Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Knackande ljud från atec kuhler 920

Jag köpte en antec kuhler 920 nu i veckan som fungerar jättebra, men den ger ifrån sig ett konstigt oljud ifrån sig hela tiden, nästan knackande. Någon som har någon ide på vad det kan vara eller vad man kan göra att åt det? den skulle vara perfekt bara knackandet försvinner! jag har den kopplad till cpu-fläktkontaken på moderkortet. pumpen sitter också horisontellt, så att loggan "ligger på sidan".
tack på förhand!

MSI Mpower z77
i5 3570k @ 4,1 , kylning Antec 920
8GB 1600MHz corsair vengeance
2x 670 sli (Evga 670 2GB, Zotac 670 2GB)
Corsair HX750

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bollnäs
Registrerad
Sep 2007

Inte så att du har någon form av fläktstyrning på i bios eller liknande så att pumpen får för låg spänning?
Varför har du monterat den horisontellt, borde inte slangarna vara högst upp så att eventuella luftbubblor i så fall hamnar i radiatorn?

Riggen: 2x Xeon E5-2670 @ 16x3,2 Ghz - Z9PE-D8 WS - Corsair 32GB RAM - R9 Fury - Dell U3415W 34" - HyperX Predator PCIe/M.2 - 3x Samsung 840 500GB - Asus Xonar DX - 2x NH-U12S - 2x EVGA Supernova G2 850W - Obsidian 900D
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av skogsvilden:

Inte så att du har någon form av fläktstyrning på i bios eller liknande så att pumpen får för låg spänning?
Varför har du monterat den horisontellt, borde inte slangarna vara högst upp så att eventuella luftbubblor i så fall hamnar i radiatorn?

Jag har stängt av alla fläktstyrningsfunktioner i bios, så det är inte problemet. Men jag testar att rotera pumpen imorn!

MSI Mpower z77
i5 3570k @ 4,1 , kylning Antec 920
8GB 1600MHz corsair vengeance
2x 670 sli (Evga 670 2GB, Zotac 670 2GB)
Corsair HX750

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av skogsvilden:

Inte så att du har någon form av fläktstyrning på i bios eller liknande så att pumpen får för låg spänning?
Varför har du monterat den horisontellt, borde inte slangarna vara högst upp så att eventuella luftbubblor i så fall hamnar i radiatorn?

Nu fixade jag det! det är tydligen en magnetgrej som snurrar runt i pumpen, och den slår mot väggen i pumpen. Det jag gjorde var att sätta en magnet mot pumpen så slutade oljudet! så nu har jag tejpat fast en liten magnet mot pumpen med silvertejp ^^

MSI Mpower z77
i5 3570k @ 4,1 , kylning Antec 920
8GB 1600MHz corsair vengeance
2x 670 sli (Evga 670 2GB, Zotac 670 2GB)
Corsair HX750