Server att jobba fjärranslutet mot

Permalänk
Medlem

Server att jobba fjärranslutet mot

Hej,

Jag och kompisen går i servertankar. Idag jobbar vi mot en stationär burk som dessutom har all backup osv.

Vår ide är att ha en server som vi kommer att jobba fjärranslutet mot. Det vore bra om den har wake on lan, samt att man även kan använda den som mediaserver (främst film).

Så frågan är, vad behöver jag tänka på? Vi tänkte använda oss av Windows (pga att programsviten endast stöder det och Windows server).

Ska man köpa ngt som är färdigbyggt eller är det hemmabygge som gäller. Alla tips välkomnas.

Tack alla på förhand!

Permalänk
Medlem

För att garantera ett fungerande wake on lan. Se till att det är ett nätverkskort från Intel. Köper du en färdigbyggd server har du möjlighet att köpa till på platsen service vilket lönar sig när det krånglar i förlorad arbetstid. Dör ex. moderkortet får ni vara utan medan ni skickar in på garanti till butiken medan på platsen servicen gör att ni är igång inom 24h.

Permalänk
Medlem

Tillägg till WoL, för märkesservrar, t.ex. HP, IBM o.s.v så fungerar det bra även med Broadcom-kort, likadant med istickskort avsedda för servrar eller desktops.

För inbyggda nätverkskort är man inte garanterad att det är korrekt fungerande WoL även med Intel-chip på desktopmoderkort, vet det av egen erfarenhet, har aldrig tetsat servermoderkort.

Visa signatur

mb = millibit!