Världens Krångel: Geforce GTS 450. blue screen,blinkar osv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Världens Krångel: Geforce GTS 450. blue screen,blinkar osv.

Hej, Var iväg idag och införskaffade mig ett Geforce 450. Men det har bara inneburit problem tyvärr.
Montering var inga problem, inte heller för datorn att hitta nya kortet. Men såfort jag installerade programvaran (dagens version).
Så krävde ju sjklart datorn rebot efter. Sedan när login sidan kommer fram, så blinkar det i skärmen och det står "energispar läge".
blinkar ca 2 gånger till, sen har man möjlighet att logga in. Precis innan skrivbordet visas så får jag gång efter gång bluescreen.

Provade att gå in via felsäkert läge och ta bort Grafikkorts programmet. och problemet försvinner.
Men då uppkommer nya problemet (självklart iomed att de inte finns ngt program installerat för kortet).
Att det blir som en ram runt skrivbordet (För låg upplösning). har ALDRIG varit med om liknande problem då det oftast
ha räckt med att installera W7 så har allt rullat på : ).

måste även säga att jag har provat att installera olika versioner SAMT bara installera Grafikdrivrutinerna, (alltså bockat ur 3D alternativen.)
Men problemet kvarstår tyvärr. Har försökt att beskriva problemet så noggrant som möjligt, och hoppas (tyvärr) att ngn mer varit ute för detta och kanske vet hur jag ska gå till väga.

Processor: Instel Quad Q8200 2.33GHZ
RAM: 6gig DDR3
system: W7 x64
skärm: LG Flatron W2486L

tacksam för svar!!

Mvh Wallin JR.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2012

Avinstallerade du drivrutinerna för grafikkortet du hade innan?

FDD R4 | Asus P8Z68-V Pro/Gen3 | i5 2500k @ 4.3 GHz | Sapphire HD 7970 3GB x2 | WD Black 2TB | Samsung 840 Pro 128 GB

Primär skärm: BenQ XL2410T

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av silvervibe:

Avinstallerade du drivrutinerna för grafikkortet du hade innan?

Japp, självklart!

mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ulricehamn
Registrerad
Nov 2011

Nätagg och vilket grafikkort hade du innan?

CPU: AMD FX-8350 @ 4,20 GHz GPU: ASUS ROG Matrix R9 290X
RAM: 4x2GB Corsair Dominator CL8 1600Mhz SSD: Samsung 840 250GB
PCB: ASRock 990FX Extreme9 SPU: Xonar D2 PSU: Corsair AX 750 W
Jag har högre V-core än dig! http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2427150

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Malawie:

Nätagg och vilket grafikkort hade du innan?

nätagget heter: RECOM PE-550PLUS

http://www.inet.se/produkt/6909485/recom-power-engine-550w-rc...

Ang Grafikkort så hade jag ett Geforce 9500 gt.

mvh.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2012

Det låter som om du har OS problem, förut bytte jag GPU, funkade fint två boots, sen fick jag exakt dina problem, fick installera om W7, jäkligt painful, annars kan du pröva installera din 9500GT, och om det ej funkar är det nästan garanterat problem med OS, eller så inträffar detta eftersom du bytt Hårddisk som har haft CPU/GPU av samma sockel / tillverkare (nvidia/amd), man tycker att det borde funka mellan t.e.x 2 olika 775 kort + nvidia gpu,

Men det gör det aldrig för mig, får BSOD precis innan jag kan röra windows, samma i felsäkert.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Pippihunter:

Det låter som om du har OS problem, förut bytte jag GPU, funkade fint två boots, sen fick jag exakt dina problem, fick installera om W7, jäkligt painful, annars kan du pröva installera din 9500GT, och om det ej funkar är det nästan garanterat problem med OS, eller så inträffar detta eftersom du bytt Hårddisk som har haft CPU/GPU av samma sockel / tillverkare (nvidia/amd), man tycker att det borde funka mellan t.e.x 2 olika 775 kort + nvidia gpu,

Men det gör det aldrig för mig, får BSOD precis innan jag kan röra windows, samma i felsäkert.

Okej, så om jag har tur kanske de t.om räcker att byta operativsystem? något förslag på vad man skulle kunna testa ist, (fortsätta köra på x64?)
kan isf se till att ladda hem ngn version tills imorgon. Formatera datorn och installera W7 igen har jag
absolut inga problem med, kan va skönt att få en ren burk ngn gång ibland;) ..

Men hur menar du att jag skulle ta och installera min 9500GT, hur skulle det rätta till problemet isf menar du?

mvh.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Tips på nytt OS att köra på då?
Med vänlig hälsning,.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av WallinJR:

Tips på nytt OS att köra på då?
Med vänlig hälsning,.

Windows 7 64-bit går bra.

Skickades från m.sweclockers.com

AMD FX-8350 | Corsair H80i | ASUS Crosshair V Formula-Z | OCZ Vector 512GB | Fractal Design Newton R3 600W | Fractal Design Define R4| Corsair Venegance Red DDR3 16GB 1866MHz | Powercolor Radeon HD7970 | Eizo Foris FS2331

Inet - Sweclockers fri frakt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av kazen_90:

Windows 7 64-bit går bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Men det är ju det jag kör på. någon tidigare nämde ju att jag körde på fel OS då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av WallinJR:

Men det är ju det jag kör på. någon tidigare nämde ju att jag körde på fel OS då?

nejdå det kommer gå bra med win7 64bit

Intel Core i5 3570k || Amd hd7950 (Umf!) || corsair hx650 || Be Quiet dark rock pro 2 (UMF!) || Nexus 4 (mindre umf!) || Då och då ett gott humör :)
Länge leve 9600gt! (Umfens umf!)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ucklum
Registrerad
Apr 2005

Innan du installerar om W7 så testa köra en reparation av operativsystemet. Det kan mycket väl räcka.

Amiga 1200, CPU: 68K ACA1231 "030" 42MHz, RAM: 2MB chip 63MB Fast + 1MB rom map, GFX: AGA, HDD: 4GB PATA/SSD + 4GB CF 4-way EDIE'99, 11Mb/s 16bit Wifi (toppar 3,2Mb/s på grund av bussen), DVD-Brännare, Chassi: Wedge. Kylning: 5x 40mm fläktar (Hemmabyggd koppar kylare till 030:an). www.som99.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av WallinJR:

Men det är ju det jag kör på. någon tidigare nämde ju att jag körde på fel OS då?

Nej, det var inte vad som sades. Behåll samma OS, det som krävs är en omformatering av datorn samt nyinstallation av operativsystemet.

Skickades från m.sweclockers.com

AMD FX-8350 | Corsair H80i | ASUS Crosshair V Formula-Z | OCZ Vector 512GB | Fractal Design Newton R3 600W | Fractal Design Define R4| Corsair Venegance Red DDR3 16GB 1866MHz | Powercolor Radeon HD7970 | Eizo Foris FS2331

Inet - Sweclockers fri frakt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Har provat som ni sagt ut, eller ja. Formaterade istället om allt och installerade W7 Home x64, allt funkar som det ska.
Sen precis när jag har installerat drivisar för grafik kortet och datornstartar om, skärmen börjar blinka och den ställer in sig som vanligt.
sen vid sista blinkningen och själva inloggningssidan kommer fram, Så blir det ett blinkande oh sedan kommer bluesreenen igen ..
vet inte vad jag ska prova mer, något förslag?

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Edit: Nu installerade jag dock allting

NVIDIA 3D Vision drivrutin för styrenhet 306.23
NVIDIA Grafikdrivrutin.
NVIDIA HD Audiodrivrutin 1.3.18.0
NVIDIA PhysX systemprogramvara 9.12.0604
NVIDIA Uppdatering 1.10.8

Men somsagt, samma problem kvarstår.