560ti SLI fungerar inteq

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

560ti SLI fungerar inteq

Kopplat ihop de två korten med en brygga, men inne på PhysicX verkar det bara som att de jobbar ett i taget. Finns inget alternativ för att aktivera båda samtidigt.

Testat med en annan brygga, och det hjälpte inte så det kan inte vara felet.

Kan några dra step by step hur jag kan kontrollera vad som är fel?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

PhysX kan bara gå på endera kortet. Det du ska titta på är huruvida "SLI-konfiguration" står på "Maximera 3D-prestanda" och huruvida det står "SLI aktiverad" precis under det.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

PhysX kan bara gå på endera kortet. Det du ska titta på är huruvida "SLI-konfiguration" står på "Maximera 3D-prestanda" och huruvida det står "SLI aktiverad" precis under det.

Under vilken flik hittar jag detta mnenar du? H

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

3D-inställningar \ Konfigurera SLI, Surround, PhysX

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

3D-inställningar \ Konfigurera SLI, Surround, PhysX

I min "Nvidias kontrollpanel" är den fliken utbytt med "Ställ in PhysX-konfiguration", och där står inget om SLI.

http://imgur.com/a/TBuQZ såhär ska det se ut om jag förstår det rätt. Men det gör inte mitt

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

vad har du för moderkort, och känner datorn av två kort i enhetshanteraren?

Ska alltså se ut typ så här i enhetshanteraren;

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

vad har du för moderkort, och känner datorn av två kort i enhetshanteraren?

Ska alltså se ut typ så här i enhetshanteraren;

http://i168.photobucket.com/albums/u196/zcenicx/devman.jpg

Ja, datorn känner av båda korten. Moderkortet är ASUS P8P67

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av Fireyflye:

Kopplat ihop de två korten med en brygga, men inne på PhysicX verkar det bara som att de jobbar ett i taget. Finns inget alternativ för att aktivera båda samtidigt.

Testat med en annan brygga, och det hjälpte inte så det kan inte vara felet.

Kan några dra step by step hur jag kan kontrollera vad som är fel?

I Nvidia controle panel så sätter du PhysX på automatisk, leta sedan reda på ''Maximize 3D performance'' och där så slår du på SLI (fast det heter inte SLI)!

MVH

Behöver du hjälp med något gällande PC/kringutrustning?
Tveka inte på att skicka ett PM, vi kan klura ut en lösning tillsammans!

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

Ajfan, du... det moderkortet stöder inte SLI.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av Zcenicx:

Ajfan, du... det moderkortet stöder inte SLI.

Stödjer kortet CF så funkar SLI, mitt gamla MSI 1156 etc etc. hade endast CF support, men lirade mina 2 GTX 460 SLI helt utan problem!

Behöver du hjälp med något gällande PC/kringutrustning?
Tveka inte på att skicka ett PM, vi kan klura ut en lösning tillsammans!

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av phoenixdisciple:

Stödjer kortet CF så funkar SLI, mitt gamla MSI 1156 etc etc. hade endast CF support, men lirade mina 2 GTX 460 SLI helt utan problem!

Nej, inte om kortet inte har två PCIe-portar kopplade direkt till CPU. På budgetversionen av P8P67 (vilket TS har) är det enbart den övre som är det (äkta x16), medan den undre x4-an är kopplad via styrkretsen.

Alla andra P8P67-kort än just P8P67 har två PCIe kopplade x8/x8 direkt mot CPU.

Möjligtvis kan man hacka in det via något SLI-hack, men förvänta dig inte underbar skalning eller att slippa stuttering.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

vad har du för moderkort, och känner datorn av två kort i enhetshanteraren?

Ska alltså se ut typ så här i enhetshanteraren;

http://i168.photobucket.com/albums/u196/zcenicx/devman.jpg

Skrivet av Zcenicx:

Ajfan, du... det moderkortet stöder inte SLI.

"p8p67-m pro b3" för att vara mer exakt, är ganska säker på att det ska stödja SLI Annars har jag blivit grundlurad i affären

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Grycksbo
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Fireyflye:

Ja, datorn känner av båda korten. Moderkortet är ASUS P8P67

Säker på att SLI bryggan sitter i ordentligt?

[i5 4670k]-[MSI Z87 GD65-GAMING]-[Corsair 16GB 1600MHz XMP ]-[EVGA Supernova G2 750W]-[ZOTAC GTX 980Ti AMP Extreme 6GB]-[Windows 10]-[Acer 27" XB270HU]-[]-[QPAD 8K]-[QPAD MK-90][Asus Essence STX II]-[Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohm]-[Röde PodCaster USB + PSM-1 + PSA-1]-[Wii U]-[PS4 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av Fireyflye:

"p8p67-m pro b3" för att vara mer exakt, är ganska säker på att det ska stödja SLI Annars har jag blivit grundlurad i affären

Det kortet har SLI support, men kolla in det jag skrev och se om det löser något!

Behöver du hjälp med något gällande PC/kringutrustning?
Tveka inte på att skicka ett PM, vi kan klura ut en lösning tillsammans!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av phoenixdisciple:

http://imgur.com/nNQBw

http://img832.imageshack.us/img832/314/sskadetseut.png

I Nvidia controle panel så sätter du PhysX på automatisk, leta sedan reda på ''Maximize 3D performance'' och där så slår du på SLI (fast det heter inte SLI)!

MVH

Maximize 3D performance finns inte som flik som sagt.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av Fireyflye:

"p8p67-m pro b3" för att vara mer exakt, är ganska säker på att det ska stödja SLI Annars har jag blivit grundlurad i affären

Det var ett helt annat kort, ja. Finns ett som bara heter P8P67, därav missförståndet.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_REV_...

På ditt kort måste du använda de övre två PCIe-platserna för SLI, dvs blå och vit kontakt. Svart stöder inte SLI. Och ja, det blir tight - det är priset för SLI på mATX.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

Det var ett helt annat kort, ja. Finns ett som bara heter P8P67, därav missförståndet.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_REV_...

På ditt kort måste du använda de övre två PCIe-platserna för SLI, dvs blå och vit kontakt. Svart stöder inte SLI. Och ja, det blir tight - det är priset för SLI på mATX.

Insåg att det ena kortet satt fel, satt på svart kontakt.

Men nu då? Enda effekten so far är att fläkten låter mer då det brummar mot det andra kortet som ligger kloss i kloss nu, men NVIDIAs kontrollpanel ser likadan ut

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

Det var ett helt annat kort, ja. Finns ett som bara heter P8P67, därav missförståndet.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_REV_...

På ditt kort måste du använda de övre två PCIe-platserna för SLI, dvs blå och vit kontakt. Svart stöder inte SLI. Och ja, det blir tight - det är priset för SLI på mATX.

http://oi46.tinypic.com/334698x.jpg

Såhär ser det ut för mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Nu var det nära att det nya tangentbordet åkte rakt in i väggen, jag blir så jävlar förbannad när man köper dyra saker och allt man får är KRABB. När jag nu lägger i CDn med drivrutiner till grafikkortet för att ominstallera så ser det ut SÅHÄR

http://oi47.tinypic.com/15ehbfl.jpg

Man ser alltså inte hela rutan, och trycker man bara "ENTER" så stängs bara rutjäveln ner. Idéer?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

Hmm... prova först att vända på SLI-bryggan, sedan laddar du ner senaste drivrutinerna här;
http://us.download.nvidia.com/Windows/306.02/306.02-desktop-w...

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
GBG, City
Registrerad
Sep 2004

Installera inte från skivan, ladda ner senaste direkt från nvidia..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

Hmm... prova först att vända på SLI-bryggan, sedan laddar du ner senaste drivrutinerna här;
http://us.download.nvidia.com/Windows/306.02/306.02-desktop-w...

Samma sak ännu. Går det inte kontrollera på något annat vis om SLI redan fungerar eller ej?

Förstår inte att jag alltid verkar ensam om alla tekniska problem jag stöter på, de går aldrig lösa med hjälp av googling eller annat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Jo, en sak förändrades efter att ha vänt på bryggan och ominstallerat drivrutinerna - Jag ser nu inte längre översta delen av webbläsaren, den med "krysset" osv

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

hmm... prova, bara för att, att byta plats på korten. Kolla så bryggan sitter med hakarna nedåt.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

hmm... prova, bara för att, att byta plats på korten. Kolla så bryggan sitter med hakarna nedåt.

Nåväl, får nog ägna morgondagen åt detta. Ger upp för ikväll och tar en välförtjänt paus

Oerhört stort tack till dig för tid och möda du lagt ner, det uppskattas alltid!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Konstigast av allt är nog fan varför min NVIDIA kontrollpanel ser annorlunda ut än er. Om det varit samma så hade det hela varit så enkelt.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av Fireyflye:

Konstigast av allt är nog fan varför min NVIDIA kontrollpanel ser annorlunda ut än er. Om det varit samma så hade det hela varit så enkelt.

Det beror på att den inte känner av att systemet är SLI-kompatibelt. Det är först när den identifierar korrekta PCIe-banor, moderkort, brygga och identiska kort den säger till.

Det är inte ett 1GB- och ett 2GB-kort, förresten?

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Zcenicx:

Det beror på att den inte känner av att systemet är SLI-kompatibelt. Det är först när den identifierar korrekta PCIe-banor, moderkort, brygga och identiska kort den säger till.

Det är inte ett 1GB- och ett 2GB-kort, förresten?

Nix, precis samma kort. :-/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2011

Antar att du dragit ned de senaste drivrutinerna ifrån tillverkarens hemsida vid det här laget? Kan ev. även vara värt att se så att du har uppdaterat mjukvara för ditt moderkort.

Testa att köra korten ett i taget och se så att båda fungerar helt som de ska i singel-läge. Det kan ju i alla fall vara en start för att avgränsa problemet.