Fel på bild vid användande av hdmi till projektor.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007

Fel på bild vid användande av hdmi till projektor.

Hallå. När jag kopplar in min projekt till min nya dator via hdmi blir bilden grönaktigt inverterad. Så är det något mjukvaruproblem som behövs lösas eller är mitt nya GTX 670s hdmi-anslutning trasig?

[fractal design node 304] :: [ASRock z77E-itx] :: [i5 3570k] :: [GTX 670]
[Corsair VENGENCE 8GB] :: [Intel 330 160GB, Seagate barracuda 2TB]
[FSP aurum gold 600watt]

----

Surface Pro 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004

Kan mycket väl vara en trasig kontakt på sladden, projektorn eller datorn.
Du har inte en annan sladd att prova med? Funkar projjen kopplat med HDMI mot andra källor?

Annars kanske det kan hjälpa att ställa om vad datorn skickar ut för signal... Nånstans bland inställningarna i grafikdrivrutinernas kontrollpanel bör du kunna ändra mellan YCbCr och RGB. Prova båda!

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Roger W:

Kan mycket väl vara en trasig kontakt på sladden, projektorn eller datorn.
Du har inte en annan sladd att prova med? Funkar projjen kopplat med HDMI mot andra källor?

Annars kanske det kan hjälpa att ställa om vad datorn skickar ut för signal... Nånstans bland inställningarna i grafikdrivrutinernas kontrollpanel bör du kunna ändra mellan YCbCr och RGB. Prova båda!

Har testat med både annan sladd och annan källa. Annan källa ger bra bild, med båda kablarna. Datorn dålig med båda. Ska testa de inställningarna!

[fractal design node 304] :: [ASRock z77E-itx] :: [i5 3570k] :: [GTX 670]
[Corsair VENGENCE 8GB] :: [Intel 330 160GB, Seagate barracuda 2TB]
[FSP aurum gold 600watt]

----

Surface Pro 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Roger W:

Kan mycket väl vara en trasig kontakt på sladden, projektorn eller datorn.
Du har inte en annan sladd att prova med? Funkar projjen kopplat med HDMI mot andra källor?

Annars kanske det kan hjälpa att ställa om vad datorn skickar ut för signal... Nånstans bland inställningarna i grafikdrivrutinernas kontrollpanel bör du kunna ändra mellan YCbCr och RGB. Prova båda!

Nix. Ger ingen skillnad. Börjar bli oroad nu.

[fractal design node 304] :: [ASRock z77E-itx] :: [i5 3570k] :: [GTX 670]
[Corsair VENGENCE 8GB] :: [Intel 330 160GB, Seagate barracuda 2TB]
[FSP aurum gold 600watt]

----

Surface Pro 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007

Har lyckats ändra nu så att bakgrundbilden är blå som den ska vara, men då är det som ska vara grönt lila, det som ska vara orange grönt osv.

Någon som känner igen detta problem?

[fractal design node 304] :: [ASRock z77E-itx] :: [i5 3570k] :: [GTX 670]
[Corsair VENGENCE 8GB] :: [Intel 330 160GB, Seagate barracuda 2TB]
[FSP aurum gold 600watt]

----

Surface Pro 3

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2002

*Tråd flyttad*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007

bump. problemet kvarstår. Inen som har någon idé?

[fractal design node 304] :: [ASRock z77E-itx] :: [i5 3570k] :: [GTX 670]
[Corsair VENGENCE 8GB] :: [Intel 330 160GB, Seagate barracuda 2TB]
[FSP aurum gold 600watt]

----

Surface Pro 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av Hobbydiktatorn:

Har lyckats ändra nu så att bakgrundbilden är blå som den ska vara, men då är det som ska vara grönt lila, det som ska vara orange grönt osv.

Vad ändrade du?

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Roger W:

Vad ändrade du?

Skrivbordets färginställningar i nvidias kontrollpanel.

[fractal design node 304] :: [ASRock z77E-itx] :: [i5 3570k] :: [GTX 670]
[Corsair VENGENCE 8GB] :: [Intel 330 160GB, Seagate barracuda 2TB]
[FSP aurum gold 600watt]

----

Surface Pro 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av Hobbydiktatorn:

Skrivbordets färginställningar i nvidias kontrollpanel.

Ah, du kan nog aldrig kompensera färgerna genom att pilla med de inställningarna... (saknas en färg så saknas den)
Du behöver hitta roten till problemet istället. (lättare sagt än gjort...)

Har du provat med en kort HDMI sladd av hyfsad kvalitet?
Hittade du RGB YCbCr inställningarna?

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Roger W:

Ah, du kan nog aldrig kompensera färgerna genom att pilla med de inställningarna... (saknas en färg så saknas den)
Du behöver hitta roten till problemet istället. (lättare sagt än gjort...)

Har du provat med en kort HDMI sladd av hyfsad kvalitet?
Hittade du RGB YCbCr inställningarna?

Ja, har provat med en längre lite sämre sladd och en kortare mer kvalitativ sladd. Båda sladdarna fungerade tillsammans med mitt XBOX, men inte med datorn.

Ja, hittade inställningarna, gjorde ingen skillnad.

[fractal design node 304] :: [ASRock z77E-itx] :: [i5 3570k] :: [GTX 670]
[Corsair VENGENCE 8GB] :: [Intel 330 160GB, Seagate barracuda 2TB]
[FSP aurum gold 600watt]

----

Surface Pro 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004

Klurigt...

Provat starta utrustningen i annan ordning? (Projjen först eller datorn först osv)

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey