CPU-Z och Furmark säger olika gällande CPU speed, vilken har rätt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

CPU-Z och Furmark säger olika gällande CPU speed, vilken har rätt?

Hejsan!

Jag har testat på det här med överklockning nu och följt guiden på denna sida. Efter att jag gått in på BIOS när datorn startade upp drog jag upp Vcore 0.1v och sedan knappade jag upp multipern (tror jag det hette) från 3.3 Ghz till 4.0 Ghz. Det var det jag gjorde. Sedan startades datorn upp normalt och jag startade CPU-z där det visades att jag hade lite över 4 Ghz i CPU speed ^^. Kan tillägga här att jag har en Intel i5 2500k processor och ett moderkort från gigabyte.

Nu närmar vi oss det jag vill komma till, jag gick sedan in på Catalyst controll center för att överklocka grafik kortet nu när jag ändå var i farten, sagt och gjort.
För att sedan kolla på hur mina temperaturer låg på grafik kortet startade jag upp Geeks3D Furmark, allt såg bra ut men när jag fick upp slutresultaten då visades det att min CPU speed ändast var 3309 Mhz, hur kommer det sig? Har Furmark fel på den punkten eller CPU-z? Kan det vara så att jag har glömt att ställa in något när jag överklockade processorn?

Kan någon erfaren snäll en hjälpa mig tro?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2012

har du kollat bios?

Chassi: Fractal design define r3 svart | Moderkort: Asrock 970 extreme4 | Processor: AMD fx 8350 | Kylare: Cooler master evo 212 | Grafikkort: Msi 280x och Gigabyte 280x Crossfire I Nätaggregat: Fractal Design Integra M 750w | SSD: OCZ agility 3 120GB | HDD 1: WD 1TB blue 7200rpm | HDD 2: WD 500GB green 5400rpm

Det finns inge dålig hårdvara bara dåliga portar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Där står det att jag har lite över 4Ghz. Det kan väl vara så att furmark kände av att jag hade en Intel i5 2500k och gick från facit att den skulle ha 3.3 ghz i oklockat format? Men jag litar dock lite mer på min egen BIOS en på furmark så jag antar att jag har lyckats med min överklockning.

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Lomma
Registrerad
Nov 2011

Om du har lyckats så ska du ha 1.6GHz i idle
Läs gärna överklockningsguiden i forumet

Lucas är en glad 19-åring, på fritiden bygger han datorer, spelar volleyboll och saxofon. Att hjälpa andra är en självklarhet och han hänger massor i gruppen Swerigs på Facebook. Ni hittar hans hemsida här www.auxiliumdesign.com