Windows 7 Home Premium 64bit tar lång tid att starta med SSD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011

Windows 7 Home Premium 64bit tar lång tid att starta med SSD.

Hej!

Jag köpte för ungefär en och en halv månad sedan en SSD (A-DATA Premier Pro SP900 128GB) som fungerade som en dröm fram tills för ungefär två veckor sedan, det tar nu runt fem minuter (!) för operativsystemet att starta från det att moderkorts skärmen visas. Först står den på "Windows Starts skärmen" i två till tre minuter innan datorn försätts i "Vänteläge", skärmarna går in i strömsparnings läge och lamporna på mus och tangentbord slutar lysa. Där står den i en och en halv till två minuter innan skrivbordet visas.
Det är dock bara boot tiden som har förlängts, laddningstider i spel och program som är installerade på SSD:n är lika korta som förut.

AHCI är aktiverat och drivrutinerna är uppdaterade, både till Windows och SSD:n.

Är tacksam för alla svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Testa att starta Windows i felsäkert läge och se var den hänger sig under laddning.
Förmodligen någon drivrutin eller motsvarande.

Om du lägger ut loggen kan vi sen hjälpa till.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011

Ursäkta för sent svar.

När jag försöker starta i felsäkert läge stannar den på "CLASSPNP.SYS".

Här är loggen:

http://pastebin.com/ehRbyVvT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2002

| AMD Ryzen 1800X | Sapphire Pro Duo | Asus Prime X370-Pro | Asus BW-16D1HT | Corsair Vengeance LPX 3600MHz 2x8gb | Intel 600P 256GB | Intel 540 240GB | 2 x WD Blue SSD 500GB | EVGA Supernova G3 1000W | Noctua NH-DH14 | Dell Ultrasharp U3415w 34" | Corsair Obsidian 750D Airflow | Logitech Z-680 | Logitech G19 | Logitech MX518 | QPAD CT Medium Black | Win 10 Home |
*Det är synd om människorna* Strindberg

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011

Jag har prövat det som står där.

Startup Repair Tool kan inte fixa problemet.

Jag har lagt till Boot Loggen i form av en pastebin länk i mitt förra inlägg.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

När installerade du MSI Live update?

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Hardware guy:

När installerade du MSI Live update?

När jag fick datorn, kanske en vecka efter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Jag har samma problem.
#13695246

Hur löste du det?