Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011

H70 låter mycket

Hejsan köpte en H70 på komplett nu i helgen på rean och fick den idag. när datorn är på så låter den som en eggklocka fast högre, är inte fläktarna som gör det ljudet iaf. är det så att man måste "köra in" pumpen eller har jag fått en defekt? märkte på ena ramen att det var ett skrap märke från att man har missat med en skruvmejsel. eller kan det vara så att den sitter i cpu 4 pinnen?

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

Hejsan köpte en H70 på komplett nu i helgen på rean och fick den idag. när datorn är på så låter den som en eggklocka fast högre, är inte fläktarna som gör det ljudet iaf. är det så att man måste "köra in" pumpen eller har jag fått en defekt? märkte på ena ramen att det var ett skrap märke från att man har missat med en skruvmejsel. eller kan det vara så att den sitter i cpu 4 pinnen?

hade en h60 pump som lät typ som en kaffekokare/gräsklippare, fick den utbytt på inet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna
Registrerad
Dec 2010

har samma problem och köpte också i helgen så gör detta inlägg så jag kan komma tillbaka

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av MSCB:

hade en h60 pump som lät typ som en kaffekokare/gräsklippare, fick den utbytt på inet

Min låter dock inte så högt men är fortfarande irriterande :/ kommer det försvinna månntro?

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åland (Finland)
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av MSCB:

hade en h60 pump som lät typ som en kaffekokare/gräsklippare, fick den utbytt på inet

Kör SLI 480 så har du en riktig kaffekokare!

Define R4 Black | Asus P8Z77-V | Intel i5 3570K | Samsung 850 PRO 256GB
WD Caviar Black 500GB | Gigabyte GTX 980 ti | Corsair Vengeance LP 16GB
Newton R2 800w | Silent Wings 2 140mm | Silent Series R3 140mm | Windows 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Kanske detta löser problemet:
http://www.sweclockers.com/forum/140-guider/1136122-guide-fa-...

Annars är det bara att byta, vilket du kan göra ändå.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Joojl:

Kanske detta löser problemet:
http://www.sweclockers.com/forum/140-guider/1136122-guide-fa-...

Annars är det bara att byta, vilket du kan göra ändå.

då H70 drivs av en 3-pin är det möjligt att ta ett fläkt motstånd?

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

då H70 drivs av en 3-pin är det möjligt att ta ett fläkt motstånd?

Om du driver den av 3-pin på moderkortet istället mot direkt mot nätaggregatet får du mest troligen inte ut 12V på pumpen, dvs du får sämre kylförmåga (liten parantes).

Det skulle mycket väl kunna fungera, risken jag ser i det är att du ganska drastiskt sänker spänningen hos pumpen. Men har du ett väldigt svagt släktmotstånd så kan det vara en idé.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Joojl:

Om du driver den av 3-pin på moderkortet istället mot direkt mot nätaggregatet får du mest troligen inte ut 12V på pumpen, dvs du får sämre kylförmåga (liten parantes).

Det skulle mycket väl kunna fungera, risken jag ser i det är att du ganska drastiskt sänker spänningen hos pumpen. Men har du ett väldigt svagt släktmotstånd så kan det vara en idé.

Så ska jag ha en molex från nätagget istället? kommer det ta bort ljudet? enligt tråden du länkade så var det för att pumpen fick mer än 12V, men får inte min pump mindre då den sitter i nätagget eller har jag fel?

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

Så ska jag ha en molex från nätagget istället? kommer det ta bort ljudet? enligt tråden du länkade så var det för att pumpen fick mer än 12V, men får inte min pump mindre då den sitter i nätagget eller har jag fel?

Japp, vill du ha 12V säkert så är det att föredra. Dvs nätagg-molex-3pin.

Jag har inte läst tråden om jag ska vara ärlig, har bara sparat den för framtiden för att eventuellt sänka ljudnivån på min pump. Jag kan inte säga om det kommer göra någon skillnad för din del, det är om du vill testa att pyssla om lite med spänningen innan du reklamerar H70n, för det är ett ljud som inte ska vara där och som du menar - ett medföljande fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Joojl:

Japp, vill du ha 12V säkert så är det att föredra. Dvs nätagg-molex-3pin.

Jag har inte läst tråden om jag ska vara ärlig, har bara sparat den för framtiden för att eventuellt sänka ljudnivån på min pump. Jag kan inte säga om det kommer göra någon skillnad för din del, det är om du vill testa att pyssla om lite med spänningen innan du reklamerar H70n, för det är ett ljud som inte ska vara där och som du menar - ett medföljande fel.

Provade att ändra om lite med sladdarna men provade också att lägga datorn ner och det dunkade perfekt. så nu vet jag iaf vad som är problemet men hur ska jag lösa det? tror att det är luft i systemet, finns det nått sätt som man kan få bort luften? eller måste man skicka vidare till corsair? isåfall hur lång tid tar det?

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Pröva detta

Corsair Carbone 500R // ASUS Maximus IV Gene z // Intel® Core i5 2500K, 3.3GHz, 6MB // G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL - DDR3 1600 Mhz - 2 x 4GB // Corsair SSD Force 3 120 Gb // Cooler Master Silent Pro Gold - 1200W // Corsair H 100 // ASUS GeForce 670 // Logitech G9x Laser Mouse // Logitech Gaming Keyboard G105 //

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011

Det är inte detta som är felet för mig, mitt fel är att den låter när den står vanligt och när man lägger den ner så låter den inget. vet du något som kan fixa det eller måste man skicka tillbaka den?

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

Provade att ändra om lite med sladdarna men provade också att lägga datorn ner och det dunkade perfekt. så nu vet jag iaf vad som är problemet men hur ska jag lösa det? tror att det är luft i systemet, finns det nått sätt som man kan få bort luften? eller måste man skicka vidare till corsair? isåfall hur lång tid tar det?

Det är ju positivt. Om det är så att det är luft i systemet kan du börja med att ha under tiden du har pumpen igång att slå på slangarna, vrida datorn, slå lite på pumpen och även att köra datorn liggandes ett tag.

Om du inte lyckas få det fixat med att få bort luften så är det antagligen inte det som är problemet och då skulle jag oavsett vilket skickat tillbaks det till corsair (vilket de vill) eller återförsäljaren. Angående tiden har jag inte en susning men du kan ju bara motera stockkylaren under tiden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Joojl:

Det är ju positivt. Om det är så att det är luft i systemet kan du börja med att ha under tiden du har pumpen igång att slå på slangarna, vrida datorn, slå lite på pumpen och även att köra datorn liggandes ett tag.

Om du inte lyckas få det fixat med att få bort luften så är det antagligen inte det som är problemet och då skulle jag oavsett vilket skickat tillbaks det till corsair (vilket de vill) eller återförsäljaren. Angående tiden har jag inte en susning men du kan ju bara motera stockkylaren under tiden.

Får försöka göra så, om det inte funkar och jag blir tvingad att skicka tillbaka den så har jag hört att man kan ringa till corsair och göra så de skickar en ny kylare innan jag skickar min så det går snabbare? är det gratis för mig att ringa till toll free ?

Edit: har provat att slå på rören och vinklat på datorn, i början när jag slog så hörde jag vatten som flyttade sig "troligtvis luft då" men efter det så låter den precis lika mycket och hjälpte inte ett dugg av att vinkla eller liknande. blir väll att lämna tillbaka den... hoppas man får något som plåster på såren :/

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

Får försöka göra så, om det inte funkar och jag blir tvingad att skicka tillbaka den så har jag hört att man kan ringa till corsair och göra så de skickar en ny kylare innan jag skickar min så det går snabbare? är det gratis för mig att ringa till toll free ?

Edit: har provat att slå på rören och vinklat på datorn, i början när jag slog så hörde jag vatten som flyttade sig "troligtvis luft då" men efter det så låter den precis lika mycket och hjälpte inte ett dugg av att vinkla eller liknande. blir väll att lämna tillbaka den... hoppas man får något som plåster på såren :/

Hoppas det löser sig med dem. Tyvärr är det många av corsairs vattenkylare som har inbyggda problem med pumpen.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011

Hejsan igen har haft kylaren i ca en vecka men ljudet gick inte bort så jag skickade efter en ny som jag monterade för några min sen och den låter typ precis lika dant utom att den låter dåvare. fortfarande samma problem med att den bara låter när man har den stående och inte låter liggandes. börjar bli lite trött på detta då jag trodde att sakerna ska vara hela när man köper dem -.-' aja blir att ha denna kylare i några dagar och titta om det blir bättre men om det inte gör det vad ska jag göra då? byta till en H80 eller bara få en till H70? tack för svar

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011

Vissa har undrat om det kan vara samma fel som det är för h60, h80 och h100 med att den får för mycket ström/volt och jag provade att sätta in pumpen i min fläktkontroll och när jag sänkte farten så lät den mer, så det är något annat fel och det är troligtvis vatten.

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2011

Hej, jag mitt fel är också att det låter om pumpen, jag hörde inte det riktigt när jag har fläktarna i pumpens kontroll men när jag bytte till en vanlig fläkt-kontroller så hör man det väldigt högt(min fläktar lät extremt mycket men fixade sig med fläktkontrollern). Men hur kopplade du in din pump i fläktkontrollern? har en NZXT och en H100 pump.

Life is so wonderful, Life is so beautiful, Stay a while, No one gets out alive.
Life is so wonderful, Life is so beautiful, Just smile, No one gets out alive.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av ghollghost:

Hej, jag mitt fel är också att det låter om pumpen, jag hörde inte det riktigt när jag har fläktarna i pumpens kontroll men när jag bytte till en vanlig fläkt-kontroller så hör man det väldigt högt(min fläktar lät extremt mycket men fixade sig med fläktkontrollern). Men hur kopplade du in din pump i fläktkontrollern? har en NZXT och en H100 pump.

Jag kopplade bara in den med 3pin, använder mig inte av det nu men den har faktiskt sluta låta

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

Jag kopplade bara in den med 3pin, använder mig inte av det nu men den har faktiskt sluta låta

Hhm va bra Tänkte bara på att min fläktkontroller har ju bara sladdar som går till fläktar och sedan ström till själva den.. Eller har jag missat något? ;D

Life is so wonderful, Life is so beautiful, Stay a while, No one gets out alive.
Life is so wonderful, Life is so beautiful, Just smile, No one gets out alive.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av ghollghost:

Hhm va bra Tänkte bara på att min fläktkontroller har ju bara sladdar som går till fläktar och sedan ström till själva den.. Eller har jag missat något? ;D

du kan ha den i fläktkontrollen och så men då får du ha den på högsta och inget motstånd

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

du kan ha den i fläktkontrollen och så men då får du ha den på högsta och inget motstånd

Ahhaa läste fel.. Trodde du sa att den lät mindre när du sänkte. Men aja, ska nog skicka in den till Corsair då den fortfarande låter. Haft den i ca 2.5-3 månader. (Upptäckte att den inte skulle låta så för 2-3 veckor sen men orkade inte kolla upp felet och nu vet jag att den inte ska låta så mycket som den gör :).)

Life is so wonderful, Life is so beautiful, Stay a while, No one gets out alive.
Life is so wonderful, Life is so beautiful, Just smile, No one gets out alive.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av ghollghost:

Ahhaa läste fel.. Trodde du sa att den lät mindre när du sänkte. Men aja, ska nog skicka in den till Corsair då den fortfarande låter. Haft den i ca 2.5-3 månader. (Upptäckte att den inte skulle låta så för 2-3 veckor sen men orkade inte kolla upp felet och nu vet jag att den inte ska låta så mycket som den gör :).)

lät den mer för dig om du sänkta farten på pumpen? har du provat att vicka på chassit/kylaren? men du hade en H100 va? kan vara att det är för hög volt som göra att pumpen låter.

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

lät den mer för dig om du sänkta farten på pumpen? har du provat att vicka på chassit/kylaren? men du hade en H100 va? kan vara att det är för hög volt som göra att pumpen låter.

Joo, det är det jag tror också. Men tänkte det kanske är bäst och skicka in den till Corsair så jag får en helt fungerande pump istället för att fixa en resistor för att sänka den lite. Har redan kollat på vad det kostar att fixa en sån(ca 100kr) med allt. Men dunno ifall jag får en som det är likadant fel som denna ifall jag skickar in den så jag behöver vara utan min kära dator i onödan(har ingen passande kylare till denna förutom denna.. 3820 följer det inte med någon och denna va den som jag köpte med.) Tror du det är samma fel på nästan alla H100 eller är det bara vissa exemplar?

Life is so wonderful, Life is so beautiful, Stay a while, No one gets out alive.
Life is so wonderful, Life is so beautiful, Just smile, No one gets out alive.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av ghollghost:

Joo, det är det jag tror också. Men tänkte det kanske är bäst och skicka in den till Corsair så jag får en helt fungerande pump istället för att fixa en resistor för att sänka den lite. Har redan kollat på vad det kostar att fixa en sån(ca 100kr) med allt. Men dunno ifall jag får en som det är likadant fel som denna ifall jag skickar in den så jag behöver vara utan min kära dator i onödan(har ingen passande kylare till denna förutom denna.. 3820 följer det inte med någon och denna va den som jag köpte med.) Tror du det är samma fel på nästan alla H100 eller är det bara vissa exemplar?

är inte expert på detta men jag tror att det blir så när volten är för hög, är inte säkert att det är ditt problem. om du vill kunna använda datorn så kan du ringa till stället du köpte den ifrån och säg att du vill göra det på faktura, alltså att de skickar en till dig medan du har den gamla kvar och sen när du får den nya så skickar du tillbaka den gamla och sen om det är fel på den så kommer de stryka fakturan men om det inte är fel så har du två kylare men troligtvis så kommer de nog se att den inte funkar som det ska. jag gjorde precis samma sak med komplett, det är ett alternativ om man vill kunna spela

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Derbi_QuiZ:

är inte expert på detta men jag tror att det blir så när volten är för hög, är inte säkert att det är ditt problem. om du vill kunna använda datorn så kan du ringa till stället du köpte den ifrån och säg att du vill göra det på faktura, alltså att de skickar en till dig medan du har den gamla kvar och sen när du får den nya så skickar du tillbaka den gamla och sen om det är fel på den så kommer de stryka fakturan men om det inte är fel så har du två kylare men troligtvis så kommer de nog se att den inte funkar som det ska. jag gjorde precis samma sak med komplett, det är ett alternativ om man vill kunna spela

Hmm, borde kolla upp detta imorgon när (eller på måndag när de har öppet, köpte min på Cdon.) jag har mer tid. Men ska definitivt kolla upp om jag kan göra så som du sa. Låter som en bra grej om detta funkar Tack för tipset!

Life is so wonderful, Life is so beautiful, Stay a while, No one gets out alive.
Life is so wonderful, Life is so beautiful, Just smile, No one gets out alive.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Joojl:

Det är ju positivt. Om det är så att det är luft i systemet kan du börja med att ha under tiden du har pumpen igång att slå på slangarna, vrida datorn, slå lite på pumpen och även att köra datorn liggandes ett tag.

Om du inte lyckas få det fixat med att få bort luften så är det antagligen inte det som är problemet och då skulle jag oavsett vilket skickat tillbaks det till corsair (vilket de vill) eller återförsäljaren. Angående tiden har jag inte en susning men du kan ju bara motera stockkylaren under tiden.

jag hade luft bubblor i min h80 men jag fick till det körde systemet på ett gamalt nätagg i 1 dygn och nu är den tyst