Kass SLI skalning med 680?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Kass SLI skalning med 680?

Hejsan,

Skaffade mitt andra 680 idag, och tänkte inviga med lite BF3, blev dock förvånad när FPSen låg runt 60-70 i ultra på lite TDM på AK banor, med drops till 40.

Fortsatte med Arkham City's benchmark; fick 77 FPS i avg (swec fick 132 i avg i samma test med samma inställningar), 12 FPS minumum (swec fick 26).
Fick samma avg FPS som de fick med ett singelkort, men lägre minimum (de fick 42 när jag fick 12).

Kan det vara SLI bryggan som ställer det eller om det kan vara drivrutiner? Någon som också haft liknande problem?

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kågeröd
Registrerad
Nov 2008

Du har verkligen otur med dina dubbelkort setups...först CF 7970....och nu 680 SLI...lider med dig!

Antec Twelve hundred - Corsair HX 1000 - Asrock Z68 Extreme3 Gen 3 - Intel Core i7 2600K 3,4GHz - Noctua NH-D14 - 24GB DDR3 Crucial Ballistix 1600MHz - Asus R9 290X DCII/ Asus R9 290X Matrix Platinum Crossfire - Crucial M4 128GB SSD - Sata II Hitachi Deskstar 500GB - Win10 Home 64bit - Samsung DVD writer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Fidel Castro:

Du har verkligen otur med dina dubbelkort setups...först CF 7970....och nu 680 SLI...lider med dig!

Verkligen D:

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Överklocka processorn mer än 4.0 GHz, gärna 4,5 GHz eller högre.

1090T | NH-U9S | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | MX300 275 GB
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB
iPod 16GB 7th generation

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010

Om du testar med enbart det nya kortet i datorn, hur presterar det?

Med tanke på att det inte är referensdesign så kan temperaturerna sticka iväg lite, kanske värt att kolla på.

Vet heller inte om du har fortfarande har klockat men testa utan en gång iaf.

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Lasergurka:

Hejsan,

Skaffade mitt andra 680 idag, och tänkte inviga med lite BF3, blev dock förvånad när FPSen låg runt 60-70 i ultra på lite TDM på AK banor, med drops till 40.

Fortsatte med Arkham City's benchmark; fick 77 FPS i avg (swec fick 132 i avg i samma test med samma inställningar), 12 FPS minumum (swec fick 26).
Fick samma avg FPS som de fick med ett singelkort, men lägre minimum (de fick 42 när jag fick 12).

Kan det vara SLI bryggan som ställer det eller om det kan vara drivrutiner? Någon som också haft liknande problem?

Kort och gott tips, kör en runda 3DMark. Vantage, 06 eller 11.
Lätt och snabb väg att se så saker och ting står rätt till.

Skrivet av Fidel Castro:

Du har verkligen otur med dina dubbelkort setups...först CF 7970....och nu 680 SLI...lider med dig!

+1

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.2

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Superlight:

Överklocka processorn mer än 4.0 GHz, gärna 4,5 GHz eller högre.

Svårt utan en K-modell :/

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Lasergurka:

Svårt utan en K-modell :/

Åh fan, jag trodde att jag var den enda på detta forumet som var "dum" nog att köpa en icke-K.

Jag säger som de andra gurkan:
Kör en runda i 3Dmark11 och testa sen att bara köra med det nya kortet, så kan man iallafall utesluta om det är hårdvarufel eller inte.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Habo
Registrerad
Jun 2011

Din cpu sätter stopp för grafikkorten? (flaskhals)
kolla belastning och klockhastighter på både cpu och grafikkorten.

Datorn
Chassi: Fractal Design Define S CPU: Intel Core i7 2600k @ 4,5GHz Kylare: Phanteks ph-tc14pe Moderkort: Asus P8P67 B3 Deluxe RAM: Corsair Vengeance LP 16GB @ 1600MHz PSU: Corsair AX 750 GPU: Evga GTX 780ti SC ACX @ 1250MHz SSD: Intel 520 120GB & Intel 520 480GB HDD: Western Digital Caviar Black 1Tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av b3h4ppyn0w:

Din cpu sätter stopp för grafikkorten?

Märkligt att de inte gjorde det när jag hade 7970 CF måste jag säga :/

Skrivet av Minsc S2:

Åh fan, jag trodde att jag var den enda på detta forumet som var "dum" nog att köpa en icke-K.

Jag säger som de andra gurkan:
Kör en runda i 3Dmark11 och testa sen att bara köra med det nya kortet, så kan man iallafall utesluta om det är hårdvarufel eller inte.

Nja, snarare dum nog att köpa en färdigbyggd dator, innan jag började bygga själv, och där i råkade det sitta en i7 2600, såklart inte en K-modell, var ju trotts allt en HP

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Lasergurka:

Märkligt att de inte gjorde det när jag hade 7970 CF måste jag säga :/

Nja, snarare dum nog att köpa en färdigbyggd dator, innan jag började bygga själv, och där i frågade det sitta en i7 2600, såklart inte en K-modell, var ju trotts allt en HP

Behöver ju inte vara det heller, men värt att kolla på.

Känns dock väldigt skumt med tanke på att en enda GTX680 presterar i princip identiskt med det det du beskrev.... SLI som inte är aktiverat?

|Define XL | AX850W | P8P67 EVO | 2600K | NH-C14 | GTX 980 | Vengeance 2x4GB | 520 240 GB + VelociRaptor 160gb+ F1 1TB + Green 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Essence STX | DT880 PRO @ 250 ohm + Modmic V4| MK-85 Pro (Brown)|5K Laser|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av b3h4ppyn0w:

Din cpu sätter stopp för grafikkorten? (flaskhals)
kolla belastning och klockhastighter på både cpu och grafikkorten.

En I7-2600 @ 4,0Ghz flaskar inte två GTX 680.

Låter snarare som att SLI inte är aktiverat / bryggan är kass eller att TS andra kort inte fungerar som det ska.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

1. gamla drivisar som spökar.
2. grafikkort i fel pci-e slot
3. cpu flaskar
4. trasigt grafikkort

Bara att kolla upp allt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Skrotnisse9292:

1. gamla drivisar som spökar.
2. grafikkort i fel pci-e slot
3. cpu flaskar
4. trasigt grafikkort

Bara att kolla upp allt.

1. Nepp, formaterade när jag bytte till 680.
2. Nepp, sitter i rätt.
3. Nepp, fick avsevärt bättre FPS med mina 7970s i CF (när inga drivers strulade) och den ligger oftast runt 60% load.
4. Eventuellt, ska köra 3D Mark 11 och se vad jag får ut av det.

Skrivet av Mithras:

Behöver ju inte vara det heller, men värt att kolla på.

Känns dock väldigt skumt med tanke på att en enda GTX680 presterar i princip identiskt med det det du beskrev.... SLI som inte är aktiverat?

Haha, jorå har SLI aktiverat, det var det första jag gjorde efter jag satt in det nya kortet

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2007

Har du aktiverat SLI i Nvidias kontrollpanel?
Om du öppnar upp Gpu-z, längst ner ska det stå om SLI är aktiverat och fungerar.

Låter onekligen som att SLI inte ens är på eller inte fungerar av någon anledning.

Dator: Intel i5 3770K | ASRock Z77 Extreme4-M | 16GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz | Geforce 670 SLI | Silverstone Temjin TJ08B-E | Custom vattenkylt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av SpitZen:

Har du aktiverat SLI i Nvidias kontrollpanel?
Om du öppnar upp Gpu-z, längst ner ska det stå om SLI är aktiverat och fungerar.

Låter onekligen som att SLI inte ens är på eller inte fungerar av någon anledning.

Har som sagt aktiverat det, och i GPU-Z står det "Nvidia SLI: Enabled (2 GPUs)"

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av Lasergurka:

Svårt utan en K-modell :/

Borde du inte kunna dra upp den till 4,2 GHz?
Rätt säker du ska kunna öka multipliern till 4 steg över max turbo, som är 38 på din, så din maximala multiplier borde vara 42.
Sen kan du få ut ytterligare nån GHz om du ökar FSB med ca 2-3MHz

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon R9 290X SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Kör du i fullscreen?

Citera för svar!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Galarix:

Kör du i fullscreen?

Ja, självklart

Skrivet av ParasiteX:

Borde du inte kunna dra upp den till 4,2 GHz?
Rätt säker du ska kunna öka multipliern till 4 steg över max turbo, som är 38 på din, så din maximala multiplier borde vara 42.
Sen kan du få ut ytterligare nån GHz om du ökar FSB med ca 2-3MHz

Går inte att röra multipliern, den påverkas bara av turboboostern.

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Jun 2012

Kolla så att du inte har ställt in ena kortet att sköta PhysX.

CM Gladiator 600 | Intel Core 2 Duo E7500 @3,2 ghz | Geforce 9800 GT | Asus P5QPL-AM | 2x2 GB DDR2 @ 800 mhz | WD Black 640 GB | SoundBlaster X-Fi Titanium | Logitech G51 Högtalare | Logitech G15 V2 | Steelseries Kinzu | Steelseries Siberia V1 - Macbook Pro 2009 - Intel SSD 330 120GB - Macbook Air 13,3 i5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av stenudden:

Kolla så att du inte har ställt in ena kortet att sköta PhysX.

Har på Automatiskt val, har ju dock SLI på, då ska väl inte ena kortet väljas till att endast sköta PhysX?

Hur som helst, har bytt SLI-brygga och kört 3D mark 11, fick 20390 poäng i Preformance testet, kan dock inte se hur bra det är i jämförelse med andra, då de uppenbarligen inte kan identifiera vilka kort jag har, och tydligen är fallet detsamma för alla andra med 1st eller 2st 680s, 3-4st går tydligen bra att upptäcka.

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vimmerby
Registrerad
Feb 2005

Jämför 3dmark gpu score med sli på på och av, Din CPU flaskar inte vid dessa fps! Din performance score är hög! Så inga fel där.

XMG U717, GTX1080, 7700k@4.4 Delid ,32gb DDR4 2400, 256gb 950 Pro, Intel P600 1TB, HP OMEN 35"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Minsc S2:

Åh fan, jag trodde att jag var den enda på detta forumet som var "dum" nog att köpa en icke-K.

Haha, du är inte ensam om att ha begått det där misstaget...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Palme_570:

Jämför 3dmark gpu score med sli på på och av, Din CPU flaskar inte vid dessa fps! Din performance score är hög! Så inga fel där.

Smart Med ensamt kort fick jag 10263, så verkar som att ny SLI brygga gjorde susen

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Låter som det var så enkelt som att byta brygga.
~20.000 i GPU-score låter ju normalt för 2st GTX 680 iallafall.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Apr 2005

Gött att det löste sig för dig

Men satt o kollade igenom Batman Benchmarken, fyfan va bättre drivrutinerna har blivit för 7970 måste jag säga I swec testet fick 7970 i CF Avg 66fps, provade nyss fick jag avg 107 med samma inställningar.

Med eyefinity 5760x1080 Settings "extream" med 2msaa utan tesselering 77avg

Sen att det nästa tog dom ett helt år att få till det är en annan femma

Mobo:ASUS ROG RAMPAGE IV X79 CPU:Intel Core i7 3930k@4.6Ghz Ram: Corsair 16GB 1600MHz GPU: Nvidia Evga 980Ti Chassi: Corsair 900D Kylning: Custom loop 1x240mm 2x480mm, PSU:Corsair AX1200i SSD: Samsung 850 EVO 1TB Samsung 840 EVO 500GBMonitor:Asus 27"Rog PG279Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av Fidel Castro:

Du har verkligen otur med dina dubbelkort setups...först CF 7970....och nu 680 SLI...lider med dig!

Haha tänkte precis skriva samma sak!

i7-3770K - 4.7Ghz | 32GB X.M.P. | ROG GTX 1080 | ROG SWiFT PG278Q
Black Box / Setup | 3DMark

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Tack för all hjälp Inser att det kanske var lite onödigt att göra en tråd så snabbt, men efter att ha haft såna problem med sina 7970's så är det lätt att få panik när man får problem igen xD

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sollentuna
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av Lasergurka:

Ja, självklart

Går inte att röra multipliern, den påverkas bara av turboboostern.

Mjo men exakt, Turbo boost använder sig av multipliern. I UEFI på någon CPU turbo-relaterad sida borde du kunna sätta dessa värden som max:

1 core turbo: 42
2 core turbo: 41
3 core turbo: 40
4 core turbo: 39

Inte för att jag tror det är relaterat till problemet med SLI-skalningen (edit: ser att det löste sig tom). Bara tänkte om du vill maxa ut eller något

F.ö. borde du inte behöva köra fullscreen för att SLI ska fungera! Woho!

i7-4790K @ 4.6 GHz | 32GB DDR3 | ASUS Maximus VII Gene Z97 | Geforce GTX 1080 Ti FE | 2x500GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av Lasergurka:

Ja, självklart

Går inte att röra multipliern, den påverkas bara av turboboostern.

Men kan du inte ändra Turbo boost multipliern till 42? För det är den man klockar på.

Du bör kunna ändra så att den kör på 42x multi när CPUn använder 4 kärnor på Asus moderkort. Sen så ska du kunna trycka ut ytterligare någon MHz om du klockar FSB en extra 2MHz.

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon R9 290X SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro