fullskärm playback laggar med GTX580

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2011

fullskärm playback laggar med GTX580

Jag har lite tråkig playback med exempelvis youtube, men även med vlc, movieplayer etc. Kör jag en video i fullskärm, HD eller inte, så laggar den en del. Inte fruktansvärt, men tillräckligt för att det ska vara ordentligt störande. Spelar jag en video i skala 1:1 verkar det fungera ok. Lagget i fullskärm blir tydligt i stadiga kamerasvepningar, som i den här trailern (The art of flight) mellan 1:25 och 2:05
http://www.youtube.com/watch?v=kh29_SERH0Y

Datorn som i signaturen, vilken ju utan tvekan borde räcka för laggfri playback i HD. Skärmen körs native på 1920x1080 i 60 Hz. Min gamla macbook pro från 2006 har för tusan bättre fullskärmplayback! Har hardware enabled acceleration på i adobe flash (v10). Använder Safari 14, men laggen kommer ju även när jag kör filer lokalt. Har inga program som körs i bakgrunden.

Tips som kan bättra på detta skulle uppskattas!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Nov 2009

prova stäng av hårdvaruaccel.. kan vara det, jag har själv haft problem med adobe och hårdvaruacceleration.

din prolle klarar gott och väl av att avkoda utan hjälp från grafik kortet.
annars kan det bero på Linux och ev inkompabilitet.

| MB MSI S02 Inet edition | CPU 7700K @ 5.1 Ghz (DELID) | GPU EVGA Gtx 1080 8Gb | RAM 16Gb Corsair 3600Mhz@3600 CL16 | Intel 600P 512Gb NVMe SSD | Chassi Fractal Design C | PSU EVGA Supernova 750W G2 |

Inet fraktfritt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av p_stman:

prova stäng av hårdvaruaccel.. kan vara det, jag har själv haft problem med adobe och hårdvaruacceleration.

din prolle klarar gott och väl av att avkoda utan hjälp från grafik kortet.
annars kan det bero på Linux och ev inkompabilitet.

Hmm..ska testa. Men det visar sig även i allt annat utanför flash. Jag tror att omskalningen inte körs på grafikkortet, eller något i den stilen. 1:1 playback fungerar fint som sagt, men börjar jag ändra storlek så blir det lagg.

Jag kör (tvunget) på en gammal development driver (270.41.19), det kanske ligger bakom.