Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
på kontoret...
Registrerad
Jul 2001

CPU clock har börjat pendla.

Tjippen, jag har haft lite problem senaste 2 dagarna med min dator. tror det beror på värmen.

Hur som hällst, jag har stoppat i ett nyare BIOS 3.10 istället för 2.10 som jag hade innan, när jag köpte mammakortet var det 1.10. Men ingen förändring.

Jag har sedan jag köpte mammakortet med CPU å minnen i September 2011 kört på 4300MHz utan problem, men idag så pendlar CPU speed från 1600MHz och 4300MHz som jag ställt den på.

Tittar jag i CPU-Z så pendlar den mellan 414MHz!! och 4245MHz, mesta dels mellan 2400 och 4300.

Så har den aldrig betett sig förr, jag har inte ändrat på något förutom CPU Ratio, inget på spänning eller liknande.

på filmklippet nedan så ser ni vid ca 1min och 20 sekunder att de dippa ner till 500MHz någonting.

http://www.screencast.com/t/5IvgjFJQPO

Som ni ser den lilla Gadjet:en "CPU Usage" så säger den inte längre 4300MHz som förr den gjorde häller. Nått är lurt eller jag som är ute å cyklar?

Moderkort: ASRock P67 Extreme4 REV B3
Corsair 4GB (1x4096MB) CL9 1333Mhz XMS3
CPU: Intel i5 2500K
Nätagg: FPS 650w
Grafik: 7950:- ej klockat.
1st SSD
2st HDD
1st DVD-RW
Kylning: Noctua NH-U12P SE2
Chassie: Bitfenix Outlaw (gott om kylning)

Eller är allt normalt å jag dum i huvet?

EDIT:

jag var dum i huvudet, problemet hette "AMD Cool and Quiet"

man ska inte vara vaken så här dags när man är gammal farbror...

|Workstation: Intel Core i7 @3,4GHz | ASRock P67 | EVGA GTX970 | 16GB DDR3 | SSD 500GB |
|FileServer CentOS: AMD Athlon II X3 440 | MSI 870-C45 | GT218 | 4096MB DDR2 | HDD 24TB |
|SGI Indy / HTPC: AMD A6-3500 APU | GA-A75M-D2H | HD6530D | 6144MB DDR3 | SSD 64GB |
|CentOS 6.2 - Oracle Apex srv: HP ProLiant DL380 G4 | CPU: 2x XENON 3,6GHz Dual Core | 12GB ECC | SCSI 6x146GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Sep 2007

Dum i huvudet är du inte, men har du någon energispar funktion igång som kan strula? om testa att inaktivera den i windows och i bios vad säger cpu-z pendlar den där med??

Chassi: Adtronics 7890A (modifierat) || Moderkort: Asus m5a99x-evo || Cpu: Amd PhenomII 1100T || Ram: 32GB ddr3 1600mhz || Gfx: Hd5850 || Hdd: Vertex3 120gb Lagring: 1x3TB 3x2TB 2x1TB mm || Nätagg: Corsair AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
på kontoret...
Registrerad
Jul 2001

När jag installerade ASRock AXTU så stoppa den in en egen Energispar schema, valde Win Standard så lugna allt ner sig

borde nog sova, man tänker helt klart bättre med sömn än utan

|Workstation: Intel Core i7 @3,4GHz | ASRock P67 | EVGA GTX970 | 16GB DDR3 | SSD 500GB |
|FileServer CentOS: AMD Athlon II X3 440 | MSI 870-C45 | GT218 | 4096MB DDR2 | HDD 24TB |
|SGI Indy / HTPC: AMD A6-3500 APU | GA-A75M-D2H | HD6530D | 6144MB DDR3 | SSD 64GB |
|CentOS 6.2 - Oracle Apex srv: HP ProLiant DL380 G4 | CPU: 2x XENON 3,6GHz Dual Core | 12GB ECC | SCSI 6x146GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Du uppdatera bios, det som brukar hända då är att den får default inställningar, och saker som tex speedstep nu är aktiva.
Antagligen har du varit på förut och petat i bios, eller så har det plötsligt börjat fungera som det ska nu.
Låt det vara, finns väldigt sällan anledning att slå av sådana saker ändå.

Passa på att tanka ner en ny version av CPU-Z också så den börjar visa lite mer rätt, som det är nu verkar den inte känna igen din CPU.
Alternativt har du diseblat i bios att den inte ska använda sig av tredjeparts program, utan bara Asrocks egna.

Och till sist undvik att installera massa bloatware som moderkorts CD är fulla av, dom funkar bäst som flaskunderlägg, är bara drivrutiner som är intressanta

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
på kontoret...
Registrerad
Jul 2001

gillar fan iinte SpeedStep funktion, gammal och konservativ som man är så vill jag bara inte ha den, jag förstår funktionen å de är bra osv... men ändå... BAAH

|Workstation: Intel Core i7 @3,4GHz | ASRock P67 | EVGA GTX970 | 16GB DDR3 | SSD 500GB |
|FileServer CentOS: AMD Athlon II X3 440 | MSI 870-C45 | GT218 | 4096MB DDR2 | HDD 24TB |
|SGI Indy / HTPC: AMD A6-3500 APU | GA-A75M-D2H | HD6530D | 6144MB DDR3 | SSD 64GB |
|CentOS 6.2 - Oracle Apex srv: HP ProLiant DL380 G4 | CPU: 2x XENON 3,6GHz Dual Core | 12GB ECC | SCSI 6x146GB |