Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Kylflänsarna vägrar fastna.

Hej.

Har nyligen köpt en Twin Turbo 2 kylare. Kylflänsarna vägrar fastna på minnena och VR. Det stod i manualen att det skulle vara 5 hour cure time. Jag väntade 5 timmar men direkt jag vände kortet upp och ner så lossnade några. Jag satte tillbaka dem och väntade 5 timmar till och de var fortfarande lösa lite grann. Då väntade jag tills idag och då när jag vände kortet så lossnade 2st flänsar och en började glida.

Jag har nu gjort om allt och använt den sista limpåsen som följde med. Jag har läst att en del har haft sådana problem med Arctic Cooling kylare förut. Finns det något dubbelhäftande kyltejp eller nå man kan köpa?

EDIT: Hoppsan. Skrev visst i fel forumdel... läste inte sista ordet: Processorer Sorry my bad!

▪ i7-6700K ▪ Z170-A ▪ 16GB 2800MHz ▪ GTX 1080 ▪ 400GB NVMe ▪

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2010

Problem med att söka?
https://www.inet.se/sok/thermal

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005
Skrivet av Lullebulle:

Fanns inget där? De där thermal pads var inte dubbelhäftande. Men det fanns visst under en egen kategori. Sorry my bad. Onödig tråd i fel forumdel.

Får man skylla på att man inte har tagit sitt morgonkaffe?

▪ i7-6700K ▪ Z170-A ▪ 16GB 2800MHz ▪ GTX 1080 ▪ 400GB NVMe ▪

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Jun 2005

Hej #enbom! Har du följt manualen?
http://www.arctic.ac/fileadmin/att2/manual_se.pdf

Lycka till!

Milk is life

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2004

Rengjort med sprit/aceton innan så att alla ytor var 100% kemiskt rena?

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005
Skrivet av Wesman:

Jag följde manualen som följde med kylaren. Den såg inte exakt ut så där bild för bild men det var samma saker man skulle göra.

Skrivet av Fluf:

Rengjort med sprit/aceton innan så att alla ytor var 100% kemiskt rena?

Ja. Jag rengjorde med aceton före.

Jag har beställt värmeledande dubbelhäftande tejp från inet nu ifall det inte fastnar den här gången heller.

▪ i7-6700K ▪ Z170-A ▪ 16GB 2800MHz ▪ GTX 1080 ▪ 400GB NVMe ▪

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bästkusten
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av #enbom:

Ja. Jag rengjorde med aceton före.

Jag har beställt värmeledande dubbelhäftande tejp från inet nu ifall det inte fastnar den här gången heller.

Använde du ett suddgummi också?

Länka gärna vilken tejp du köpte och hur det gick med monteringen när du blir klar!

|| 2700K @ 4.7GHz || MSI GTX 980 || Xonar DG || OCZ Agility 3 120GB & Crucial C300 64GB & Crucial V4 256GB || XFX XXX 650W || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Aug 2001
Skrivet av #enbom:

Jag följde manualen som följde med kylaren. Den såg inte exakt ut så där bild för bild men det var samma saker man skulle göra.

Ja. Jag rengjorde med aceton före.

Jag har beställt värmeledande dubbelhäftande tejp från inet nu ifall det inte fastnar den här gången heller.

Har du använt OLJEFRI aceton?

Edit: Du har väl inte fingrat på sakerna efter att du rengjort dom? Vi människor har en fet hy, lämnar spår efter oss från fingrarna så det kan också orsaka att det inte fäster.

Clevo P170EM, 17,3" 1920x1080, I7 3740QM, 16gb 1600mhz Corsair cl10, 7970M 2gb, 2x120gb SSD, Intel Centrino Ultimate 6300

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005
Skrivet av Newklear:

Använde du ett suddgummi också?

Länka gärna vilken tejp du köpte och hur det gick med monteringen när du blir klar!

Jo jag har använt suddgummi. Det visade så enligt manualen också.

Länk till tejpen: http://www.inet.se/produkt/5322224/varmeledande-dubbelhaftad-...

Skrivet av Tarasus:

Har du använt OLJEFRI aceton?

Edit: Du har väl inte fingrat på sakerna efter att du rengjort dom? Vi människor har en fet hy, lämnar spår efter oss från fingrarna så det kan också orsaka att det inte fäster.

Jo jag har använt kemiskt rent aceton och nej jag har inte fingrat på kontaktytorna.

EDIT: Har nu suttit i 5 timmar. 2 sitter fortf löst. Speciellt VR. Den vägrar fastna. Jag har nu lagt på lite tryck på flänsarna i hopp om att det hjälper annars så blir det att vänta tills jag får kyltejpen.

▪ i7-6700K ▪ Z170-A ▪ 16GB 2800MHz ▪ GTX 1080 ▪ 400GB NVMe ▪

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Kylflänsarna vägrade fastna med limmet. Har nu fått hem kyltejpen och det fungerade hur bra som helst med det. Enkelt att sätta dit och ingen väntetid.

IDLE (originalkylare) : 50-55C
IDLE (Twin Turbo 2) : ~33C (60% hastighet, knäpptyst)

LOAD (Originalkylare) : 80-85C
LOAD (Twin Turbo 2) : Inte testat ännu, Återkommer!

▪ i7-6700K ▪ Z170-A ▪ 16GB 2800MHz ▪ GTX 1080 ▪ 400GB NVMe ▪

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Jul 2012

Fungerade perfekt senast jag prövade det, men 5 timmar är inte exakt korrekt. Tog väl kanske en 12 timmar innan dom satt fast ? Lät dom vara över natten.

Alltid lättare om du citera.