gtx 580 problem vid spel

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bara
Registrerad
Jan 2009

gtx 580 problem vid spel

när jag spelar bf3 så händer det väldiigt ofta att spelet krachar,

men jag tror inte det är spelet utan grafikkortet.

för det kommer upp massa vita pixlar på skärmen, och i bland står det att grafikkortsdrivrutinerna har slutat fungera.
men idag kom det vita och gröna prickar,

men det man får göra är att stänga spelet så kan man börja om igen,

fick ändra fläkten i msi afterbrun så nu blir kortet ca 78 grader som varmast

kör med dom senaste beta drivrutinerna, men har testat masas olika och samma fel.

är det kortet som är dåligt?
vill inte skicka tillbaka datorn till inet utan att veta att det är något med datorn, för dom tar 699kr om dom inte hittar något fel

Moderkort: Asus P8Z68-V GEN3 Processor: Intel Core i5 2500K @ 4,5GHz Kylning: Corsair H60 Minne: Corsair 16GB 1600Mhz VENGEANCE Grafik: MSI GeForce GTX 970 Hårddiskar: Corsair SSD Force GT 120GB + 120Gb HDD Nätagg: Fractal Design Newton R2, 1000W Chassie: NZXT Phantom Röd Os: Windows 7 Home Premium 64-bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2011

Det låter som att du kör med överklockat grafikkort. Mitt BF3 hänger sig varje gång jag klockar kortet i MSI Afterburner. Spelet verkar inte gilla det, då det funkar utmärkt annars.

Motherboard: MK Asus P6T Intel X58 CPU: Intel i7 920 @ 3608 MHz GPU: EVGA GTX 780 Classified RAM: Corsair Vengeance 12 GB 1600 MHz SSD: Intel 330 SSD 120 Gb HDD: Samsung 7200 RPM 500 Gb. PSU: PSU Corsair TX 750w Chassi: Corsair Graphite 600T White

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Helt klart klockningen som inte funkar. Hade liknande problem med mina MSI, fick höja volten i afterburner för att klara org. klockningen på 800mhz tror jag körde med 1050v för att få det att funka med fabriksklockningen. Höj ett steg i taget och testa, och håll koll på tempen. 78 grader är lungnt.

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bara
Registrerad
Jan 2009

okej,

har testat att höja volten men när jag tar save och trycker på 1 till ex så går den bara ner till 1025 igen, så jag får inte den till att stanna på det jag tar upp den till

Moderkort: Asus P8Z68-V GEN3 Processor: Intel Core i5 2500K @ 4,5GHz Kylning: Corsair H60 Minne: Corsair 16GB 1600Mhz VENGEANCE Grafik: MSI GeForce GTX 970 Hårddiskar: Corsair SSD Force GT 120GB + 120Gb HDD Nätagg: Fractal Design Newton R2, 1000W Chassie: NZXT Phantom Röd Os: Windows 7 Home Premium 64-bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Sorry för sena svaret, men jag har jobbat. Om du inte höjt tillräckligt nära "nästa" voltnivå" så går den tillbaka till det senaste. Villken volt provade du med ? och vad har du för klock på kortet ?
Var ett tag sedan jag pillade med afterburner men tror att nästa "nivå" på volten är 1037 1050 1063 1075 osv. Har du 1025 som org. skulle jag prova med 1063v. Verkar som att bf3 kräver mycket, mitt max är 910mhz på 1150v i bf3. Men jag har kört 3dm11 med 940mhz utan problem. Men som sagt tidigare håll koll på tempen. Mina låg på 85-95 grader innan jag satte dit vattenblock.
De flesta tycker nog att temp under 90 är helt ok vid full load.

Du har väl kryssat i unlock voltage control i settings ?

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD