Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Sep 2012

Sänka CPU ratio går inte

Det här är ju lite märkligt kan man tycka. Har ett MSI Z77-S01 mobo och en i5 3570k som jag OC till 4,2 Ghz och den tuggar på bra där maxtemp på 70 grader i prime 95.

Grejen är den att när jag går in i Bios/Uefi och testar att sänka CPU ratio så sparar den inte det värdet jag matar in. Det går att öka hur bra som helst men lägsta värdet som jag kan gå till är 42. Nån som har en förklaring? Det enda jag ändrat på förutom detta är Vdroop på 75%

Kör jag i windows så går det att sänka men det borde ju gå vid boot också tycker jag.

MSI Z77A-S01, i7 3770K @ 4,4 Ghz, Noctua NH-D14 Pwm, ASUS GTX 1080 Strix, 16 GB Corsair Vengeance LP, 1 TB HDD, 3st SSD, SoundBlaster Z, Corsair RM750x, DELL U2515H 1440p, Benq 24XL11z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Dec 2011

Testat att cmos? Borde fungera. (Skämt o sido...varför vill du klocka ner? Borde höja istället!)

Intel i7 930@ 4.2GHz | Asus Rampage Extreme III | LIAN LI PC-77F | 2x GTX 480 SLI | 6Gb Corsair Dominator 1800Mhz | Intel X25-M G2 80Gb x2 i Raid 0 | WD Caviar Black 500Gb | WD RE4 1TB x2 i Raid 0 Riggen | MK-85 <3

Citera, annars kommer jag inte tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Sep 2012

Har inte testat att köra CMOS än. Jag hade väl inte tänkt att klocka ner heller om jag ska vara ärlig men blev lite fundersam på varför det inte gick.

MSI Z77A-S01, i7 3770K @ 4,4 Ghz, Noctua NH-D14 Pwm, ASUS GTX 1080 Strix, 16 GB Corsair Vengeance LP, 1 TB HDD, 3st SSD, SoundBlaster Z, Corsair RM750x, DELL U2515H 1440p, Benq 24XL11z