Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Maj 2012

Tickande GTX460

Hejsan sweclockare!
jag har ett litet problem med mitt grafikkort.

kortet i sig börjar ju bli ganska gammalt men har tänkt att köra med det så länge det håller, det har ju blivit som en familje-medlem
men nu har det som sagt börjat ge ifrån sig ett tickande ljud så fort man drar igång ett spel.

det spelar ingen roll om det är wow eller bf3, det tickar lika mycket ändå, och påverkas inte om man drar ner inställningarna.
jag har försökt att lokalisera lite bättre vars det kommer ifrån men det är svårt. verkar inte ha något med fläktarna å göra i alla fall så mkt kan jag säga.

kortet har aldrig varit overklcockat i min ägo, har ju däremot varit med ett tag så det kanske är så enkelt som att de börjar ge upp.
kortet blir även ganska varmt så fort man drar igång ett spel, ligger på ca 70 grader mer eller mindre hela tiden.
har prövat andra drivare osv men problemet kvarstår.

någon teori?

msi GS73VR-6RF
17,3" 1080p @ 120hz, i7 6700HQ, gtx1060, 16gb DDR4, 256gb M2+1tb

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Läs på om "coilwine". Såvida du inte har en fläkt som låter.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Jalle64:

Läs på om "coilwine". Såvida du inte har en fläkt som låter.

fläktarna är det inget fel på..

msi GS73VR-6RF
17,3" 1080p @ 120hz, i7 6700HQ, gtx1060, 16gb DDR4, 256gb M2+1tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Dec 2011

Har samma fenomen på mitt gtx570, märkte det inte innan jag monterade på vattenblock. Har lokaliserat ljudet till spänningsdelen, kanske samma på ditt kort?

mvh Danne

Skickades från m.sweclockers.com

4790K, Z97I-PLUS, 2X8GB, GTX 1070, 2X250Gb, FD Edison 650W, FD Node 804

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Flexymannen:

Har samma fenomen på mitt gtx570, märkte det inte innan jag monterade på vattenblock. Har lokaliserat ljudet till spänningsdelen, kanske samma på ditt kort?

mvh Danne

Skickades från m.sweclockers.com

hm, ja de kan tänkas.. lite lustigt att det bara uppstår.
spänningsdelen, vad kan det bero på då? nätagg eller?

mvh

msi GS73VR-6RF
17,3" 1080p @ 120hz, i7 6700HQ, gtx1060, 16gb DDR4, 256gb M2+1tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Dec 2011

kan vara lite sämre kvalite på komponent kanske, nätagg bör inte ha betydelse....så länge det har kraft nog att driva kortet fullt ut. mitt tickande blir intensivare vid belastning som spel och 3DMark t.ex

Skickades från m.sweclockers.com

4790K, Z97I-PLUS, 2X8GB, GTX 1070, 2X250Gb, FD Edison 650W, FD Node 804