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Säkert PSU som dött... En polare hade problem med sitt PSU att datorn smådog hela tiden lite random och sen så vägrade allt starta, PSU var stendött...

Chassi Silverstone Tj08-E CPU I7 2700K Moderkort Asus Maximus IV Gene-Z/Gen 3
Ram Corsair XMS3 8GB Grafikkort Gigabyte Geforce GTX 660 Hårddisk OCZ Agility 3 Series SATA III SSD - 120GB PSU Corsair AX850 850W
CPU Kylare H70

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kumla
Registrerad
Jul 2008

Sitter kylarn som den ska rätt antal distanser på rätt ställen?

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av pompa_kumla:

Sitter kylarn som den ska rätt antal distanser på rätt ställen?

Jag förstår inte vart du vill komma. Processorn/cdrom/allt går inte igång. Så det är inte värmeproblem.

Uppdatering: Jag har provat mitt nätaggregat på mitt gamla moderkort. Det fungerade. Så jag har svårt att se att nätaggregatet är problemet. Märkligt problem dock, då man ser lampor lysa på moderkortet. Det vill bara inte starta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2010

Har du kollat så att POWER knappen för att starta datorn sitter i?

Tryck lite extra på alla sladdar, kolla också distanserna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av error850:

Jag förstår inte vart du vill komma. Processorn/cdrom/allt går inte igång. Så det är inte värmeproblem.

Uppdatering: Jag har provat mitt nätaggregat på mitt gamla moderkort. Det fungerade. Så jag har svårt att se att nätaggregatet är problemet. Märkligt problem dock, då man ser lampor lysa på moderkortet. Det vill bara inte starta.

Har du kollat manualen för moderkortet?
Sida 2-24 bör vara extra intressant.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2011

Kolla Power Knappen, kolla så alla sladdar sitter i ordentligt.
Annars kan du ju prova tjuvkoppa moderkortet, det kan ju vara så att power knappen gått sönder helt enkelt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2001

Tack för alla svar. Jag har felsökt och hittat något. Det fungerar utanför chassit (silverston temjin tj08). Min slutsats är att det blir någon form av kortslutning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2012

Kolla dina distanser, bara för att vara säker

CPU: i5 3570K@4.2GHz, 1.152V RAM: Corsair Vengeance 8x2 Grafikkort: MSI Geforce GTX 660ti Chassi: Fractal Design Define R4 Ljudinterface: Focusrite Scarlett 2i2 Hörlurar: Audio Technica ATH-M50
Citera för svar!
Gymnasist med stort intresse för musik, grammatik, böcker och datorer.

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av error850:

Tack för alla svar. Jag har felsökt och hittat något. Det fungerar utanför chassit (silverston temjin tj08). Min slutsats är att det blir någon form av kortslutning.

Alla moderkortsdistanser sitter som de ska då?

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av DavidtheDoom:

Alla moderkortsdistanser sitter som de ska då?

Jag ska dubbelkolla så inget slår emot när jag sätter ihop det igen. Trodde inte det var möjligt att göra fel.. (Har haft tur i mina tidigare 3 byggen).

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av error850:

Jag ska dubbelkolla så inget slår emot när jag sätter ihop det igen. Trodde inte det var möjligt att göra fel.. (Har haft tur i mina tidigare 3 byggen).

Har du atx moderkort så skall 9 distanser sitta på moderkortsplåten.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av error850:

Jag ska dubbelkolla så inget slår emot när jag sätter ihop det igen. Trodde inte det var möjligt att göra fel.. (Har haft tur i mina tidigare 3 byggen).

Du är härmed den störste optimisten på Sweclockers, gratulerar!

Det är rätt många som bygger fel med tex felaktigt placerade eller glömda distanser, men eftersom många lådor är lackerade invändigt tar det en stund innan den isoleringen nöts igenom. Även om en distans ligger an på fel ställe mot moderkortet kan det fungera ett tag eftersom även moderkortet är lackat.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2012

Kolla så det inte ligger några lösa skruvar eller liknande under/bakom modekortet som gör att det inte går att starta. Hände för mig en gång.

[ Intel i5-2500K ][ ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 ][ Kingston HyperX 1600MHz 8GB ][ XFX Radeon HD 7950 ][ OCZ SSD Agility 3 120gb ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fagersta
Registrerad
Mar 2010

Kolla så att du använt RÄTT skruvar till moderkortet, och se till att distanserna sitter rätt.

|Fractal Design XL(modifierat)|GTX 970 STRIX|GIGABYTE Z97X-SLI|Corsair XMS3 1600 mhz 4x2 GB|Intel Core i5 4690K(4,7GHz)|Corsair TX850W|Western Digital 500GBx3 + ADATA SSD PREMIER 256GB|Antec Kuhler 620 PnP GT1850| 2st Silverstone AP-141 + 1st Phobya 180mm + 1st Silverstone AP-181 (NZXT MESH FANCONTROLLER)|