Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Datorkrångel

Hej.
Till att börja med vill jag be om ursäkt ifall den här tråden inte ska vara här. Jag är ny till det här med forum och har aldrig lagt in en tråd på ett forum.

Vid julas köpte jag en dator ifrån komplett och tyvärr köpte jag den färdig istället för att plocka ihop delar eftersom jag visste absolut noll om datorer vid den tiden.
Jag har har haft den nu ett tag och har väldigt krångliga problem som jag har försökt att fixa själv, men utan större framgång.
problemet är att jag får dålig prestanda när jag spelar mer krävande spel. Som exempel när jag spelar Battlefield 3 kan jag köra på high med över 60 fps utan problem, men får typ lagspikes som en puls hela tiden. samma sak när jag spelar crysis1 och stalker. och det spelar ingen roll om jag spelar på lägsta inställningarna för lagspiken finns där ändå. jag tror att det kan vara mitt moderkort som är dåligt och drar ner på prestandan men är inte helt säker och vill gärna veta om det verkligen är det som är felet så jag inte köper tillex ett nytt moderkort i onödan. Kommer ju ut rätt bra spel det här och nästa år så lite sparsam måste jag vara.

Mina Spec's

Operativsystem
MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
CPU
Intel Core i5 @ 2.90GHz
Sandy Bridge 32nm Teknologi
RAM
4,00 GB Dubbel-Kanal DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Moderkort
MSI H61MU-E35 (MS-7680) (SOCKET 0) 28 °C
Grafik
SL23T-1 LED (1920x1080@60Hz)
1023MB GeForce GTX 560 (CardExpert Technology)
Hårddiskar
56GB CSSD-V60GB2 (SSD)
466GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 (SATA)
Optiska Enheter
Optiarc DVD RW AD-5280S
Ljud
Realtek High Definition Audio
Nätagg
Silver power 500 w, SP-SS500

Tre yttre fläktar varav två av dem vet jag drar 3w ihop ,den tredje är en cooler master tror jag
.............

Moderkort
Tillverkare MSI
Modell H61MU-E35 (MS-7680) (SOCKET 0)
Version 2.0
Chipset Leverantör Intel
Chipset Modell Sandy Bridge
Chipset Version 09
Soutbridge Leverantör Intel
Southbridge Modell H61
Southbridge Revision B3
Systemtemperatur 28 °C
BIOS
Märke American Megatrends Inc.
Version V10.11
Datum 09/05/2011
Voltage
+3.3V 3.360 V
CPU CORE 1.000 V
VIN2 0.064 V
VIN3 1.423 V
+5V 5.802 V
+12V 8.096 V
VIN6 2.080 V
VSB3V 3.312 V
CMOS BATTERY 3.312 V
.............
GeForce GTX 560
GPU GF114
Utrustning ID 10DE-1201
Revision A2
Ersättningsleverantör CardExpert Technology (10B0)
Series GeForce GTX 500
Nuvarande Prestandagrad Level 2
Nuvarande GPU Klocka 405 MHz
Nuvarande Minnesklocka 324 MHz
Nuvarande Shader Clock 810 MHz
Spänning 0.912 V
Storleken 332 nm²
Utgivningsdatum May 17, 2011
DirectX Stöd 11.0
Öppen GL Stöd 5.0
Busgränssnitt PCI Express x16
Temperatur 36 °C
ForceWare version 306.23
BIOS Version 70.24.21.00.00
ROPs 32
Avskärmningar 384 förenad
Minnestyp GDDR5
Fysiskt Minne 1023 MB
Virtuellt Minne 2816 MB
Busbredd 64x4 (256 bit)
Filtering Modes 16x Anisotropic
Noise Level Moderate
Max Power Draw 170 Watts
............
Taget ifrån speccy

Tack ifall nån har nån ide om vad som är fel skulle vara väldigt skönt att slippa grubbla mer på vad som är fel.
Återigen Förlåt ifall tråden är på fel ställe , jag tar bort den eller flyttar på den om det skulle vara fel.

Om nån vill föreslå en ny del skulle jag vara tacksam ifall den finns på Komplett eftersom garantin bara gäller ifall jag köper nya delar där.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

dåligt internet?

MODERMODEM: Asus P8P67 PRO | i5 2500K @4.5GHz | 16GB RAM | R9 290 OC | 500GB SSD |
NAS 30TB: 8x3TB RAIDz2 | 2x3TB Mirrored | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

tvivlar på det eftersom alla mindre krävande spel som Left 4 dead, cs 1.6 kör på utan problem. plus att tillex stalker kör jag singleplayer på

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010

prova olika drivrutiner på grafikkortet nya o lite äldre.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Akalla
Registrerad
Mar 2009

Har du hört med Komplett om det täcks av datorns garanti?

CPU: Intel i5-4670K MB: Asus Maximus VI Gene RAM: Patriot Viper3 16GB 2133MHz CL11 GPU: Zotac GeForce GTX 780 PSU: Corsair AX860 Chassi: Silverstone Temjin TJ08-E Kylning: Corsair H80i Lagring: 1x Samsung 840 Pro 256GB, 2x Seagate Barracuda 3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

har redan gjort det. har testat gamla drivers och beta drivers. ingen skillnad alls

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

nej det har jag inte skulle väl kunna fråga dom om det. men komletts kundservice är ju inte exakt den bästa (enligt min erfarenhet)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2011

Köp en ny dator

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Akalla
Registrerad
Mar 2009

Hmm, skulle det kanske kunna vara nätagget som är boven, att det får spänningsfall med jämna mellanrum i krävande spel?

CPU: Intel i5-4670K MB: Asus Maximus VI Gene RAM: Patriot Viper3 16GB 2133MHz CL11 GPU: Zotac GeForce GTX 780 PSU: Corsair AX860 Chassi: Silverstone Temjin TJ08-E Kylning: Corsair H80i Lagring: 1x Samsung 840 Pro 256GB, 2x Seagate Barracuda 3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Jag har nog exakt samma dator från komplett som jag köpte i början av 2012. Lånar tråden!

från början så var datorn väldigt seg och upptäckte att SSD hårddisken som satt i var väldigt dålig, så jag köpte en ny vilket gjorde så allt flöt på mycket bättre.

Men för längesen så började datorn att hänga/frysa sig själv när den vill iprincip och då måste jag trycka in min fysiska startknapp för att stänga av och sätta på den igen.

ibland händer detta direkt när jag ska komma in i windows, ibland tar det 5min, ibland 10min, 1h osv osv. vet inte alls vad det är som orsakar detta. samt att nyligen så har datorn börjat småfrysa av sig själv, den fryser till i 5-10sek och fungerar en stund igen för att återigen frysa sig. Även musikonen drabbas på något sätt av detta, ni vet när man håller den över olika saker så ändras ju musikonen, det gör den inte efter att den börjat frysa utan ikonen ändras inte över saker man kan klicka på/ text man kan kopiera och liknande. den får allt fel så att ikonen kan bytas men inte när man håller över rätt så att säga. svårt att förklara ber om ursäkt ifall det är svårt att förstå.

jag är inte speciellt bra med datorer så jag har ingen aning om vad det är som kan vara fel i min dator men jag hoppas det inte är något allvarligt.

tack på förhand!