UPS till linuxserver (Ubuntu server 12.04)

Permalänk
Medlem

UPS till linuxserver (Ubuntu server 12.04)

Hej,

Jag funderar på att införskaffa en UPS från APC som heter Back-UPS Pro 550VA och undrar om någon kan verifiera att den öppna drivrutinen apcupsd kan kommunicera med denna modell, dvs att servern kan stängas av automatiskt vid strömbortfall?

Kom gärna med andra förslag på UPSer som fungerar ihop med linux / Ubuntu server 12.04 och helst att den går att införskaffa hos Inet. Mina krav är att UPSen skall hålla hög kvalitet med den behöver inte vara speciellt kraftig då effektförbrukningen hos servern är ca 60w vid fullast samt < 30w vid idle.

Permalänk
Medlem

Jag vill rikta dig mot detta inlägget på amazon http://www.amazon.com/review/R3E38S8RRIR110/ref=cm_cr_dp_titl...

Visa signatur

Phanteks Enthoo EVOLV | i5 4460 | Noctua NH-U9B SE2 |
Corsair 12GB@1866mhz | GTX 970 | SSDs: 3x120 raid, 1x 256 Win10

Permalänk
Medlem

Tackar för infon!

Det verkar ju vara rakt fram att installera denna UPS. Dock blir jag något tveksam till denna modell m.a.p dess verkningsgrad. Enligt APC är verkningsgraden bara 77% vid 50% last så om jag tolkar detta korrekt så skulle min totala effekt blir ca 50/0.77=65Watt om servern drar 50W. Gäller föregående beräkning när det är strömbortfall eller gäller den även när det finns matning till UPSen? Om den gäller vid matning så drar ju UPSen ganska mycket energi bara för att vara påslagen...

/glader22

Permalänk

Det stämmer, ups:en konverterar 220v till 24v och tillbaka igen, plus att den underhållsladdar batteriet. Kostar lite ström.

Titta på http://www.networkupstools.org/acknowledgements.html och köp en Eaton istället

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Two types of people laugh at the law: those that break it and those that make it.