Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2009

Hjälp en noob :)

Hej.. Är största nooben när det gäller överklockning och sånt. Mitt problem är att cpu'n ligger på 80c i 100% load och 35-40 idle. Det enda jag gjort vad jag vet är att jag har ändrat profil i asus ueifi till X.M.P fattar inte hur den kan visa 4200 mhz när jag inte överklockat nåt? Är det nåt fel på min Antec h2o kuhler 620?

Mitt system: Asus P8Z68-V GEN 3, 2x4GB ram, Intel 2500k 3.3Ghz, AMD RAEDON HD6950, cpu kylare: Antec h2o kuhler 620.

Uploaded with ImageShack.us

6700K & MSI GTX 780 Ti

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2003

Ska inte säga att det är så med full säkerhet, men(!) många nyare moderkort har "OC" profiler redan implenterade från start, dvs att känner moderkortet av att det inte blir för varmt så fläskar det på lite till.

Gam3: I7 2600K, Sabertooth, 8GB Vengance, Gigabyte 280x OC, HX750w, 240 SSD 1TB HDD
H3pc: C2Q 6600, Gigabyte EP35-DS3, 4GB Domminator, HD6570, CX650w, 60 SSD, 2TB HDD
St0ff: LG IPS 23,1" & Samsung Plasma 50" + 180Gh/s ASIC modul (SHA-256)
Bo0k: Lenovo a10, 2* mobile SSD (64/120GiB) Phon3: HTC one (m7)

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Lomma
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av mSebbe:

Hej.. Är största nooben när det gäller överklockning och sånt. Mitt problem är att cpu'n ligger på 80c i 100% load och 35-40 idle. Det enda jag gjort vad jag vet är att jag har ändrat profil i asus ueifi till X.M.P fattar inte hur den kan visa 4200 mhz när jag inte överklockat nåt? Är det nåt fel på min Antec h2o kuhler 620?

Mitt system: Asus P8Z68-V GEN 3, 2x4GB ram, Intel 2500k 3.3Ghz, AMD RAEDON HD6950, cpu kylare: Antec h2o kuhler 620.

http://img152.imageshack.us/img152/4830/coretempscre.png

Uploaded with ImageShack.us

Gör inget autoklockat, blir oftast trassel då
Det finns ju en jättebra guide här i forumet ^^,

Lucas är en glad 19-åring, på fritiden bygger han datorer, spelar volleyboll och saxofon. Att hjälpa andra är en självklarhet och han hänger massor i gruppen Swerigs på Facebook. Ni hittar hans hemsida här www.auxiliumdesign.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
London
Registrerad
Dec 2003

Se till att ga igenom BIOS och ha allting pa "manual" och andra sedan inget. Ibland ar betyder "auto" installningarna att datorn satter din volt hogt for en jatteliten OC, vilket ar valdigt dumt. Mitt Sabertooth Z77 satte volten pa min i5 till 1.6v for 4.3 Ghz, nar jag kan kora 1.4v for 4800 om jag gor det manuellt. Riktigt daligt alltsa.

TLDR; Resetta CMOS och se till att allting star pa manual.

4770k @ 5Ghz | H100i | EVGA 980ti | 600w SFX | Ncase M1 | Kraken X31 CPU/GPU | 1024Gb SSD Raid0 | 16Gb Corsair Vengeance LP | MSI Z87i AC | Sennheiser HD650 ModMic | Acer Predator Z35 35" 21:9 200hz | X52 Pro | Schiit Modi | Schiit Vali