Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Luftflöde samt överklockning

Jag undrar om det är säkert för mig att överclocka.
Körde 10 min prime95 och de varmaste kärnorna låg på 53 Celsius. när jag drog på fläktarna på max och datorn hade varit igång ett antal timmar innan jag körde prime 95.

Har ett Antec Nine Hundered Two midi tower.

Har en 200mm fläkt som blåser ut topp. 2st 120 mm front in. 1st 120mm på sidan in. Samt har jag en corsair H60 kylare som blåser ut längst upp där bak på mitt chassi(120mm

Jag har en i7 860 processor.

Vet inte om jag ska skriva något mer annars får ni hojta till lite!

Tack på förhand och fortsatt trevlig dag!

MVH, N0iZE

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Mar 2012

Det flödet räcker nog så länge fläktarna har någolunda kvalitet och inte går på 5 volt. Alltså de måste flytta lite luft iaf.

Spela World of Tanks med oss på SweClockers.com!
Vi har en inofficiell klan där alla som gillar att vara social och spela tanks får vara med!
SweC - World of Tanks clan
Välkommen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Slaktardej:

Det flödet räcker nog så länge fläktarna har någolunda kvalitet och inte går på 5 volt. Alltså de måste flytta lite luft iaf.

CPukylarerns fläkt är den som man fick med H60.
Resten är nog Antecs som man fick med i chassit.

Hur kollar man Volten på Fläktarna? Samt ska de vara över eller under 5 volt?

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av N0iZE:

CPukylarerns fläkt är den som man fick med H60.
Resten är nog Antecs som man fick med i chassit.

Hur kollar man Volten på Fläktarna? Samt ska de vara över eller under 5 volt?

Antec Nine Hundred Two har en fläktkontroller i bakkant. (Du kan även stänga av ledsen bredvid denna).

Lägsta hastighet är med största sannolikhet 5V och medium är 7V. Max är 12V.

Har en polare som klockade i ett sånt chassi med lägsta hastigheten på fläktarna med en i7 920. Kom upp i 3.36GHz innan den började bli för varm.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Antec Nine Hundred Two har en fläktkontroller i bakkant. (Du kan även stänga av ledsen bredvid denna).

Lägsta hastighet är med största sannolikhet 5V och medium är 7V. Max är 12V.

Har en polare som klockade i ett sånt chassi med lägsta hastigheten på fläktarna med en i7 920. Kom upp i 3.36GHz innan den började bli för varm.

Aa har satt båda på Hgh, Eftersom jag flyttade fläkten i bakkant till sidan pga H60 så har jag satt allt på high. Så då är det ok lr?

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Kört prime 95 i en timme nu:p toppar 54 grader celsius !

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av N0iZE:

Kört prime 95 i en timme nu:p toppar 54 grader celsius !

Bara att börja överklocka då. Håll dig under 85C på Max-belastning helst under 80C om möjligt

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Bara att börja överklocka då. Håll dig under 85C på Max-belastning helst under 80C om möjligt

Ska försöka! dock är testade jag gå in i bios men multiplen ville inte ändras xD

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av N0iZE:

Ska försöka! dock är testade jag gå in i bios men multiplen ville inte ändras xD

Det går inte att ändra multipel på de första i7.orna.
Du får ändra blck eller Base Clock.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Det går inte att ändra multipel på de första i7.orna.
Du får ändra blck eller Base Clock.

Sa mig inte ett dugg:P har kollat massor men får inte rätsida på det. Kan det ha med mitt moderkort att göra?

Har ett GA-P55-UD3

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av N0iZE:

Sa mig inte ett dugg:P har kollat massor men får inte rätsida på det. Kan det ha med mitt moderkort att göra?

Har ett GA-P55-UD3

Det moderkortet ska du kunna överklocka med.
Det som kan ställa till problemet är kanske att du har kollat på fel ställen. Det brukar ligga under advance och CPU eller liknande, man måste ofta aktivera överklockning innan man kan ändra något på klockinställningarna.

[CENTER]Hell awaits you

[/CENTER]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Deathdevil:

Det moderkortet ska du kunna överklocka med.
Det som kan ställa till problemet är kanske att du har kollat på fel ställen. Det brukar ligga under advance och CPU eller liknande, man måste ofta aktivera överklockning innan man kan ändra något på klockinställningarna.

Får ta en extra titt när man komma hem då!

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Det går inte att ändra multipel på de första i7.orna.
Du får ändra blck eller Base Clock.

Skrivet av Deathdevil:

Det moderkortet ska du kunna överklocka med.
Det som kan ställa till problemet är kanske att du har kollat på fel ställen. Det brukar ligga under advance och CPU eller liknande, man måste ofta aktivera överklockning innan man kan ändra något på klockinställningarna.

Nu har jag äntligen tagit tag i överklockandet.

jag har stängt av turbon.
multiplen var på 21(max var 22 men då var man tvungen att ha turbon på)

Ändrat blck till 154 MHz,
Vcore är fortfarande på standard(tror jag, har iaf inte rört den)

Så nu har jag en CPU klock på 3,4 GHz. Körde lite prime95 torture test och tempen går som max upp till 66 grader celsius. Ska köra lite mer senare för att vara säker på saken.

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av N0iZE:

Nu har jag äntligen tagit tag i överklockandet.

jag har stängt av turbon.
multiplen var på 21(max var 22 men då var man tvungen att ha turbon på)

Ändrat blck till 154 MHz,
Vcore är fortfarande på standard(tror jag, har iaf inte rört den)

Så nu har jag en CPU klock på 3,4 GHz. Körde lite prime95 torture test och tempen går som max upp till 66 grader celsius. Ska köra lite mer senare för att vara säker på saken.

Det var en saftig överklock må jag säga. På gamla i7:or kan man behålla turbon för att få lite högre klock
Dock får man se till att den håller sig stabil bara.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Det var en saftig överklock må jag säga. På gamla i7:or kan man behålla turbon för att få lite högre klock
Dock får man se till att den håller sig stabil bara.

Min första överklockning ever så jag är helnöjd!

OS: Windows 7 Ultimate 64-bit MB: ASUS-Z97-A CPU: i7 4790k
RAM: 8192 MB GPU: 7970 Vapor-x Chassi: Fractal Design R4
MBP 13" i5 | 256GB | 16GB RAM | MID 2014