Hyper 212+ i5-650 över 80 grader i Load?! vad är fel?!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2006

Hyper 212+ i5-650 över 80 grader i Load?! vad är fel?!

Tja folket polaren har en i5-650 CPU där jag försöker sätta på en Hyper 212+ kylare.
men temperaturen idlar vid 30 så det är inte farligt och vid load går den upp över 82 som max har den toppat 100...

jag har kört den på ny kylpasta TVÅ gånger, Arctic Silver 5 dessutom, testat att köra ett riskorn på sen kylaren bara och pressat, det faila bigtime och smetades inte ut, nu körde jag kreditkort och smeta ut allt, fortfarande samma sak?

hur kommer det sig att load tempen är så hög...? IDLE är ju finfin faktiskt

och en grej som är värt att lägga till, vi kör inte ens chassit stängt utan båda sidorna helt öppna!

tips?

edit: Löst problemet...

jag hade läst för länge sedan någonstans där någon kapat av delar av sina heatpipes på denna kylare och det gjorde jag för att den skulle få plats...
nu när jag söker runt på nätet verkade visst rören innehålla någon speciell gas så... HELVETE kylaren är kort sagt... Trasig -.-

Cpu: i5 4670k @ 4.2GHz | MSI Z87 Mpower | SLI MSI GTX 770 Lightning+Gaming 2 GB | Corsair CL10 1600Mhz 16GB VENGEANCE LP RÖD | Orange Phanteks PH-TC14PE-RD | Chassi: Fractal Design Define R4 Arctic White
Ljud: Pioneer A616 Mark II | B&W DM309 + DM601S3 | Pioneer HDJ-500 | Sennheiser PC360 G4ME | DJ Utrustning: Hercules DJ4SET |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2011

vad är det för fläktar och tog du bort den gamla kylpastan?

Mobilt: Acer Aspire TimelineX 5820TG (HD5650m, i5-450m 2.4GHz, 2*2GB 1066MHz)
Fatboy: i5 2500k 4,3GHz || Antec KÜHLER H₂O 620 || Corsair XMS3 Vengeance 2*4GB 1600MHz || ASUS EAH7950 Direct CUII || Creative SoundBlaster Audigy 2 ZS || Corsair HX 750W || NZXT Phantom (vit) || ASUS P8Z68-V PRO || Corsair SSD Force Series 3 60 Gibibyte + Verbatim 128 Gibibyte + ett antal mekaniska totalt 5.75 Tibibyte ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jan 2010

Vad mäter du temp med?

i7 6700k @ 4.7GHz | NH-U12S | ASUS Maximus VIII Gene | Palit 1080 GameRock | 16GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 850 Evo M.2 250GB, 840 250GB, 840 EVO 120GB | 3x2TB | Silverstone TJ08B-E | QX2710 | U2412M | AW2310 | Filco Majestouch MX Brown | Logitech G402

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2006

löst problemet...

jag hade läst för länge sedan någonstans där någon kapat av delar av sina heatpipes på denna kylare och det gjorde jag för att den skulle få plats...
nu när jag söker runt på nätet verkade visst rören innehålla någon speciell gas så... HELVETE kylaren är kort sagt... Trasig -.-

Cpu: i5 4670k @ 4.2GHz | MSI Z87 Mpower | SLI MSI GTX 770 Lightning+Gaming 2 GB | Corsair CL10 1600Mhz 16GB VENGEANCE LP RÖD | Orange Phanteks PH-TC14PE-RD | Chassi: Fractal Design Define R4 Arctic White
Ljud: Pioneer A616 Mark II | B&W DM309 + DM601S3 | Pioneer HDJ-500 | Sennheiser PC360 G4ME | DJ Utrustning: Hercules DJ4SET |