Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Nov 2011

Datorn beter sig konstigt.

Hej, Min dator beter sig konstigt. När man ska starta den så startar inte skärmen ibland. då måste man dra ut ström kabeln och sedan trycka av ström brytarn sedan in med kabeln igen och sedan sätta på strömbrytarn då startar skärmen :S

Sedan när den startar så står det varje gång att det gått fel med overklockningen. Men jag har inte överklockat. sen trycker man F2 (Kom ej ihåg va de står, Kan ta bild på de) så står det att den ej hittar någn hdd men så startar windows. Och inne i windows så kan den frysa ihop. har en Corsair NOVA 60GB SSD

Någon som kan veta vad som spökar?

¤ BitFenix Prodigy ¤ Samsung 840 Series 120GB ¤ Gigabyte GA-B75N ¤ Corsair Vengeance 8GB ¤ Intel Core i5-3570K 3.6GHz ¤ OCZ 750W Fatal1ty Series ¤ BitFenix Spectre Fan White LED 230mm ¤ MSI R7950 3GB ¤ 1.5TB Western Caviar Green ¤ Corsair Hydro H80i

| CITERA FÖR SVAR |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Nov 2011

Moderkort: Asus P5K SE

Processor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

Ram: DIMM1: Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM x2 = 4GB

Grafikkort ATI Radeon HD 3870 X2

Hårddisk CSSD-V60GB2 ATA Device (55 GB, IDE)

Hårddisk Hitachi HDE721050SLA330 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Finns de nå sätt att se om man har inställningen AHCI på ? Förutom i bios?

Kanske ska nämna att SSD:n Lyser rött :S?

¤ BitFenix Prodigy ¤ Samsung 840 Series 120GB ¤ Gigabyte GA-B75N ¤ Corsair Vengeance 8GB ¤ Intel Core i5-3570K 3.6GHz ¤ OCZ 750W Fatal1ty Series ¤ BitFenix Spectre Fan White LED 230mm ¤ MSI R7950 3GB ¤ 1.5TB Western Caviar Green ¤ Corsair Hydro H80i

| CITERA FÖR SVAR |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Nov 2007

Vet inte 100% vad det är men jag skulle nog börja med att pröva att uppdatera bios.
Men jag tycker att det låter som om ditt moderkort håller på att gå sönder tyvärr

Skärmar: Dell U2711 Surfplatta: Samsung Note 8
Spel dator: CPU & MB: I5 3570K @ 4.2Ghz & ASRock Extreme 4 Kylare: CM 212 evo i PnP Ram: 16GB Kingston HyperX
Grafikkort: ASUS Strix GTX970 SSD:Intel 330 120gb+HDD 1,5tb PSU: Corsair HX650W Chassi: Antec P280 Server: Intel X58 i7 960 12gb 13tb HTPC: AMD PhenomII x4 965 4gb ram GTX650TI

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av DH82:

Vet inte 100% vad det är men jag skulle nog börja med att pröva att uppdatera bios.
Men jag tycker att det låter som om ditt moderkort håller på att gå sönder tyvärr

Jao. inget som ja bryr mig om riktigt ba skit grejjer men Blir tokig utan dator hehe

ska se om ja hittar nå bios uppdateringar. Lr vet du var de finns?

¤ BitFenix Prodigy ¤ Samsung 840 Series 120GB ¤ Gigabyte GA-B75N ¤ Corsair Vengeance 8GB ¤ Intel Core i5-3570K 3.6GHz ¤ OCZ 750W Fatal1ty Series ¤ BitFenix Spectre Fan White LED 230mm ¤ MSI R7950 3GB ¤ 1.5TB Western Caviar Green ¤ Corsair Hydro H80i

| CITERA FÖR SVAR |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Nov 2011

Kul att det inte går fixa hem bios programmet till W7 64bit

¤ BitFenix Prodigy ¤ Samsung 840 Series 120GB ¤ Gigabyte GA-B75N ¤ Corsair Vengeance 8GB ¤ Intel Core i5-3570K 3.6GHz ¤ OCZ 750W Fatal1ty Series ¤ BitFenix Spectre Fan White LED 230mm ¤ MSI R7950 3GB ¤ 1.5TB Western Caviar Green ¤ Corsair Hydro H80i

| CITERA FÖR SVAR |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Nov 2011

Kan bios batteriet vara slut? för när jag sparar i bios så stänger datorn av sig sedan går igång men då går ju som sagt inte skärmen på :/ kan man ta vilket bios batteri som helst från något moderbord?

Edit: verkar inte som jag kan ha på AHCI på mitt moderkort. Det går inte göra något åt va ?

¤ BitFenix Prodigy ¤ Samsung 840 Series 120GB ¤ Gigabyte GA-B75N ¤ Corsair Vengeance 8GB ¤ Intel Core i5-3570K 3.6GHz ¤ OCZ 750W Fatal1ty Series ¤ BitFenix Spectre Fan White LED 230mm ¤ MSI R7950 3GB ¤ 1.5TB Western Caviar Green ¤ Corsair Hydro H80i

| CITERA FÖR SVAR |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Den vanligaste orsaken är nog dåligt nätagg, men eftersom du tydligen inte har något är det nog inte det. Kör du på batterier?

Corsair Nova var ren skit, så den kan säkert orsaka ytterligare problem.

Defekt nätagg kan i sin tur förstöra andra delar i datorn, därför bör man alltid köpa så bra man kan eftersom risken för problem minskar kraftigt.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei Honor 8 64GB
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av MultiMan:

Den vanligaste orsaken är nog dåligt nätagg, men eftersom du tydligen inte har något är det nog inte det. Kör du på batterier?

Corsair Nova var ren skit, så den kan säkert orsaka ytterligare problem.

Defekt nätagg kan i sin tur förstöra andra delar i datorn, därför bör man alltid köpa så bra man kan eftersom risken för problem minskar kraftigt.

Har precis köpt ett nytt nätagg xfx 550w.?

¤ BitFenix Prodigy ¤ Samsung 840 Series 120GB ¤ Gigabyte GA-B75N ¤ Corsair Vengeance 8GB ¤ Intel Core i5-3570K 3.6GHz ¤ OCZ 750W Fatal1ty Series ¤ BitFenix Spectre Fan White LED 230mm ¤ MSI R7950 3GB ¤ 1.5TB Western Caviar Green ¤ Corsair Hydro H80i

| CITERA FÖR SVAR |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Nov 2011

Jag gjorde så enkelt att a tog ett gigabyte ga-p35-ds4 moderbord ist så nu verka de funka

¤ BitFenix Prodigy ¤ Samsung 840 Series 120GB ¤ Gigabyte GA-B75N ¤ Corsair Vengeance 8GB ¤ Intel Core i5-3570K 3.6GHz ¤ OCZ 750W Fatal1ty Series ¤ BitFenix Spectre Fan White LED 230mm ¤ MSI R7950 3GB ¤ 1.5TB Western Caviar Green ¤ Corsair Hydro H80i

| CITERA FÖR SVAR |