GTX 560 TI very very hot.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012

GTX 560 TI very very hot.

praktiskt taget oanvänt GTX 560TI sattes på prov hos mig nu, Asus DCUII,

Med fläkten på 95% Speed får jag en IDLE temp på 55C? dragit undan kablarna bakom chassit och bytt till modulärt PSU med utsugsfläkt precis brevid, en utsugsfläkt ovanför CPU kylaren och ett över grafikkortets kretskort, detta har hjälpt mig enormt mycket då jag inte överhettar längre när jag surfar....

Suggestions? sänkt voltage till 0,95v undervoltat CPU med, CPU höll sig redan riktigt kall så jag vet ej vad det kan vara som orsakar detta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012

drog ur sidan utav chassit och Tog ut hela PSUN och körde utanför chassit, 42 grader celcius med 100% fan speed. Tycker fortfarande att detta ligger långt ifrån acceptabelt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
karlstad
Registrerad
Feb 2009

Retunera kortet ASAP

Burken=Nzxt switch 810 Vit.Asus Sabertooth 990FX Rev 2.0. AMD FX-8120 X8 4.1ghz volt 1.378 vattenkylning. Kingston hyper x 1600mhz 16gb. 1.ocz vertex 2 60gb ssd.2.Seagate barracuda 2tb. Samsung spinpoint 750gb. Crossfire Gigabyte Radeon HD7970 Windforce 3X.
Kringutrustning: Tbord: Corsair vengeance k90. Headset: Logitech g35. Mus: Logitech g9x Mw3. Mussmatta:Qpad Sweclockers.Högtalare: Logitech z906. Skärm:Samsung S27A950D 120hz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012

det vart samma sak med ett radeon hd 6870 och ett GT430 jag sprängde när jag ej vart medveten om dessa problem,

så det lär vara något riktigt skumt med riggen och inte korten

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2011

Låter sjukt.. Insugsfläkt?

Falling In Reverse - Game Over

"Midway upon the journey of our life I found myself within a forest dark, For the straightforward pathway had been lost."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sollefteå
Registrerad
Aug 2010

Mitt idlar 45 grader med fläkten på 30% så något är ju definitivt fel!

Den dagen, den sorgen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Känns som du har RIKTIGT dåligt luftflöde i lådan.
Nätagget borde inte heller påverka tempen så mycket tycker jag.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Låter mer som felmontering av kylaren. Kika om den sitter och skicka sedan tillbaks det.

| Silverstone FT05B | i5 3570K@4.4Ghz | Noctua NH-U12S | ASUS ROG Maximus V Formula | Sapphire Tri-X 290 4gb @1100 | 8gb 1600mhz Kingston Beast | Cooler Master G750M |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012

har ju tömt lådan o addat en massa fläktar och testat tempen, alla kablar bakom chassi plåten, det satt en insugsfläkt under 560 ti'n så jag tog loss den och fick lite lägre temps, nätagget låg framför Kortet eftersom det monterades i främre botten av chassit så att utsugsfläktarna i toppen ska ha en bättre effekt. det enda som blir varmt i burken är chassit, och CPUN är en 8120 som är känd för att koka men icke sa nicke max 35 grader load temp och 40-50 prime, rätt över undersidan av gpuns kretskort, kan det vara någon setting i bios för övervoltning från boot eller något sådant tror ni?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariefred
Registrerad
Jul 2011

min idlar på 27 grader med fläkten på 14% så nåt galet är det med ditt kort

╔ Corsair 32GB DDR3 CL9 1600Mhz DOMINATOR PLATINUM ■
╠ MSI Krait SLi Edition ■ ASUS-ROG-STRIX-GTX1080TI-OC ■ Intel i7 4790K
╠ DeepCool Captain 240EX ■ Kingston HyperX Savage 250GB
╠ Corsair Graphite 760T ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ BenQ XR3501 35-inch Curved Ultra Wide 144HZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av Pippihunter:

praktiskt taget oanvänt GTX 560TI sattes på prov hos mig nu, Asus DCUII,

Med fläkten på 95% Speed får jag en IDLE temp på 55C? dragit undan kablarna bakom chassit och bytt till modulärt PSU med utsugsfläkt precis brevid, en utsugsfläkt ovanför CPU kylaren och ett över grafikkortets kretskort, detta har hjälpt mig enormt mycket då jag inte överhettar längre när jag surfar....

Suggestions? sänkt voltage till 0,95v undervoltat CPU med, CPU höll sig redan riktigt kall så jag vet ej vad det kan vara som orsakar detta.

Vad får du för temps i Load?

Dator: Fractal Design ARC ~ ASUS P8P67 pro ~ 4 gb Corsair Vengeance 1600 mhz ~ Intel 2500k 4.5 Ghz ~ Sapphire 7970 Dual-X ~ XFX Core 650 w ~ SSD Kingston Hyper X 120 GB ~ 500GB Samsung Spinpoint F3
Telefon: HTC Desire HD ~ Android Revolution HD 7.0.2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Weuffelhjaern:

Låter mer som felmontering av kylaren. Kika om den sitter och skicka sedan tillbaks det.

Tycker också det men det sitter okej och det är ju trots allt tredje kortet på raken som felar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av erikom:

Vad får du för temps i Load?

om jag visste det skulle jag ej ha överhettnings problemen spikar till runt 80-85 Celcius om jag launchar t.e.x smite följt av ''PSU surge error'', ''Psun är för klen då''

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/109703-fractal_design...

testade med detta gnagande utanför chassit, samma problem fast sämre.

*edit* Det är med undervolt på både PSU och CPU som det säger att PSUN failar, inga strömkablar tar emot chassi eller komponenter, Stock har jag samma problem men mycket varmare, rivatuner hinner displaya 98c innan systemet dör.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

Vad händer om du kör med öppet chassie, ev, med en bordsfläkt utanför som blåser rakt in? Var det det du hade provat när du fick 43*C? Har du en bild på hur det ser ut i burken?

i5-2500k @ 4.2GHz | ASUS P8Z68V/GEN3 | 4x4GB Kingston DDR3-1333 | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC | Intel 520 480GB | WD Black 3TB | Noctua NH-U12P SE2 | Fractal Design ARC | Be-Quiet Straight Power BQT E9 CM 680W | LG BH08LS20 | ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012

det är lungt jag har hittat problemet, mitt moderkort sög, den har någon auto overvoltage för PCIE och CPU som jag misstänkte, varje gång jag rebootar så resetar den cmos så jag får leva med saker såsom Cool and quiet om jag glömmer bort att ändrat efter varje boot, tagit ut extrafläktarna och dragit fram kabelkluttret once again bara för att, 72 grader i MSI kombustor, kanske inte världens bästa men duger för mig just nu

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Pippihunter:

det är lungt jag har hittat problemet, mitt moderkort sög, den har någon auto overvoltage för PCIE och CPU som jag misstänkte, varje gång jag rebootar så resetar den cmos så jag får leva med saker såsom Cool and quiet om jag glömmer bort att ändrat efter varje boot, tagit ut extrafläktarna och dragit fram kabelkluttret once again bara för att, 72 grader i MSI kombustor, kanske inte världens bästa men duger för mig just nu

Låter udda; men skönt att du fann en lösning. Får man fråga vad det är för moderkort? Vet du om fenomenet är vanligt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Pippihunter:

har ju tömt lådan o addat en massa fläktar och testat tempen, alla kablar bakom chassi plåten, det satt en insugsfläkt under 560 ti'n så jag tog loss den och fick lite lägre temps, nätagget låg framför Kortet eftersom det monterades i främre botten av chassit så att utsugsfläktarna i toppen ska ha en bättre effekt. det enda som blir varmt i burken är chassit, och CPUN är en 8120 som är känd för att koka men icke sa nicke max 35 grader load temp och 40-50 prime, rätt över undersidan av gpuns kretskort, kan det vara någon setting i bios för övervoltning från boot eller något sådant tror ni?

8120 är ingen varm cpu, var har du fått det ifrån. Den drar iväg i höga överklockningar men i stock är den sval och fin. Min fx-8120 blir aldrig varmare än 50 grader i full load med en H80 på lägsta instställning körd i 4 Ghz

Dator: AMD RYZEN 7 1700@3.8GHz+Asus B350M-A+Powercolor RX580 red devil+16Gb ram
Spotify/surfdator Mac mini 2014 i5, 4Gb ram, 256 Gb SSD
Laptop Macbook pro 13" mid 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2005
Skrivet av Pippihunter:

det är lungt jag har hittat problemet, mitt moderkort sög, den har någon auto overvoltage för PCIE och CPU som jag misstänkte, varje gång jag rebootar så resetar den cmos så jag får leva med saker såsom Cool and quiet om jag glömmer bort att ändrat efter varje boot, tagit ut extrafläktarna och dragit fram kabelkluttret once again bara för att, 72 grader i MSI kombustor, kanske inte världens bästa men duger för mig just nu

Hur kan cmos resettas varje gång? Har du satt jumpern för reset på fel ställ? Är batteriet dåligt?

Förresten, vad menar du med undervoltad PSU, som du skrev innan?

Phenom II x4 955, Radeon 4870 1 GB, 4GB DDR3 1333MHz, Corsair VX 550W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av matte70:

8120 är ingen varm cpu, var har du fått det ifrån. Den drar iväg i höga överklockningar men i stock är den sval och fin. Min fx-8120 blir aldrig varmare än 50 grader i full load med en H80 på lägsta instställning körd i 4 Ghz

Offtopic men med sin stock kylare suger hettan, innan jag tweakade lite här och där kunde jag ligga runt 45-50 i idle, räcker med en google search för att se att problemet är enormt ^^.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av JayDee:

Hur kan cmos resettas varje gång? Har du satt jumpern för reset på fel ställ? Är batteriet dåligt?

Förresten, vad menar du med undervoltad PSU, som du skrev innan?

undervoltad CPU*

Nej inte rört jumpern och moderkortet är inte ens månad gammalt, ASUS M5A78L-USB3 tror jag det hette, kortet suger riktigt mycket, varje gång jag framkallar en PSU surge så är alla bios inställningarna standard, eller om jag sänker volten till en BSOD, men när jag ställer in allt rätt så funkar allting som det ska :).

CPU Overvoltage: Auto
PCI Overclock: Auto
PCI Overvoltage: Auto,

bara dra alla till disabled så sänktes tempen, inte som jag hört att andra fått men det känns som hårdvaran redan tagit sjukt mycket stryk ändå så jag får nöja mig.
Aldrig haft likadana problem innan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av KristoferO:

Låter udda; men skönt att du fann en lösning. Får man fråga vad det är för moderkort? Vet du om fenomenet är vanligt?

Hoppas verkligen jag bara har ett kasst kort annars är det nog hela deras M5A Serie vilket jag tvivlar på.