Permalänk
Medlem

Framtiden för NFC?

Startar denna tråd för att vi här på sweclockers på ett civiliserat ska kunna diskutera framtiden för NFC.

För det första vill jag bara påpeka att jag tycker det är förkastligt och väldigt synd att än så stor mobil tillverkare som Apple väljer att skippa denna teknik i deras senaste flaggskepp iPhone 5. Vilket jag ser som en väldigt stor bromskloss för utvecklingen av NFC. Men jag tycker ändå vi ska hålla hoppet uppe. Förutom så har alla andra mobil tillverkar integrerat NFC i deras telefoner sen ett tag tillbaka.

Nu går vi vidare till själva ämnet framtiden för NFC och jag börjar med att länka till lite intressanta artiklar ang. ämnet:
http://www.idg.se/2.1085/1.428541/ica-satsar-pa-nfc
http://blog.kelkoo.se/teknik/paypal-testar-nfc-betalning-i-sverige-2011-12
http://www.nyteknik.se/taggar/?tag=NFC
http://www.svd.se/naringsliv/fler-framtida-betalningar-i-mobilen_6647168.svd

Själv ser jag otroligt mycket framemot tills det kommer integreras i bilen tillsammans med med trådlös laddning vilket jag tror kommer underlätta synkning avsevärt mellan mobil och bil avsevärt.

Att ha en NFC tagg i t.ex. i ett visitkort eller en affisch kommer underlätta överföringen av information så mycket. Du kommer bara behöva hålla mobilen mot NFC taggen för att ta del av och spara all information på din mobil på ett enkelt och smärtfritt sätt.

Och inte minst att kunna betala med hjälp av NFC som är väl kanske det som ligger närmast i tiden.

Så nu har ni fått höra mina tankar angående NFC. Nu vill jag höra vad ni tycker om denna fantastiska teknik och dess framtids utsikter.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

För tidigt än. Om ett par år kanske. Hade varit trevligt att kunna betala med det men då kräver det att alla butiker tar det annars måste man ändå släpa med sina kort. Det lär dröja många år om det ens kommer hända.

Att Apple väljer skippa det just nu beror nog mycket på att de har väldans massa miljoner enheter ute och därför vill ha ett mjukvarubaserat system istället som kan användas även på lite äldre enheter.
Mjukvarulösningar är billigare för butikerna också.

Sen finns det andra områden som det är smidigt med nfc. Tex tappa på en annan enhet och koppla upp sig snabbt, samt styra andra enheter osv.
Ska bli intressant att se vad det kommer för tjänster runt NFC i framtiden. Jag kör ju inte bil så jag har noll intresse av det där