Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

Intel i5 3570k

Tjena, har börjat titta på lite överklockning för min Intel i5 3570k... Har checkat forum samt youtube, o allt jag egentligen behöver göra är att höja CPU Ratio från 34 (som är default) till önskad Mhz... I mitt fall 35-37... och även volten VID BEHOV. Vill börja smått så jag märker att överklockningen verkligen fungerar!

Grejen är att när jag går in i BIOS och ändrar CPU Ratio till 35, så visar BIOS 3.5 Ghz

Men enligt Windows så har processorn klockat ned sig med 10 Mhz, d.v.s från 3,4 till 3,39 Ghz...

Även CPU-Z visar 3,39 Ghz...

Vad gör jag fel?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Tjena, har börjat titta på lite överklockning för min Intel i5 3570k... Har checkat forum samt youtube, o allt jag egentligen behöver göra är att höja CPU Ratio från 34 (som är default) till önskad Mhz... I mitt fall 35-37... och även volten VID BEHOV. Vill börja smått så jag märker att överklockningen verkligen fungerar!

Grejen är att när jag går in i BIOS och ändrar CPU Ratio till 35, så visar BIOS 3.5 Ghz

Men enligt Windows så har processorn klockat ned sig med 10 Mhz, d.v.s från 3,4 till 3,39 Ghz...

Även CPU-Z visar 3,39 Ghz...

Vad gör jag fel?

Det är förmodligen någon kristall som svänger lite skevt bara, inget att oroa sig över.

Citera så att jag hittar tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Azured:

Det är förmodligen någon kristall som svänger lite skevt bara, inget att oroa sig över.

men ska de visa SÅ fel ?? har även testat att kocka till 3,6 Ghz... Vilket betyder att Windows visar fel med över 2 Ghz... ska de va så :S
__________

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

men ska de visa SÅ fel ?? har även testat att kocka till 3,6 Ghz... Vilket betyder att Windows visar fel med över 2 Ghz... ska de va så :S
__________

Min 3770k visar fel på +/- 8-15 MHz
Hur menar du med att den visar fel på 2 GHz?

Citera så att jag hittar tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Azured:

Min 3770k visar fel på +/- 8-15 MHz
Hur menar du med att den visar fel på 2 GHz?

Ja asså.... CPU:n enligt BIOS ligger på 3,6 Ghz... och CPU:n i Windows ligger på 3,39 Ghz... Så betyder de ju att windows visar fel med ett antal Ghz...

Eller har jag fel?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyltebruk
Registrerad
Sep 2007

Om du stresstestar den med något program går den nog upp till 3,6. Den klockas ner automatiskt när du inte belastar den.

CPU-Z är ett bra program för att kolla sin klock.

Fick även ihop min dator idag med 3570k. Drog upp den stabilt i 4,5 GHz med 1,25v. Ska försöka ta 4,8 imorgon.

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Ninotramp:

Om du stresstestar den med något program går den nog upp till 3,6. Den klockas ner automatiskt när du inte belastar den.

CPU-Z är ett bra program för att kolla sin klock.

Fick även ihop min dator idag med 3570k. Drog upp den stabilt i 4,5 GHz med 1,25v. Ska försöka ta 4,8 imorgon.

hm... stresstestade precis i prime95... samtidigt som ja övervakade Mhz i Cpu-z... den ligger ändå på 3,4 enligt informationen...

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyltebruk
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av YamahaDGX630:

hm... stresstestade precis i prime95... samtidigt som ja övervakade Mhz i Cpu-z... den ligger ändå på 3,4 enligt informationen...

Vänta lite nu. Du har ställt multipliern på 35 och får alltså ut 3,4 GHz?

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollywood
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av YamahaDGX630:

Ja asså.... CPU:n enligt BIOS ligger på 3,6 Ghz... och CPU:n i Windows ligger på 3,39 Ghz... Så betyder de ju att windows visar fel med ett antal Ghz...

Eller har jag fel?

Du menar 0,02Ghz... ^^

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Nikkop:

Du menar 0,02Ghz... ^^

aha sorry -.- tänkte liiite fel som du förstår.... JA 0,2 Ghz

Men ska de ändå va så? kan man lita på att överklockningen fungerade? För tar man en titt på youtube när dom överklockar samma processor med samma inställningar, så får dom ju iallafall en beräftelse i "Systemegenskaper" att processorn är överklockad... Men min blir ju nedklockad me 10 Mhz istället ??

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Ninotramp:

Vänta lite nu. Du har ställt multipliern på 35 och får alltså ut 3,4 GHz?

Precis... Enligt CPU-z och Windows..

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Precis... Enligt CPU-z och Windows..

Det kan vara så att processorn anser att det inte behövs mer än det för att utföra uppgiften, nackdelen med turbo-boost, du kan alltid klocka manuellt och stänga av turbo-boost i bios.

Citera så att jag hittar tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Azured:

Det kan vara så att processorn anser att det inte behövs mer än det för att utföra uppgiften, nackdelen med turbo-boost, du kan alltid klocka manuellt och stänga av turbo-boost i bios.

Hm... Okej... Att stänga av Boost är nog inga problem för mig, men hur klockar jag manuellt då... äre dehär med att ändra nummer för varje kärna?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Hm... Okej... Att stänga av Boost är nog inga problem för mig, men hur klockar jag manuellt då... äre dehär med att ändra nummer för varje kärna?

Ändra multipliern som vanligt, boosten gör bara att den pendlar mellan specificerat frekvensomfång. Jag anser att det blir stabilast med låst frekvens.
Ändra inte basklocklan som ligger @100 MHz utan välj bara multiplier*100 så 35 i multiplier= 3.5 GHz (eller 3.490 för att vara petig pga kristallerna)

Citera så att jag hittar tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Azured:

Ändra multipliern som vanligt, boosten gör bara att den pendlar mellan specificerat frekvensomfång. Jag anser att det blir stabilast med låst frekvens.
Ändra inte basklocklan som ligger @100 MHz utan välj bara multiplier*100 så 35 i multiplier= 3.5 GHz (eller 3.490 för att vara petig pga kristallerna)

Okej vad menar du med det... Att jag ska stänga av Intel turbo Boost, eller låta den vara på???

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Okej vad menar du med det... Att jag ska stänga av Intel turbo Boost, eller låta den vara på???

Stänga av turbo boost och välja en fast multiplier på cpun

Citera så att jag hittar tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Azured:

Stänga av turbo boost och välja en fast multiplier på cpun

Jättetack!

Finns det nåt "hum" på hur mycket jag kan höja multipliern utan att RÖRA volten, vill hellst inte de, eller är de nödvändigt.... O Isådanafall: Hur gör ja de??

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Jättetack!

Finns det nåt "hum" på hur mycket jag kan höja multipliern utan att RÖRA volten, vill hellst inte de, eller är de nödvändigt.... O Isådanafall: Hur gör ja de??

Lättast är det att du utgår från högsta frekvens på turbo boosten, som är 3.8 GHz vilket är 38 i multiplier. Sen är det bara att testa utifrån det. 38 kan du hoppa över. Testa multiplier 39x100 och öka sedan +1 om det är stabilt, när du stöter på en frekvens som du anser inte vara stabil sänker du med -1 och testar en lång stabilitets-run. Happy clocking

Citera så att jag hittar tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Azured:

Stänga av turbo boost och välja en fast multiplier på cpun

Fiins två funktioner att stänga av...

Intel Turbo Boost

OCH

Enhanced Intel SpeedStep Technoligy

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Azured:

Lättast är det att du utgår från högsta frekvens på turbo boosten, som är 3.8 GHz vilket är 38 i multiplier. Sen är det bara att testa utifrån det. 38 kan du hoppa över. Testa multiplier 39x100 och öka sedan +1 om det är stabilt, när du stöter på en frekvens som du anser inte vara stabil sänker du med -1 och testar en lång stabilitets-run. Happy clocking

GRACIAS!!

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

GRACIAS!!

Glad att jag kan vara till hjälp bara :3

Citera så att jag hittar tillbaka!

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

GRACIAS!!

Jag lyckas på följande:
VCore: 1.165V (1165mV)
Turbo Boost: Off.
BaseClock Frequency: 100MHz (oförändrad).
Multiplier: 43

Kör med Noctua luftkylare på Ultra Low Noise motstånd (5V till fläktarna)

Landar på strax över 70 på absolut varmaste kärnan.

Vilket moderkort har du då?

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag lyckas på följande:
VCore: 1.165V (1165mV)
Turbo Boost: Off.
BaseClock Frequency: 100MHz (oförändrad).
Multiplier: 43

Kör med Noctua luftkylare på Ultra Low Noise motstånd (5V till fläktarna)

Landar på strax över 70 på absolut varmaste kärnan.

Vilket moderkort har du då?

Trevligt Jag har MSI Z77MA-S01 INET EDITION

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag lyckas på följande:
VCore: 1.165V (1165mV)
Turbo Boost: Off.
BaseClock Frequency: 100MHz (oförändrad).
Multiplier: 43

Kör med Noctua luftkylare på Ultra Low Noise motstånd (5V till fläktarna)

Landar på strax över 70 på absolut varmaste kärnan.

Vilket moderkort har du då?

Vcore, äre samma sak som "CPU Core Voltage" ?

För om det är de som kan jag bara välja 4 olika lägen: Auto
+ 0,02V
+ 0,03V
+ 0,04V

EDIT: Jag har nu kollat Core Voltage i CPU-Z, och mäker att volten anpassar sig efter beroende vilken multiplier jag ställer in på...

T.ex. Multiplier 34 = 1,024V
Multiplier 39 = 1,104V

Betyder det att jag inte behöver bry mig om volten??

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Trevligt Jag har MSI Z77MA-S01 INET EDITION

Skrivet av YamahaDGX630:

Vcore, äre samma sak som "CPU Core Voltage" ?

För om det är de som kan jag bara välja 4 olika lägen: Auto
+ 0,02V
+ 0,03V
+ 0,04V

EDIT: Jag har nu kollat Core Voltage i CPU-Z, och mäker att volten anpassar sig efter beroende vilken multiplier jag ställer in på...

T.ex. Multiplier 34 = 1,024V
Multiplier 39 = 1,104V

Betyder det att jag inte behöver bry mig om volten??

Jag sitter med exakt samma moderkort och har inte samma sätt
Har du ställt in allt på manual då?
Vet inte hundra vad det heter men skall kolla och slänga upp en screen-shot med
:Edit: Här kommer det lite bilder

Här ser du att jag har satt Adjust CPU Ratio in OS.
Det är så att man kan använda ControlCenter Från MSI för att kunna överklocka från windows. Alltid smidigt
Det intressanta är dock 43 i Multiplier.

Om du scrollar ner lite så kommer du till Core Voltage:

Bara att klicka på denna och Trycka i 1.165V.
Då ser det ut såhär:

Kollar du lite högre upp så ser du att jag har lagt i Extreme Memory Profile (X.M.P).
Det är så att ram-minnen som har en hastighet över 1333 faktiskt körs på den hastigheten. (De nerklockas automatiskt annars till 1333MHz).

Här ligger X.M.P.

Nu till resultat!
http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...
Denna bild är förstor för mig att få lägga direkt synlig på Forumet men det är bara att klicka.

Den extremt vackra Bakgrundsbilden finns att hämta här:
HanraxHar gjort den!

Jag har åstakommit Standardklock på den med 1.145V om man vill undervolta lite och få ner temps.
Dock verkar jag ha smällt i en vägg för jag kommer inte längre än 43x100MHz=4.3GHz.
Säkerligen minnena som stökar

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag sitter med exakt samma moderkort och har inte samma sätt
Har du ställt in allt på manual då?
Vet inte hundra vad det heter men skall kolla och slänga upp en screen-shot med
:Edit: Här kommer det lite bilder

http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Här ser du att jag har satt Adjust CPU Ratio in OS.
Det är så att man kan använda ControlCenter Från MSI för att kunna överklocka från windows. Alltid smidigt
Det intressanta är dock 43 i Multiplier.

Om du scrollar ner lite så kommer du till Core Voltage:
http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Bara att klicka på denna och Trycka i 1.165V.
Då ser det ut såhär:
http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Kollar du lite högre upp så ser du att jag har lagt i Extreme Memory Profile (X.M.P).
Det är så att ram-minnen som har en hastighet över 1333 faktiskt körs på den hastigheten. (De nerklockas automatiskt annars till 1333MHz).

http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Här ligger X.M.P.

Nu till resultat!
http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...
Denna bild är förstor för mig att få lägga direkt synlig på Forumet men det är bara att klicka.

Den extremt vackra Bakgrundsbilden finns att hämta här:
HanraxHar gjort den!

Jag har åstakommit Standardklock på den med 1.145V om man vill undervolta lite och få ner temps.
Dock verkar jag ha smällt i en vägg för jag kommer inte längre än 43x100MHz=4.3GHz.
Säkerligen minnena som stökar

Schysst

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag sitter med exakt samma moderkort och har inte samma sätt
Har du ställt in allt på manual då?
Vet inte hundra vad det heter men skall kolla och slänga upp en screen-shot med
:Edit: Här kommer det lite bilder

http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Här ser du att jag har satt Adjust CPU Ratio in OS.
Det är så att man kan använda ControlCenter Från MSI för att kunna överklocka från windows. Alltid smidigt
Det intressanta är dock 43 i Multiplier.

Om du scrollar ner lite så kommer du till Core Voltage:
http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Bara att klicka på denna och Trycka i 1.165V.
Då ser det ut såhär:
http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Kollar du lite högre upp så ser du att jag har lagt i Extreme Memory Profile (X.M.P).
Det är så att ram-minnen som har en hastighet över 1333 faktiskt körs på den hastigheten. (De nerklockas automatiskt annars till 1333MHz).

http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...

Här ligger X.M.P.

Nu till resultat!
http://dl.dropbox.com/u/1314106/BIlder%20p%C3%A5%20Ze%20Inter...
Denna bild är förstor för mig att få lägga direkt synlig på Forumet men det är bara att klicka.

Den extremt vackra Bakgrundsbilden finns att hämta här:
HanraxHar gjort den!

Jag har åstakommit Standardklock på den med 1.145V om man vill undervolta lite och få ner temps.
Dock verkar jag ha smällt i en vägg för jag kommer inte längre än 43x100MHz=4.3GHz.
Säkerligen minnena som stökar

Däremot kan jag som sagt inte välja 1,65 V för CPU I BIOS, som jag skrev tidigare... Kan endast ändra till "+ 0,02" - "0,04V"

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Hör gärna av dig med vad du åstakommer

Vilken Bios verision har du då?

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Hör gärna av dig med vad du åstakommer

Vilken Bios verision har du då?

hm... jag har ej flaschat BIOS, vet ej vilken version

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Däremot kan jag som sagt inte välja 1,65 V för CPU I BIOS, som jag skrev tidigare... Kan endast ändra till "+ 0,02" - "0,04V"

Skrivet av YamahaDGX630:

hm... jag har ej flaschat BIOS, vet ej vilken version

Jag sitter med 2.0 tror jag
Kan dock varit så att jag har uppdaterat till 2.4/2.5 med Live Update från MSI.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler